![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-10-2009
Model: transit
Silnik: 2,5 d
Rocznik: 1996
|
Cytat:
rozebrałem go przemiezyłem całe uzwojenie i niema przebic tylko mostek prostowniczy z diodami wygladał , jakby ktos juz diody wymieniał , wiec kupiłem z alledrogo nowy za 35zł z przesyłka 45 zł bo w najblizszym sklepie chcieli miedzy 70-90zł wlutowałem go , poskładałem wszystko plus nowe szczotki z regulatorem i jest wkoncu ładowanie !!!!!!!! na poziomie 14,5 v lampka gasnie odrazu i nawet na swiatłach plus wentylator to kontrolka sie niezazy wiec jest super , a za wymiane chcieli 200pln jak oddam stary wiec sie nieopłacało tym bardziej ze w moim mam nowe łozyska załozone w listopadzie |
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Imię: Robert
Model: transit, sierra GT
Silnik: 2.5D,2.0 DOHC
Rocznik: 1997,1992
|
witam nie będę zakładał nowego tematu tylko odkopałem stary.
elektryka w moim tr. przygasa tzn. jak włączę np. wycieraczki które chodzą wolniej niż zwykle czy kierunkowskazy to inne przygasają np. radio . Wskazówka obrotomierza jest na samym dole . Nie świeci ani nie jarzy mi się kontrolka aku. czy ktoś miał podobny problem? |
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Zaśniedziałe lub luźne masy lub styki
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Masa !!!
Nie koniecznie przy kulejącym urządzeniu. Błąd masy może być gdzie indziej - to zależy od pojemności i rezystencji układu (lub jego części). Instalacja jednobiegunowa jest jak Hobbit. Wszystkie "masy" - punkty poboru (-) z nadwozia oczyścić, przesmarować wazeliną, dokręcić. NIE ZAMALOWYWAĆ !!! Może głupi przykład; W fiacie 126p włączając kierunkowskaz powodowałem pulsacyjne działanie wycieraczek. I nie masa wycieraczek, ani masa przerywacza kierunków były winne. Winna była masa alternatora ??? Pewnie dlatego autoelektryk to osobna profesja ... Bump: Cytat:
A prywatnie ... Toyotka D4DOstatnio edytowane przez ziemek56 ; 26-02-2013 o 22:46 |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
![]() Imię: Robert
Model: transit, sierra GT
Silnik: 2.5D,2.0 DOHC
Rocznik: 1997,1992
|
Dzięki za odpowiedź
Dzisiaj rano nie odpaliłem transita akumulatory zero najprawdopodobniej wina jednego aku. rozładowywał drugiego wsadziłem inny i dzisiaj było ok czeka mnie wymiana dwóch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011