![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Wszystkie posty, które dotyczyły jak się bronić przed kręconymi licznikami zostały przeniesione do odpowiedniego tematu a dokładnie tu.
http://forum.fordclubpolska.org/show...65#post1981365 I proszę dalszą dyskusje prowadzić tam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#42 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2008
|
A ja mam pytanie - po jakiego kupujecie tablice zjazdowe ??
Auto może wrócić na blachach poprzedniego właściciela - w PL w urzędzie komunikacji zdajesz blachy właściciela a Oni - czyli urząd - wyrejestrowują auto w DE. |
|
|
|
|
#43 |
|
|
Jednym z warunków zarejestrowania pojazdu w Polsce jest wyrejestrowanie pojazdu w poprzednim kraju, Wydziały Komunikacji chcą zaświadczenia na tą okoliczność.
|
|
|
#44 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
|
|
|
#45 |
|
|
a nie zgodzę się z Wami. W zeszłym roku zjechałem na tablicach właściciela - na jego tablicach zrobiłem przegląd a potem w urzędzie zdałem jego tablice a oni wysłali informację do DE o wyrejestrowaniu auta. Moi kumple z którymi byłem po auto też na początku nie chcieli wierzyć ale fakt był faktem.
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
Chyba w Wydziale Komunikacji rejestrował jakis stażysta, bo stary wyga urzędnik tego by nie puścił.
|
|
|
#47 | |
|
|
Cytat:
Więc nie mów mi że białe jest czarne. Ostatnio edytowane przez rutek-wat ; 22-03-2013 o 15:16 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
|
Coś chyba się zmieniło w przepisach. Ja w grudniu przywiozłem Fieste Mk7 na lawecie. Fiesta była już wymeldowana i nie miała tablic. W Wydziale Komunikacji dałem im oświadczenie że po przyjechaniu i zrobieniu przeglądu odesłałem tablice do poprzedniego właściciela. Oczywiście na przeglądzie wpisali mi do kwitów nr rejestracyjny który widniał w Brief'ie.
Do do pierwotnego tematu czyli ile trzeba wydać na auto sprowadzone to w przypadku przedmiotowej Fiesty wyszło tak: Fiesta MK7 12.2008 r 1,25 benzyna Titanium, klima, el. szyby, KeyFree, KeyLess, Blutetooth, Voice control, 2 poduszki czołowe, 2 boczne, kolanowa, 5 drzwi, kolor Hot Magenta, Alu 16", przebieg 20 tys km. Cena auta 5000 Euro - 20 tys zł Przywiezienie - 2000 km w dwie strony - 1000 zł recykling - 500 zł rejestracja - ok 300 zł przegląd - 100 zł tłumaczenia - 150 zł akcyza - 650 zł US - 150 zł razem : 23 tys zł OC - 200 zł AC- 800 zł Olej + filtry - 300 zł felgi stalowe - 200 zł opony zimowe 15" - 1200 zł plus troche innych drobnostek (bat anteny, dywaniki, wycieraczki szyby itp) Razem koszty na gotowo to prawie 27000 zł. Natomiast w ofertach na otomoto i allegro za 18 tys można dostać Diesla (co prawda nie Titanium, Titanium to ok 25 tys ). Niestety w PL już nie będę szukał auta ponieważ zraziłem się do handlarzy którzy przez tel mówią że wszystko cacy a po przyjeździe na miejsce okazuje się że oferowane auto to zwykły parch. Swoje mondeo szukałem ponad 1,5 roku w PL a w końcu i tak pojechałem do DE i tam kupiłem. Po Fiestę dla żony już pojechałem od razu do DE i kupiłem ją od Salonu Forda który odkupił ją od właściciela (właścicielki) w rozliczeniu za nowe auto. |
|
|
|
|
#49 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: MK4
Silnik: 2,0 benzyna
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
to prawda, prywatna osoba w postaci Niemca też musi zdać tablice u siebie i wątpię żeby sprzedał nieznanej sobie osobie auto z blachami. Nie neguję tego co rutek-wat napisał, bo nie wiem jak jest , choć wydaje mi się że coś tutaj nie pasi. W poniedziałek jak będę miał możność zadzwonię do W.K. i zapytam
|