Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-10-2017, 16:30   #41
aprox99
ford::expert

Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
Domyślnie Odp: Wrażenia po zakupie

Witam,wiem że się nie dogadamy,sam jeździłem Mondeo od 15 lat i jest to naprawdę dobry samochód,po prostu dla mnie jest za miękki.Ja też nie uważam że różnice sa nie wiem jakie ale są,ja przynajmniej ja to czuję,np przy 140 ciągle czuć w Mondeo jakieś drobne wpływy na kierownicy,w Audi czy BMW 3 nie ma nic ,kierownica idealnie spokojna.Już pisałem że mam fiestę z 2014 r i jazda nią robi frajdę ,jest stabilniejsza i sztywniejsza od Mondeo.Dlaczego ktoś ustala że miękkie auto jest komfortowe?

aprox99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2017, 17:38   #42
MATRIX266
ford::average

Imię: KRZYSIEK
Model: MONDEO
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

Tak już się przyjeło ale nie zawsze to tak jest, bo jak jakieś auto nadmiernie się buja to za komfortowe to nie jest jak dla mnie. Jeśli chodzi wpływy na kierownicę to masz rację są ale wpływy na kierownicę a trzymanie na zakrętach o czym jest mowa na od początku to trochę dwie różne rzeczy aczkolwiek powodują dyskomfort trochę ale na pewno takich samoczynnych ruchów kierownicą na nierównym terenie przy szybszej jeżdzie jak w VW bym już w aucie nie chciał.
MATRIX266 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2017, 18:24   #43
aprox99
ford::expert

Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014

Powiem szczerze gdybym był szefem w Fordzie to zrobiłbym Mondeo lepsze od wszystkiego w klasie średniej i przede wszystkim wyeliminowałbym błędy w MK IV jak:
sześć przycisków do tempomatu
chlupanie paliwa w baku
podłokietnik za krótki ,nieprzesuwny
ogrzewanie siedzien tak usadowili że bez patrzenia na przyciski nie można ich ustawić a samochód jedzie dalej,gdyby były kółka można by to wyczuć
uchwyt drzwi i obsługa szyb ,wyłamywanie nadgarstka
gniazdo zapalniczki tak ulokowane że jak ktoś ma navi to przy wrzucani jedynki wali pięścią w ten króciec
otwieranie drzwi.drzwi lecą na nogi gdyż nie mają blokady przy otwieraniu
a te długie listwy przy wysiadaniu na progu ciągle odpadają

W Mondeo Mk III tego nie było oprócz drzwi,Wiem,tobie to nie przeszkadza a mi tak,jadę i coś z tyłu chlupie i wali.Zrobili w 2011 Facelifting to była okazja te niedobory usunąć,zamiast tego to jeszcze zlikwidowali tę wnękę pod popielniczką a miejsca było dość
W Audi czy w Passacie otwieram dzwi i same się blokują w trzech pozycjach i nic nie wali na podudzie
We fieście z 2014 jest to samo ,nie wiem robią to oni z zamiarem czy jak?

Ostatnio edytowane przez aprox99 ; 17-10-2017 o 18:50
aprox99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania