![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-08-2007
|
Witam Mariw!
A jak doszedłeś do tego i jakie są koszty wymiany takiej uszczelki? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-08-2007
|
ubywało płyny w zbiorniczku wyrównawczym , w malych ilościach ale ubywalo ,
szukałem wycieku na zewnatrz silnika , pompy itp , no i wachałem spaliny rano :fcp2 po zdjęciu głowicy okazało się że są ślady przeciekania płyny do cylindrów 1 i 4 czekam na planowanie głowicy i złozenie pewnie gdzieś koło przyszłego wtorku M cena 850 zł |
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
ale jaja, u mnie tez ubywa! droga impreza, dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-02-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
hmm... u mnie też ubyło czyżby to było to?? mariw jak wymienisz uszczelke pod głowicą daj znać czy pomogło!!!
|
|
|
#45 |
|
|
ja mam jakieś szczęście do uszeczelek głowicy
to 3 którą wymieniam , pierwszą w WV polo potem a astrze a teraaz mondeo :fcp27 M |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-06-2006
|
Cytat:
Uszczelka w sklepie Forda 240,00 pln czyli robocizna 610,00???? Nawet ze szlifem nie powinni wziąć więcej niż 300,00 pln Moim zdaniem negocjuj koszt robocizny
|
|
|
|
#47 |
|
|
będę negocjował
wstępnie usatliliśmy że cana nie przekroczy 850 zł nie wiem ile kosztuję planowanie i sprawdzenie szczelności głowicy robota to 1 dzień rozebranie i 2 dzień zmontowanie czyli około 200 zł |
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Mariw mam jeszcze pytanie czy kolor oleju w silniku zmienił Ci się jakoś znacząco i jakie ilości ubywały Ci płynu chłodzącego. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
|
kolor oleju się nie zmienił
płyn może się dostawać do oleju , lub do cylindrów u mnie był w cylindrach po zostawieniu samochodu na noc, ciśnienie w układzie chłodzenia wypychało przez nieszczelność uszczelki płyn do cylindrów i rano rozruch następował na mieszance płynu z paliwem i mamy efektowne dymienie jeśli płyn dostanie się do oleju to "wytrąci" się "mleczko" i wzrośnie poziom w misce (na bagnecie) M |
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
Witam Mariw! Jak się u Ciebie zakończyła operacja z uszczelką? Dymienie się skończyło? pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
|
|
|