Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-05-2013, 12:44   #41
kryzys
ford::average

Imię: Tomek
Model: VW
Silnik: Pb
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Czy on nie jest trochę tandenty?

no to może zaczniemy wstawiać fotki, będzie łatwiej porównywać jak się coś widzi

JEDŹ BEZPIECZNIE ! 1.8 TDCI - 220 km/h
kryzys jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2013, 13:13   #42
robiw
ford::beginner

Model: C-max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...(nie starego Passata dla którego wszystko co nowe to gów.., bo go nie stać, więc jakoś musi się pocieszyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)...
Tutaj akurat obrażasz kogoś kogo nawet nie znasz, bez komentarza.

Cytat:
Napisał kryzys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no to może zaczniemy wstawiać fotki, będzie łatwiej porównywać jak się coś widzi
Mam kawałek do tego Forda, ale rzeczywiście chętnie wstawię tu fotke jak tylko sie tam pojawię - o ile nie będa robić problemów w salonie...R
robiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2013, 13:17   #43
kryzys

telefonem z ukrycia jak szpieg przemysłowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 02-05-2013, 13:27   #44
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał robiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tutaj akurat obrażasz kogoś kogo nawet nie znasz, bez komentarza.
Po prostu zazwyczaj najwięcej narzekań nad upadkiem motoryzacji współcześnie słyszę od właścicieli starych aut np. VW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mówię, że wszystko jest idealnie i cacy w nowej Foce, ale biadolenie na tymi niewidocznymi "szparkami" mnie rozwaliło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co innego jakby z prawej i lewej strony było to inaczej zmontowane, jakby to latało, albo skrzypiało, ale kurna siedzi solidnie na maksa, a klient jeszcze marudzi - nie dogodzisz panie ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 02-05-2013 o 13:32
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2013, 13:30   #45
robiw

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po prostu zazwyczaj najwięcej narzekań nad upadkiem motoryzacji współcześnie słyszę od właścicieli starych aut np. VW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mówię, że wszystko jest idealnie i cacy w nowej Foce, ale biadolenie na tymi "szparkami" mnie rozwaliło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Biadolenie? No proszę Cię! Nie twierdzę, że to złe auto, ale dzisiaj oglądałem Octavię a wcześniej Golfa. Czemu w tych koncernach można skręcić auto jak trzeba, a nawet w Oplu, a tutaj za 67tys. taka skucha? Dodam, że cennikowo to nie 67tys. a ponad 80tys...r
Stary 02-05-2013, 13:38   #46
kryzys

Może twój model jest dobrze spasowany ale są też takie trochę niedorobione, temat nie powstał od tak. Sam już słyszałem pare opini od różnych ludzi że FF3 są różne pod tym względem, teraz tylko trzeba to poprzeć faktami albo obalić. Ciekawe czy jest to kwestią z której fabryki samochód wyjechał czy słabej kontroli a może robią foki na ilość... O vanach B,C,S-maxach czy Galaxy to się nie wypowiem bo nigdy się nawet nie przyglądałem wnętrzom ale w nowej Foce już pare razy siedziałem, owszem wersja Titanium w porównaniu do Trenda wizualnie wygląda znacznie atrakcyjniej i to nie podlega dyskusji. Możemy się natomiast skupić na całej reszcie która jest wspólna niezależnie od wersji wyposażenia.

Stary 02-05-2013, 13:39   #47
zombie6

Cytat:
Napisał robiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Biadolenie? No proszę Cię! Nie twierdzę, że to złe auto, ale dzisiaj oglądałem Octavię a wcześniej Golfa. Czemu w tych koncernach można skręcić auto jak trzeba, a nawet w Oplu, a tutaj za 67tys. taka skucha? Dodam, że cennikowo to nie 67tys. a ponad 80tys...r
To jest Twoje zdanie...sądzę, ze spokojnie znalazłbyś dziurę w całym nawet w BMW czy Volvo V40 za 120 tys. zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też oglądałem tego nowego Golfa i Skodę i jakoś cholera jasna nie widzę tego mega-lepszejszego skręcenia, albo cholera jasna wypatrzony gust już mam po tym festyniarstwie i wyczynach pana Henia z angielskim akcentem w VIII odsłonie Cifa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-05-2013, 13:42   #48
kryzys

Cytat:
dzisiaj oglądałem Octavię .... a nawet w Oplu,
no przyznam że jeżeli chodzi o najnowszą Octavie i Astrę to naprawdę mam pozytywne wrażenia po zapoznaniu się z tymi modelami i takie odczucie własne że tam jakość wykończenia jest na trochę wyższym poziomie.

Stary 02-05-2013, 13:42   #49
zombie6

Cytat:
Napisał kryzys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może twój model jest dobrze spasowany ale są też takie trochę niedorobione, temat nie powstał od tak. Sam już słyszałem pare opini od różnych ludzi że FF3 są różne pod tym względem, teraz tylko trzeba to poprzeć faktami albo obalić.
Nie ma dwóch takich samych samochodów z taśmy...to dotyczy każdej marki....w Fordzie jeszcze dochodzą te najtańsze i przez to pewnie najsłabiej wykończone wersje, które mogą być najmniej dopatrzone na kontroli jakości, bo wiadomo, że pójdą do flot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
no przyznam że jeżeli chodzi o najnowszą Octavie i Astrę to naprawdę mam pozytywne wrażenia po zapoznaniu się z tymi modelami i takie odczucie własne że tam jakość wykończenia jest na trochę wyższym poziomie.
Jechałem Scirocco i Astrą GTC i nie powiedziałbym - ten sam standard....ani to lepiej ani gorzej....znaczy ktoś może tak powiedzieć w zależności od gustu, że to czy tamto jest lepsze....ale obiektywnie to dla mnie wsio rawno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-05-2013, 13:45   #50
robiw

Cytat:
...owszem wersja Titanium w porównaniu do Trenda wizualnie wygląda znacznie atrakcyjniej i to nie podlega dyskusji. Możemy się natomiast skupić na całej reszcie która jest wspólna niezależnie od wersji wyposażenia.
Wygląda, "o niebo" lepiej, np. elementy konsoli środkowej jak i na uchwytach drzwi są lakierowane w kolorze grafitowym i wygląda to naprawdę fajnie. Poza tym w wersji Titanium, przynajmniej w przednich drzwiach masz w miarę miękkie materiały na boczku w podszybiu. W pozostałych wersjach chiński plastik a konsola srebrna jak chińska zabawka. Niezależnie od wersji, auta, które widziałem w Nobile na Płowieckiej w Wawie, skręcone były marnie. W tej kwestii dużo lepiej prezentowała się nowa Fiesta, o C-maxie nie wspominając - dla mnie to najlepiej wykonany Ford...r

Bump:
Cytat:
Nie ma dwóch takich samych samochodów z taśmy...to dotyczy każdej marki
Błąd! To kwestia kontroli poprodukcyjnej jak i samego podejścia marki do jakości. W dobrych markach, każde auto jest takie samo - widziałem chyba z 5 Golfów VII - każdy był tak samo, perfekcyjnie zmontowany...R
Odpowiedz

Zasady postowania