![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Mondeo III
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Ok dzieki. Ale wiesz co ja nie mam chyba tego tworzywa z tego co pamietam mialem tam gola blache nie jestem pewien. Czy moze ktos to potwierdzic czy w kazdym mondeo jest to tworzywo bo nie chce mi sie juz tego rozbierac mam dosc juz tyle razy to wyciagalem.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
|
No i był deszcz i woda nadal sie wlewa najgorsze jest to ze jak leje woda to nic nie widac dopiero po deszczu widac.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-08-2010
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8i benzyna
|
Hmm, od początku.
Sprawdziłeś: 1. obudowę filtru kabinowego ? uszczelkę i czy dobrze przylega sama obudowa 2. zatkaj, zaklej, zalep kanaliki odpływowe prowadnicy szyby w drzwiach 3. sprawdź to miejsce, o którym pisałem, że mi pomogło, te dwie dziurki zaklejone tworzywem a'la guma w rynnie podszybia 4. miejsce o którym ty pisałeś, na słupku , dziura ze śrubą w środku i wciskaną uszczelką, która idzie wyżej na słupek. 5. sprawdź miejsce też na przednim słupku, jak otworzysz drzwi na wysokości zawiasów jest okrągła wciska uszczelka powyżej przewodów, które idą do drzwi, to miejsce też może być nie szczelne. 6. sprawdź szczelność w okolicy przewodu , przy module, który idzie z części silnikowej do kabiny. 7. łączenia na złączach blach, z nawet przypadek, o którym pisał w tym temacie andrzej_gorzynski 8. sprawdź drożność kanalików odpływowych w progach oraz w podszybiu Jak nie znajdziesz to najlepiej zdejmij wykładzinę, gąbkę z pod deski, lej wodę na auto (dużo wody) i stara się wybadać skąd kapie/ leci woda. Może się sączyć pod tą gąbką, za pierwszym razem też tego nie zauważyłem, dopiero jak ją odchyliłem i po części zdjąłem to zauważyłem gdzie kapie. Ktoś na innym forum wpadł na pomysł, żeby wieczorem jak będzie ciemno , albo nawet w nocy, po zdjęciu wykładziny i gąbki świecić latarką od środka, a druga osoba wypatruję na zewnątrz pod maską i nie tylko gdzie światło się przebija. Osobiście tego nie stosowałem ale można spróbować jak nic innego nie pomaga. U mnie nadal sucho po moim zabiegu, a ostatnie dwa dni nie źle padało. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
Napewno to nie jest obudowa filtra napewno nie drzwi bo leje sie po slupku do srodka. Jesli chodzi o te dziurki to u mnie raczej ich nie ma i nie ma tez tego tworzywa. Schowek wyciągnąłem musze sie dostac tam wyżej, ale cos mi sie wydaje ze leje sie na łączeniu blach tu przy nadkolu albo tam gdzie mial andrzej_gorzynski. Kolego a ty zrywales ta gąbke pod schowkiem?
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
[QUOTE=Max*;1683565]Napewno to nie jest obudowa filtra napewno nie drzwi bo leje sie po slupku do srodka. Jesli chodzi o te dziurki to u mnie raczej ich nie ma i nie ma tez tego tworzywa. Schowek wyciągnąłem musze sie dostac tam wyżej, ale cos mi sie wydaje ze leje sie na łączeniu blach tu przy nadkolu albo tam gdzie mial andrzej_gorzynski. Kolego a ty zrywales ta gąbke pod schowkiem?
Ostatnio edytowane przez Max* ; 19-07-2011 o 10:22 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
Witam. Szukałem i znalazłem gdzie wlewa się woda w moim samochodzie. Czerwonymi strzałkami pokazane są miejsca gdzie jest woda i rdza, niebieskimi gdzie może wpływać i gdzie wypływa. Czy wiecie którędy ona może jeszcze wpływać ? Bo to są tylko moje przypuszczenia że tą dziurką wpływa.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Jedyna chyba ale czasochłonna opcja to rozebrać wszystko, lać wodą i jeździć. W zeszłą sobotę robiłem tak przy lanosie tyle, że tam łatwiej bo mniej elektryki. Deske tylko zostawiłem i lałem wodą. W życiu bym nie pomyślał, że woda może się lać przez miejsca przez które właśnie się lała
|
|
|
#49 |
|
|
No własnie nie jest latwo ale gdzies musi byc powod najgorsze jest to ze nie leje sie na postoju. Ta woda musi gdzies stac albo splywac w trakcie jazdy dzis jechalem i nie padalo i woda wyplynela za to padalo cala noc wiec gdzies sie zebrala. Chyba bede musial sciągnąc blotnik
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-08-2010
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8i benzyna
|
Witam, i niestety moje rozwiązanie nie przyniosło mi 100% satysfakcji.
Mimo, że zakleiłem silikonem miejsca o których wcześniej pisałem, to dziś po 3 deszczowych dniach, sprawdziłem auto i woda jest tylko z tyłu, a z przodu wykładzina jest sucha. Ale zdjąłem wykładzinę z przodu i ta gąbka pod spotem była bardzo wilgotna i nasiąknięta woda. Nie tak bardzo mokra jak wcześniej, bajora nie było, ale woda nadal się gdzieś sączy, mniej, wolniej ale jednak. Max* na zdjęciach które umieściłem, woda u mnie ścieka właśnie po tych miejscach które zaznaczyłeś niebieską strzałką na dole (widziałem zacieki w tych miejscach pod gąbką). Ale skąd , jak ta woda dostaję się do środka, nie mam pojęcia. Chyba też będę musiał zdjąć prawy błotnik. Jakieś instrukcje, foto-porady jak o najłatwiej zrobić. |
|
|
|
![]() |
|
|
|