![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Ford Focus sedan Titanium
Silnik: 1.5 EB 150 KM + box od HEKO
Rocznik: 2017
|
Ja kupiłem sedana, bo były największe upusty. Za to dokupiłem max wyposażenie, (navi, autoświatła, ledy, szyby ciemne z tyłu, dor prot., samodzielne parkowanie i inne w wer. titanium. Zrezygnowałem z lakieru metalic, wziąłem biały i wygląda dobrze, szacownie i elegancko. A bagażnik zawsze większy niż w hatchbacu.
Odnośnie tych dziwnych dźwięków w silniku, typu brzęki metaliczne, to temat znany, niektórzy coś z tym robią, np. aktualizują oprogramowanie w silniku. Ja mam jeszcze tzw. stuki na wolnych obr. W ASO powiedzili, że to praca EGR. Ponadto te brzęki są lub ich nie ma. Można odpuścić i jeździć, mam gwarancje na 5 lat, poczekam, az cos faktycznie się s...doli, jeśli już... |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-04-2005
Model: FF mkIII FL
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2016
|
Witam ! Mam takiego z lipca 2016 przejechane 15 tys. i jak na razie 0 problemów. Wszystko działa jak w nowym. Spalanie zależy od prawej nogi, a jest czym pocisnąć ( 10 pkt. karnych ) - mi wychodzi średnio trochę ponad siedem. A jak jeżdżę tylko po mieście to ponad 8 l. Kiedyś zrobiłem dłuższą trasę przepisowo - duży ruch - to wyszło niecałe 6. Przesiadłem się na niego z Focusa 1.8 TDCI i tamten ( diesel ) palił mniej ale ten jest dużo bardziej komfortowy , cichszy.
Denerwuje mnie tylko układ STAR STOP bo trzeba go wyłączać po każdym uruchomieniu silnika. Za to ma fajnie działające multimedia,bluetooth i po wymianie głośników niezły dzwięk Generalnie polecam. |
|
|
|
![]() |
|
|
|