Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-01-2014, 22:58   #41
_Big_Mac_
ford::advanced

Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 ecoboost 150 @ 182
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Komunikat o niskim poziomie płynu spryskiwaczy szyb

u08mlap, naprawdę nie wiem, czemu się tak tej instrukcji przyczepiłeś. Trzy działy dalej masz opisaną kontrolkę zapalonych świateł przeciwmgłowych przednich - a one są w opcji, nie każdy Focus je ma. Na tej samej stronie jest opisana kontrolka świec żarowych, a to mają tylko diesle.

Instrukcję się drukuje jedną dla wszystkich Focusów, ona nie jest dostosowana do konkretnego, kupionego auta. Jeśli czujnik płynu jest opcją, albo zależy od rocznika czy od wersji, to połowa Focusów na forum może jej nie mieć i tyle.

_Big_Mac_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 09:08   #42
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

...nie mowiac o tym, ze instrukcja sie zmienia +/- co polroku
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 09:33   #43
jni
ford::average

Imię: Jacek
Model: Focus Mk3 Kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2012

Co więcej - instrukcja może nawet nie pasować do samochodu, który się kupiło. Ja mam MY2013 z małym wyświetlaczem (do czego już przywykłem), a do tego z jedną dodatkowym zestawem przycisków przy kierownicy (tylko tempomat), sterowanie telefonem jest na górze kierownicy, w związku z czym brakuje mi nawigowania po menu radia z kierownicy, tak jak było to wcześniej możliwe.

Nie przeszkadza to wcale instrukcji obsługi (tej, którą dostałem z samochodem) pokazywać obu dodatkowych zestawu przycisków na kierownicy i opisywać ich funkcje. Przez jakieś pół roku na stronie Forda nie było instrukcji opisującej działania przycisków na kierownicy w MY2013, nie wiem jak teraz, może już jest.
jni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 09:49   #44
zombie6

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM

Macie problemy...słabo sika - dolać płynu i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja nie wiem czy mam ten czujnik, bo jak słabiej tryska od razu dolewam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 10:37   #45
Atlis

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

wiesz, to nie o to chodzi. mi tego czujnika tez nie brakuje. nawet mnie potrafi wkurzyc glupi czujnik nie dzialajacej zarowki swiatel mijania - szczegolnie jak czlowiek nie ma czasu pojechac do sklepu kupic nowa i ci przy kazdy rozruchu pika. ale niektorzy nie potrafia zrozumiec, ze czujnik moze i nie musi byc - wszystko zalezy od wyposazenia i serii. ale nie. to wszystko usterki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 17:47   #46
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

A mnie się podoba jak pojawi się komunikat o niskim poziomie płynu sprysk. szyb, bo przynajmniej wtedy płyn nie marnuje się na polewanie reflektorów i maski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze ani razu spryskiwacze reflektorów nie oczyściły ich choćby w połowie. Może świeże błotko usunie, ale jak zaschnie, to tylko mokra szmatka co wieczór.
Chociaż na postoju leci od lamp do dachu służąc za 2 dodatkowe spryskiwacze szyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 21:10   #47
Polarny

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016

Panowie wydaje mi się, że ustalone jest, że czujnik poziomu spryskiwacza występuje w Focusach Mk3, ale nie we wszystkich. Obecność xenonów determinuje jego obecność, natomiast brak xenonów nie oznacza, że jego nie ma.

Powstaje pytanie, czy dla chcących takich jak ja jego dołożenie jest możliwe w prosty sposób i czy wiąże się np. ze zmianą zbiornika.

Mam pytanie do posiadających czujnik, a NIE posiadających spryskiwaczy reflektorów - ile mieści się Wam płynu?
Pytam, bo ciekawi mnie czy wraz z obecnością czujnika zmienia się wielkośc zbiornika.
Polarny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 22:26   #48
aerostar
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Nie przeszkadza to wcale instrukcji obsługi (tej, którą dostałem z samochodem) pokazywać obu dodatkowych zestawu przycisków na kierownicy i opisywać ich funkcje. Przez jakieś pół roku na stronie Forda nie było instrukcji opisującej działania przycisków na kierownicy w MY2013, nie wiem jak teraz, może już jest.
Jest
aerostar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 22:26   #49
Misieksmig
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,0 EcoBoost

Cytat:
Napisał joyjoy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie titanum 2013 krzyczy o braku płynu.
a z którego masz miesiąca?
Misieksmig jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2014, 00:58   #50
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017

Panie i panowie na przyszłość Allegro prawdę wam powie,w focusie 2 zbiornik był jeden wystarczyło wywiercić w nim otwór i dołożyć czujnik.W Mk3 jest inaczej zbiornik z czujnikiem to inny zbiornik większy i o innym kształcie i pojemności.teoretycznie wywiercenie otworu w ściance nie robi problemu trzeba mieć tylko kawałek wiązki i nie wiem czy sam czujnik jest dostępny (do FF2 był).Funkcję trzeba jeszcze aktywować kompem.A co do obecności czujnika to w FF2 było tak samo na początku produkcji dobre wersje mjały (bez ksenonu i afs) potem zaczeli oszczędzać i nie było czujnika.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg image.jpg (85.4 KB, 134 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg image.jpg (51.6 KB, 126 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Matych ; 28-01-2014 o 09:29
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania