Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-08-2016, 17:33   #41
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Jak wyłączyć swiatła pozycyjne...

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pasy to inna bajka bo w moim samochodzie ja jestem panem i żaden burak nie powinien mi kazać zapinać pasów. Mimo wszystko osobiście zapinam. Ale wkurza mnie słowo OBOWIĄZEK
To moje pasy i moje życie. Jadąc bez pasów nie wyrządzam krzywdy nikomu innemu na drodze. Ale to tylko moje zdanie.
To tak jak obowiązek 6 latków czy zakaz sprzedaży drożdżówek w szkołach. A co oni się czepiają moich dzieci? Obowiązkiem ich jest usługiwanie ludziom i robienie ludziom " dobrze" bo dostają do ręki często nie małe ludzi pieniądze
Jedziesz jako pasażer i nie zapinasz pasów i w przypadku wypadku w którym zostajesz do końca kaleką obarczony wina zostaje kierowca....

edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 17:33   #42
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Tak na marginesie Nie trzeba wyjeżdżać za granicę, aby jako informatyk zarabiać w Polsce 10 koła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedziesz jako pasażer i nie zapinasz pasów i w przypadku wypadku w którym zostajesz do końca kaleką obarczony wina zostaje kierowca....
Stary 15-08-2016, 17:35   #43
edmun

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak na marginesie Nie trzeba wyjeżdżać za granicę, aby jako informatyk zarabiać w Polsce 10 koła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i znowu osobiste wycieczki. Znasz mnie? Wiesz jak mi się życie potoczyło że musiałem wyjechać? Tak. Miałem w Polsce ofertę jakiś czas temu. Na start 8600 na rękę. Wiem że są takie stanowiska. Wiem że są i lepsze. Ale nie widzę sensu rozpisywać się o tym ile kto zarabia bo jest to dosyć niepotrzebna dyskusja
Stary 15-08-2016, 17:54   #44
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Cytat:
Pasy to inna bajka bo w moim samochodzie ja jestem panem i żaden burak nie powinien mi kazać zapinać pasów. Mimo wszystko osobiście zapinam. Ale wkurza mnie słowo OBOWIĄZEK
To moje pasy i moje życie. Jadąc bez pasów nie wyrządzam krzywdy nikomu innemu na drodze. Ale to tylko moje zdanie.
To tak jak obowiązek 6 latków czy zakaz sprzedaży drożdżówek w szkołach. A co oni się czepiają moich dzieci? Obowiązkiem ich jest usługiwanie ludziom i robienie ludziom " dobrze" bo dostają do ręki często nie małe ludzi pieniądze
To tym razem ja sie z toba nie zgodze.
Jesli cie wkurza slowo obowiazek - to sie zglos do psychologa. Polacy sa wyraznie przewrazliwieni na punkcie tego slowa. Jeszcze zapomniales dodac ze mamy demokracje a w demokracji wszystko wolno.
Bez obowioazkow, zakazow i nakazow nie moze istniec zaden system, bo ludź to istota z reguly nie myslaca lub myslaca w bardzo ograniczonym zakresie. Mimo wyjatkow (nawet jesli bedzies zje liczyl w milionach) ilosc calkiem tepych czy nieodpowiedzialnych jednostek jest tak duza ze bez ww. przepisow byli by zagozeniem tak dla siebie jak i dla innych. A przez to zagrozili by stabilnosci panstwa jako takiego.

Panstwo nie ma obowiazku uslugiwania ludziom. Ma obowiazek starac sie o ludzi. A to dwie rozne rzeczy. A to znaczy i o ich bezpieczenstwo jak i ew. konsekwencje ludzkich bledow. A ze ilosc srodkow jest ograniczona, trzeba minimalizowac skutki, aby nie trzeba bylo wydawac zbednej kasy na inwalidow. To tak w duzym przyblizeniu.
Zastanawiaes sie w ogole co ci zrobi airbag jak nie bedziesz przypiety pasami?

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 15-08-2016 o 17:58
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 17:59   #45
juri2069

Przecież napisałem , że zapinam pasy ale nie powinno być OBOWIĄZKU i nie powinni za to karać . W większości wypadków ( poważnych wypadków) pasy nie pomogą bo siła uderzenia jest zbyt duża.

Niedługo dojdzie do sytuacji , że NAKAŻĄ ci jeść to i to i będą cie w domu sprawdzać. Do tego dąży unia.
Ale to jeszcze inny temat. Unii też nie powinno być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobra , nie zaśmiecajmy tematu
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 18:01   #46
edmun

Bez przesady z tymi pasami. Sam dobrze wiesz jak skończyłobo się gdyby pasy nie były obowiązkowe. Pokolenia dżesik i sebixow byłyby (jak kiedyś) dalej uczone przez swoich "mądrych inaczej" rodziców że pasy to samo zło i ze jak nie trzeba to niech dzieci nie zapinaja
Stary 15-08-2016, 18:04   #47
juri2069

Czy dzieci mądrych inaczej są twoimi dziećmi ? Jak dla mnie to nie muszą swoich dzieci wysyłać do szkół. Moje pójdzie i to jest dla mnie ważniejsze.
No ale z drugiej strony gdyby nie było nakazów , zakazów to za n lat nasz kraj stałby się gorszy od nieznanej wioski w Afryce. Bo jednak dużo jest ludzi inaczej mądrych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 15-08-2016 o 18:08
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 18:18   #48
Audi'ofil
ford::average

Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016

Cytat:
... w moim samochodzie ja jestem panem i żaden burak nie powinien mi kazać zapinać pasów. Mimo wszystko osobiście zapinam. Ale wkurza mnie słowo OBOWIĄZEK
To moje pasy i moje życie. Jadąc bez pasów nie wyrządzam krzywdy nikomu innemu na drodze ...
tylko jak połamiesz się uczestnicząc w wypadku (czego oczywiście Ci nie życzę) bo akurat nie miałeś zapiętych pasów i będziesz wymagał długiego leczenia, to z czyjej kasy na to pójdzie?
Szwedzi nie na darmo robili badania i statystyki, aby w swoich bezpiecznych autach wprowadzić jako pierwsi pasy.

Panowie, przeczytałem kilka ostatnich postów w tym temacie. Dyskusja wygląda mi jak fochy nastolatków w gimnazjum.
To się nie podobają jarmarczne świecidełka, to pasy nie pasują, a ja zarabiam 10k a on ma smartfona, ... o co tu chodzi?

.
Audi'ofil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 18:18   #49
edmun

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Sam znam przypadki gdzie byl wypadek gdzie młodzi ludzi zginęli przez jednego wariata. Pasów nie zapieli. Dlaczego? Nie wiem. Czy by ich uratowało? Nie wiem. Ale wiem że mieli wpojone że pasów zapisać nie trzeba. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał. Jak nie podoba Ci się "obowiązek" zapinania pasów, to ich nie zapinaj.
Stary 15-08-2016, 20:37   #50
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

A ja dodam coś w temacie. Światła pozycyjne wyłączają się po 10 min. Właśnie sprawdziłem.
Ale rozwinął się temat z powodu głupawego pytania, że aż poleciał do Hyde-parku. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania