![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-11-2012
Model: Focus MkIII
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Po drugie - cytat z instrukcji: "System jest kompatybilny z urządzeniami USB 2.0 o pełnej prędkości, spełnia wymogi hostów USB 1.1 oraz współpracuje z systemami plików w formacie FAT 16/ |
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 1.0 Ecoboost Hybrid 125 KM
Rocznik: 2022
|
Mój pen, czy tam "gwizdek" po formacie na FAT32 pod winXP śmiga ku mojemu zadowoleniu.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: fokus III
Silnik: 1,6 125KM
|
@aerde@ Nie chcę za bardzo spamować ani kłócić się bo nie o to chodzi na forum , ale żeby sobie pomóc. Piszesz że chodzi Ci sformatowany na FAT 32 i właśnie oto chodzi że tak ma być. Moja rada , czy uwaga dotyczy osób które nie wiedzą czemu nie chodzi pen . tak jak zauważyłeś i zacytowałeś instrukcje ważne jest jaki system plików występuję na pamięci zewnętrznej. Większość fabrycznie ma FAT i dlatego te nie pójdą natomiast te który użytkownik świadomie sformatuję do odpowiedniego systemu plików to muszą iść łaski nie robią. Jeszcze mam pytanie do kolegi któremu z Smsunga S III grają mp3 czy faktycznie makartę pamięci sformatowaną na FAT 16. Ja do tej pory używałem Motoroli różnych modeli i te telefony formatują sobie kartę na FAT i niestety nie są widoczne dla Forda?
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Jeśli chodzi o Galaxy S3, to założyłem że będzie tak samo jak z poprzednimi modelami, czyli 1 i 2, ale niestety nie można w 3 zmienić ustawienia USB na pamięć masową, tylko urządzenie multimedialne lub aparat... Tv też nie widzi prawidłowo S3 przez USB.
Z ciekawości sprawdziłem jeszcze S2 żony i Ford widzi oraz czyta mp3. Kartę wewnętrzną i zewnętrzną widzi. Tylko ja tych kart nie formatowalem w telefonie. Więc podstawą jest możliwość ustawienia jako pamięć masowa. Sformatuj kartę w kompie i nie będzie problemu. Ostatnio edytowane przez boncio ; 08-02-2013 o 21:36 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Lesław
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6
|
Co do USB to ja mam taką przypadłość że za każdym włączeniem radia następuje indeksowanie utworów i zaczyna grać od początku. Poprostu nie pamięta gdzie skończył w chwili wyłączenia radia. Czy u Was też jest taka sytuacja ?
Jeszcze mam pytanie co do alarmu fabrycznego: Czy w/w alarm rozpoznaje Wam zostawienie otwartych tylnych drzwi ? Bo u mnie reaguje tylko jak przednie są otwarte. Ostatnio edytowane przez alibaba123 ; 11-02-2013 o 22:25 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
Jeśli chodzi o USB to dziwny objaw, powinien pamiętać ostatnią pozycję co do sekundy. Chyba, że podłączysz coś innego pod USB w międzyczasie, to zaczyna od początku.
Ja nawet zauważyłem, że zmieniając pendrive'a na drugiego jeśli jest na nim ta sama piosenka, to radio zaczyna grać ostatnio odtwarzaną piosenkę, ale z drugiego pendrive'a. Co masz na myśli pisząc sygnalizacja otwartych drzwi? To że centralny nie zadziała? Alarm powinien sygnalizować niedomknięcie każdych drzwi, klapy i maski. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Lesław
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6
|
Pendrive nie zmieniam, poprostu wyłączam zapłon - gasnie radio i wychodze.
Po powrocie i włączeniu zaczyna indeksować utwory i gra od pierwszego utworu. Czy jakoś specjalnie wrzucasz MP3 na pendraka czy tak "na żywca"? Może nie radzi sobie z ilością utworów (32G). Co do centralnego zamka: przypadek1: zostawiam otwarte drzwi kierowcy lub przednie pasażera i naciskam przycisk zamknięcia na pilocie (2 kłódki). wynik:Zamki się nie zamykają (lusterka też nie) i jest sygnalizacja że są drzwi nie zamknięte. przypadek2: zostawiam otwarte jedne z tylnich drzwi i naciskam przycisk zamknięcia wynik: Drzwi przednie zostają zaryglowane (lusterka się składają) i nie ma sygnalizacji że drzwi tylne są otwarte (niedomknięte). Alarm jest oryginalny fabryczny z podwójnym ryglowaniem (nie z ASO) i w wersji bez kluczyka (Ford Power) z pilotem. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: Focus III
Silnik: EB 1.6 150KM
Rocznik: 2011
|
Ok, ja mam nieoryginalny alarm.
1. Drzwi przednie otwarte - drzwi otwarte i nie blokuje. 2. Drzwi tylne lub bagażnik otwarte - po kliknięciu zamykania blokuje wszystko co zamknięte i składa lusterka + krótki sygnal ostrzegawczy. Po zamknięciu drzwi mruga kierunkowskazami i blokuje je. Jeśli nie zamknę drzwi w ciągu ok. minuty to zacznie wyć. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-01-2012
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#50 | ||
|
|
Cytat:
Radio nie czyta od razu wszystkich plików w podkatalogach, tylko listuje katalog główny. Widać to jak się przegląda katalogi, bo są opóźnienia małe. Więc jak masz np. wszystkie MP3 w katalogu głównym, to może źle działać. Ograniczenia podłaczenia to według instrukcji: 1000 pozycji w folderze (plików, folderów i list utworów) • 5000 folderów na urządzeniu USB (łącznie z listami utworów) • 8 poziomów podfolderów. Jedna partycja na USB Cytat:
A jak wtedy działają migacze? To że rygluje drzwi i składa lusterka to jedno, ale to migacze pokazują stan działania alarmu. Dźwięk przy uzbrajaniu/rozbrajaniu jest zabroniony w UE. Jaką masz sygnalizację nie zamkniętych drzwi w przypadku 1? |
||
|
|
|
![]() |
|
|
|