![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arkadiusz
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: Duratec 1.6 100 KM
Rocznik: 2009
|
Jedyna opcja, jaką widzę, to wymienić panel na srebrny. Zostawić czarne przyciski i okleić panel taką folią:
http://gjkstyling.pl/46-469-thickbox...rny-ca-421.jpg Powinno pasować... |
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2013
Model: MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2004
|
Panowie, pytanie. Kupiłem takie radyjko:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I mam problem, kostki orginalne w samochodzie sa inne. Do zasilania i głośników dokupiłem przejściówki ale juz do sterowania z pilota przy kierownicy nie moge takiej kupić. Moje pytanie czy któryś z Was wie może na które piny należy podac sygnał z pilota? W samochodzie mam dwa przewody w instalacji pilota. Wiem że w Europejskiej wersji wystarczy podać sygnał sterujący na dwa piny w radiach z gałką głosności i pilot działa. ale w tej wersji z USA nie mam pojęcia które piny do tego służą. Prosiłbym o pomoc. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Powiedz kolego czy to radio dobrze wyszukuje stacje radiowe ? Bo slyszalem ze amerykanskie radia przeszukuja zakres co 0.2 to znaczy 98.0 98.2 98.4 98.6 itp a europerjskie co 0,1 to znaczy 98.0 98.1 98.2 98.3 itp.
P.S. uzupelnij profil aby bylo wiadomo jakie masz auto. Co do problemu to istnieje europejska wersja tego radia, nie odtwarza mp3 ale ma za to nawigacje strzalkowa. Podlaczenie powinno byc takie same. Tutaj poczytaj, sa opisane wyjscia: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pomoc tylko na forum ! Nie pros o pomoc przez PW ! Ostatnio edytowane przez 1olek ; 03-01-2014 o 23:37 |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Mam procedurę do tego radia przestawienia tunera z amerykańskiego na europejski standard strojenia. Nie trzeba nic flashować ani wymieniać głowic czy czego tam... Wszystko robi się guzikami na radiu. 1. Przytrzymać MENU + AM/FM przez ok. 3 sekundy, 2. przytrzymać BACK, aż na wyświetlaczu pojawi się napis "low EQ', 3. nacisnąć strzałkę w lewo dwa razy, aż na wyświetlaczu pojawi się napis "tuner", 4. prawym pokrętłem ustawić tryb 'Europe', 5. Zatwierdzić prawym pokrętłem (ENTER). Niestety brak jest sensownej procedury na inną bolączkę tych radyjek - prawie wszystkie mają więcej lub mniej pionowych "martwych" linii na wyświetlaczu...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-01-2014 o 20:23 |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCI
|
czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy radio sony mp3 ma ten sam problem z głowicą co cd6000 ??
mam już drugie radio cd6000 z którym jest problem ze stacjami i nie chce wydawać kasy na kolejne radio i znowu się męczyć bo nie znajdę stacji w eterze...
|
|
|
|
#46 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Witam
Panowie pisze w imieniu kolegi, w niedziele zakupiliśmy focusa mk2 1.8 tdci i mam pytanie od niego Jak w radiu ze zdjęcia i gdzie szukać sprzętu i cen, by podłączyć BT i mikrofon by na desce nie było choinki. |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCI
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
#48 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Pomysł na problemy (kreski) z wyświetlaczem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam pankrakus
|
|
|
|
#49 | |
|
![]() Zarejestrowany: 06-11-2013
Model: Focus mk2 kombi
Silnik: 1,6 100KM
Rocznik: 2004
|
Cytat:
czy do Focusa II przed FL (kwadratowe radio) stosowane było tylko jedno radio sony? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy w takim razie KAŻDE to radio ma zmieniarkę i odczytuje mp3? Edit: Nie wiem czy wszystkie te radia były montowane w Focusie, ale widocznie są różnie rodzaje: Zamiast LOAD napis CD-INFO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zamiast LOAD napis CD-INFO i napis MP3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy jest różnica w jakości dźwięku / możliwości tego radia w stosunku do owalnego radia sony po FL? pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez cieszynn ; 23-06-2014 o 15:14 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|