![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Mam takie pytanie czy da sie zamontowac ten czyjnik bez wymiany szyby ?
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
tak, ale jest to oczywiscie trudniejsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
a ma ktos moze nr czesci najbardziej zalezy mi na uchwycie do czujnika, wiazki do lusterka i czujnika, i co to za farba zeby pomalowac szybe
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::average
![]() Imię: Martin
Model: Ford Kuga MK3
Silnik: 2.5 ltr 225KM
Rocznik: 2020
|
Witam. Posiadam mondeo mk4 z 2008 roku. Posiadam w aucie zwykle lusterko wsteczne, chcialbym je wymienic na fotochrom plus sensor deszczu/zmierzchu. Czy uchwyt na szybie ze zwyklego lusterka bedzie ok czy bede musial go tez wymienic?? Szyby nie chce ruszac bede cos kombinowal aby zakryc ten pasek albo farba albo jakas folia np do oklejania aut. Mam tez pytano do sensora deszczu, czy wystarczy pociagnac okablowanie i podlaczyc sie w skrzynce bezpiecznikow pod nogami pasazera plus wymiana wlacznika swiatel na auto i odpowiedniego zaprogramnownia w elmconfig?? Bardzo bym prosil o cenne podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::average
![]() Imię: Martin
Model: Ford Kuga MK3
Silnik: 2.5 ltr 225KM
Rocznik: 2020
|
A moze inaczej. Bardziej zalezy mi na sensorze niz na lusterku. Czy do zwyklego lusterka jest mozliwosc dolozenia czujnika wraz z obudowa?? Jezeli nie to bardzo bym prosil kolege aurerum jak przerobic takie lusterko pod uchwyt.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
Taka przeróbka wiąże się z rozłożeniem lusterka na czynniki pierwsze, bo trzeba zwiększyć objętość kulki.Ja na kulkę ze zwykłego lusterka nakleiłem gumkę od myszki komputerowej.Nie wiem czy będziesz chciał tak mocno ingerować w to lusterko.Tutaj masz linka jak to zrobić [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciek
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
Czesc,
zmienilem auto z MK4 przed lift na po lift i brakuje mi: - lusterka fotochromatycznego - czujnika deszczu - automatycznych swiatel piszecie ze mozna to dolozyc, zatem otworzylem obudowe lusterka aby sprawdzic co mam i prosba o Wasza pomoc w odszyfrowaniu co to jest na zalaczonym zdjeciu. pkt1. nie mam pojecia pk2. sadze ze GPS do nawigacji dzieki za wsparcie |
|
|
|
|
|
#49 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
1.Czujnik deszczu
2.Antena GPS |
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciek
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
Dzieki
Ale ten czujnik wyglada zupełnie inaczej niż to co widziałem na Allegro jako czujniki deszczu do Mondeo. Co trzeba zrobić aby podłączyć go do i zacząć używać? A lusterko gdzie się wtedy podłącza? |
|
|
|
![]() |
|
|
|