![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Simon
Model: Fusion
Silnik: 2.7 V6 BiTurbo 420 KM
Rocznik: 201X
|
Cytat:
Cytat:
A ciekawe czy wszystkie auta forda z 2.7 mialy skrzynie na pokretlo, musze pogooglowac hmm Bump: Zbadalem temat, poszukalem edge z nr vin aby zczytac jaka ma skrzynie z silnikiem 2.7 no i znalazem ze ma... 6F55 i jest tam sterowanie drążkiem. Wiec dla mnie to polowa sukcesu, a a modul gsm jest we fusion polaczony z bcm, skoro moj bcm zostaje stary... wiec jest szansa ze to zadziala, pewnie bedzie trzeba „wyciąć” widocznisc gsm z innych modulow w tym z PCM... tak mi sie przynajmniej zdaje i oby trafnie... no wybaczcie no nie moge tego pokretla swoja droga jakos zaakceptowac... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Fusionek ; 14-01-2020 o 03:24 |
||
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 179 ps
Rocznik: 2016
|
Witam
Potrzebuje schemat lub opis kostki(wtyczki) przetwornicy napiecia do mondeo mk5 najlepiej z nr czesci i rozpisanych kabli,wiem,ze 4 idą do wtyczki w tunelu lecz przetwornica ma az 12 pinów.prosze o pomoc |
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
Ktos pomoże z tym schematem podłączenia przetwornicy 230v?
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
Odgrzewam temat.A ,więc z wtyczki przetwornicy wychodzi 8 kabli.4 szt pomaranczowo-zielony,pomarańczowo-bialy,niebiesko-szary i żółto fioletowy idą do wiązki tunelu do gniazda 230v.Zostaja jeszcze 4 kabelki 1fioletowo bialy idzie gdzies w kierunku tunelu.Potem czarno niebieski to masa,potem czerwony zasilanie idzie chyba do wtyczki skrzynki bcmi no i zostaje jeszcze brązowo zolty.Ktos pomoże?jakis schemat?Jestem blisko ale potrzebuje pomocy
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
Rocznik: 2020
|
Hej, dostałeś ode mnie wiadomość prv ?
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::amateur
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2,5
Rocznik: 2017
|
Witam wszystkich użytkowników forum.
Staram się pomóc koledze w swapie "wszystkiego" Fusion 2,5L do budy Mondeo 1,5. Wszystko ,mam na myśli całość silnik skrzynia ,deska,sterowniki,wiązki całego auta z dawcy po dzwonie. Po przekładce wszystkiego nam problem z tylną klapą. Podłączyłem światła ,przekodowałem na system EU. Uruchomiłem przeciwmgielne z zakodowaniem. Pozostała tylna wycieraczka ze spryskiwaczem i tylna klapa elektryczna. Mam komplet schematów ETIS z Fusiona USA. Potrzebuję do Mondeo Mk5. Generalnie potrzebuję schematu wycieraczek/sprysków i tylnej klapy elektrycznej. Jeżeli ktoś z Was dysponuje całością to będę wdzięczny. Czy dodanie tylnej klapy i wycieraczki w systemie wykonujemy w sposób łatwy ,czy przez edycję Bin? Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez marek29 ; 10-07-2022 o 12:18 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
Schematy ogarnięte.
Carmin Android ,instalacja z pliku Apk Full z sieci pozwala na wydruk. Nie mogłem edytować postu. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#49 | |
|
|
Cytat:
Numer BCM będę miał za tydzień. Wiem na pewno że w skrzynce bezpieczników nie mam obsługi tylnego spryskiwacza - brak pinów IN/OUT - to mogę uzupełnić na "zewnątrz". Dziwne jest to że po wstawieniu orginalnego BCM z 1.5 i podaniu dedykowanego kluczyka do konsoli środkowej (brak błędu kluczyka) również nie mam komunikacji z klapą i brak obsługi tylnej wycieraczki. Kolumna kierownicy również z 1,5 ,czyli orginalna z obsługą wycieraczki. Trochę jestem skołowany. Na co dzień generalnie mam kontakt z VAG-iem i tam to wygląda nieco prościej. Dlatego proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
BCM
GU5T-14B476-CAJ GU5T-14C185-AAJ Aktywacja wycieraczki/sprysku tył ,oraz dodanie klapy elektrycznej do systemu. Jeżeli jest możliwa to proszę o pomoc. |
|
|
|