![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MK II
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
mario595 powiec proszę jak spisuję ci się ten sprzęt tzn czy jesteś zadowolony z jakości muzyki oraz jak słychać przez bluetooth czy przerywa gubi zasięg itp
oraz najważniejsza sprawa jak navi działa czy chodzi płynnie czy się zawiesza i jakie ma parametry bo nigdzie o tym nie pisze a to chyba priorytet chodzi mi o zegar taktowania pamięć itp ( mam starą nawigację MODECOM FreeWAY MX2 HD chodzi dosyć dobrze) parametry modecoma zastosowany procesor Atlas V częstotliwość taktowania rdzenia1 533 MHz zaisntalowana pamięć RAM 128 MB pamięć Flash ROM 4096 MB wyświetlacz 5 cale rozdzielczość w poziomie 800 piksele rozdzielczość w pionie 480 piksele chodzi mi oto jakie parametry ma ten clarion jezeli chodzi o navi czy czy mozna zainstalowac automape z góry dzięki za odp Bump: |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jeżeli chodzi o obsługę i wrażenia to szczerze powiem, iż nic lepszego nie potrzebuję. Bardzo podoba mi się Navi Googla (taka jak w nowych Audi) no ale to już inna półka. Co mnie trochę denerwuje to funkcja dotyku wyświetlacza (mogła by być trochę bardziej czuła). Bardzo dobrym ruchem jest zakup modułu do sterowania z kierownicy. Ja taki posiadam. Jeżeli chodzi o funkcję nawigacji to... Ja stację zakupiłem jako używaną z aukcji. Gość, który sprzedawał skasował zawartość danych na karcie microSD a co za tym idzie oryginalną nawigację. Dużo czasu minęło, aż mi ktoś pomógł aby takową zainstalować. Plus taki, że teraz sam sobie wgrywam aktualne mapy, fotoradary itd. Przez chwilę miałem Automapę. Niby działała ale blokowała stację (tzn. dziłała tylko ona a radio nie) Wiem, że da się różne cuda na WinCE robić ale mnie to już nie bawi. Teraz jest tak jak chciałem. Co do dźwięku to duży plus. Pisałem wcześniej, że na oryginalnych głośnikach po korekcie w stacji da się usłyszeć miłe dźwięki. Bluetooth działa extra - nic nie rwie. Uwaga! ta stacja nie posiada napędu CD. Dla mnie to następny plus. Muzę mam na pendrive z którego tak naprawdę też nie korzystam. Muzyczkę ślę z telefonu. Nawi to Igo Primo. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
mario595 dzięki kolego za szybką odpowiedź i wszystko ładnie opisałeś , wyjaśniłeś ,najbardziej się martwiłem tym że napisałeś że słabo ją widać bo dosyć nisko jest ulokowana , ale twojej foczce chyba jest troszkę inaczej bo u mnie jest pod nawiewami wiec lokalizacja jest w miarę ok chyba się przekonuję do niej bo chciałem zwykłe radio na 2din z bluetooth ale szwagier mi mówił że lepszym rozwiązaniem będzie ten clarion , a jak z jakością rozdzielczością ekranu według ciebie fajnie to wygląda czy tak słabiutko i marna jakość z góry dzięki za odp pozdro
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
Hmm... Ja mam s-max. Co do rozdzielczości to nie mam zastrzeżeń. Nie namawiam ciebie abyś kupił to radio bo inne to kicha, tylko w budżecie do 1500zl (ja zapłaciłem chyba 1000) to nic ciekawszego z nawigacja i dobrym brzmieniem nie ma. Naprawdę jestem zadowolony.
Wysłane z mojego Samsung Galaxy S6 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
mario595 masz racje za tą cenę opłaca się biorąc pod uwagę że jest nawigacja a to przydatna funkcja i markowe radio i bardzo dobry bluetooth parrot to faktycznie warto , zdecydowałem biorę jak już kupie zamontuję itp to wrzucę foty na forum ( muszę ramkę okleić pod kolor radia folią carbon ) dzięki za odp i pomoc pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 143KM bez DPF
Rocznik: 2007
|
Sterowanie działa i info na convers?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#47 |
|
|
Tomaj35 a spotkałeś się z nie oryginalnym radiem, które wyświetla na conversie? Ja conversa nie posiadam ale raczej nie wyświetla.
Wysłane z mojego Samsung Galaxy S6 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 143KM bez DPF
|
Już część informacji zaczynają wyświetlać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#49 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: c-max
Silnik: 1.8
|
Panowie ja zamienilem oryginalne radio w swoim fordzie c-max na Pioneer AVH-270BT i pomimo ze mam podlaczony wzmacniacz antenowy to mam tylko rmf fm i tyle .
A w oryg bylo bez wzmacniacza i odbieralo duzo innch stacji . Pomoze ktos aby tch stacji bylo wiecej na tym Pioneerze ?? |
|
|
|
|
|
#50 |
|