![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
JohnLenin
niemozna uslyszec zaworu z wydechu bo jest sprezarka i tlumiki-zbyt dluga droga aby realne bylo slyszenie zaworow. jedyne co to zawory mozna slyszec przy silniku...ale gdyby sie cos z tym zle dzialo to juz dawno zawór zatarłby sie i rozwalilo by ci glowice-pozatym twoja usterka niema charakteru regularnego-ale ma charakter nie regularny i zalezy np. od temp silnikanie temperatury rzeczywisctej ale temp. teoretycznej tora ma wplyw na dawkowanie paliwa i charakterystyke wtrysku paliwa. czyli nieszukaj w zaworach a najwyzej w kolejnych wtryskach, a jak grzebanie przy wtryskach nie pomoze to zostanie wtedy tylko pompa paliwa. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-08-2011
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011
|
W wydechu słychać takie pykania, które może świadczyć, że to zawór i mechanik uważa, że może być to objaw przycierającego się właśnie jego( nie domykania?) Ja się tam nie znam, ale chcę to sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 24-09-2013 o 08:55 Powód: Zbędne cytowanie |
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
gdyby zawor sie nie domykal to by niemial kompresji... i najprawdopodobniej po jednym zatarciu stuknąłby o tłoka i by zaczął sie skrzywiac i szybko by sie jeszcze bardziej zatarł po skrzywieniu i narobił problemów z silnikiem. no ale...jak chce szukac..niech szuka...a mi sie wydaje ze musisz wszystkie wtryski posprawdzac i z nimi walczyc+ewentualnie problem jakis z pompą..bo silniki diesla mają to do siebie ze nawet jesli silnik bedzie w katastrofalnym stanie to te silniki powinny w miare rowno pracowac pomimo słabej kompresji. jedyny problem to uklad paliwowo-wtryskowy.
a nie zauwazylem..ty miales jeszcze jakies problemy z egr i sterowaniem turbo? egr calkiem zaslepiony bez dziurek? Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 23-09-2013 o 15:14 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
...tak bez dziurek, ale dałem na próbę z dziurkami i kiszka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 24-09-2013 o 08:55 Powód: Zbędne cytowanie |
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
jezeli dzwigienka od turbiny nie zmienia polozenia i jest jednakowo ustawiona na wolnych obrotach to nie powinno to miec wplywu na nierowna prace silnika. wiec jesli egr jest zaslepiony to w zasadzie wszystko co moze powodowac problem z innej strony jak sterownik silnika i uklad wtryskowy paliwa.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Model: FUSION USA, C-MAX
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
|
Witam, mam dokładnie ten sam problem, czy ktoś znalazł już winowajcę??
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::average
![]() Imię: Damian
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
1.8Tdci to trochę inny temat. Zaktualizowałem w serwisie soft i w części to pomogło. Czasami się to zdarzy, ale o wiele rzadziej.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|