![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#41 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-09-2011
Model: fokus mk2
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2005
|
![]()
main90 witam , mam pytanie ile zapłacisz za tą pompke ? W warsztacie zaproponowali mi pompkę za 550 zł bosch . Znalazłem zamiennik za 250 zł co o tym sądzisz . No i oczywiście robocizna .Razem jakieś 700 stówek , kurcze trochę drogo jak dla mnie
Po robocie zajechałem do mechaniora , a on wyciąga wydruk z kompa i mówi że to pompa wtryskowa szfankuje , błąd p1564 to ja mu na to że komp mu pokazał taki błąd bo dawka paliwa nie była wystarczająca a problem tkwi albo w pompce pomcniczej albo zapowietrzony układ paliwowy, mówię mu autko zachowuje się jakby nie dostawało paliwa, nie chciał mnie słuchać i powiedział że jeszcze to sprawdzi na kompie . Zdążyłem dojść z buta do domu a tu telefon od mechaniora że to pompka pomocnicza paliwa się popsuła , parodia ha ha ha . Co to za mechanik który w pierwszej kolejności nie sprawdza czy silnik dostaje paliwo. Podsawa ustalenia usterki. Nie mam gdzie jechać z autem do mechanika , same znachory . pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) Ostatnio edytowane przez bolekwacek ; 08-09-2011 o 17:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
![]()
panowie chciałbym podziękować za fachową pomoc, faktycznie problem dotyczył pompy paliwa, mechanik chciał mnie ewidentnie naciągnąć na koszta.
bolekwacek pompę kupiłem na allegro, [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ... polecił mi ją kolega Grumete, pompa przy montażu wymaga małego przerobienia układu podłączania wiązki elektrycznej ale to banał, w zestawie masz wszystkie potrzebne przejściówki, wyjmujesz starą pompę, odłączasz wtyczkę doprowadzająca prąd, ucinasz końcówki i zakładasz te dołączone do pompy. podsumowując auto śmigą tak jak powinno, dzięki mondeo maniacy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-02-2011
Model: Mondeo III TDDI
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
![]()
Witam!!!
Mam ten sam problem auto szarpie i traci moc. Po przegazowaniu nie szarpie ale dymi gdzies tak od 3 tys obrotów. Gdy dam mu odpocząć to znowu jest zyleta. Nie ubywa płyn chłodniczy ale poziom oleju mam na 60%. Dodam ze 3 miesiące wczesniej mialem wymienianą pompe wtryskową i sterownik.(regenerowaną). A także jedna swieca jest nie wymieniana bo nie mozna jej odkrecić. Zaden mechanik nie chce sie tego podjąć bo wiadomo w czym to groziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Prosze o jakies wskazówki pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
![]()
pomylka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. -niwiem jak sie kasuje wiadomosc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
![]()
Witajcie koledzy. Od pewnego czasu u mnie też są problemy. Mój traci moc, pomaga ponowne odpalenie ale na krótko. Zapala dobrze, jeszcze na szczęście sam nie zgasł. Błędy to właśnie są takie same jak u kolegi main90 P0149 P1564. Mam nadzieje, że u mnie też pompa paliwa (jakoś ostatnio czasami bardziej ją słychać i nieraz piszczy) a nie pompa wtryskowa. Co doradzacie koledzy? Ciekaw jestem jak chodzi u main90 ta tania pompa bo boscha 2 razy tyle ale boje sie zamiennika
![]() |
#46 | |
ford::advanced
![]() Imię: Olek
Model: Mondeo MK5 - HB
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
Jak silnik jest nagrzany i po chwilowym postoju ponownie zapalam to tak jakby palił nie na wszystkie cylindry i obroty są b. niskie. Pomaga lekkie dodanie gazu podczas zapalania, lub wyłączenie i ponowny zapłon. Na nagrzanym silniku lub na ostygniętym problem nie występuje. Nie zauważyłem też innych objawów typu szarpnięcia, gaśnięcia, brak mocy itp. o których piszecie. Jak sądzicie czy w tym przypadku może to również być powodowane sterownikiem pompy??
![]() |
![]() |
#47 |
|
![]()
P0149..to jest blad nastawnika dawki wtrysku..ale nie wszystko co z nim zwiazane bedzie laczylo sie zawsze z pompa zasilajaca w baku, czy filtrem.
rownie dobrze moze to byc problem elekktryczny na pompie lub w sterowniku. podobnie moze byc slaba pompka zasilajaca wewnatrz pompy wtryskowej....niema nigdy jednoznacznej odpowiedzi na te pytania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Olek...odpowiedź brzmi tak ale tez nie koniecznie. Czasami nieszczelny uklad paliwowy moze powodowac podobne objawy. wiecej by ci powiedzialo gybys jakies bledy mial odczytane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
ford::advanced
![]() Imię: Olek
Model: Mondeo MK5 - HB
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
tak, moga byc i to pelno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
![]()
U mnie nie ma ani sprężynki ani check a mam te dwa błędy... jednak wolał bym zeby cos sie świeciło to bym wiedział kiedy coś się dzieje
![]() |
|
|
|