Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-10-2018, 16:35   #41
seal2000
ford::beginner

Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.6 105KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Ford Focus MK2 ( kilka pytań )

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ja mam takiego 115KM tylko w biedniejszej wersji i jestem bardzo zadowolony. Jedynie co mi nie podoba sie to to ze jest glosno na autostradzie.

115Km jest troche bardziej skomplikowany ale bez przesady, nawet jesli te sondy padna to nie jest to majatek a ten egzemplarz co dałeś ma dość niski przebieg. Tani nie jest ale niski przebieg i pierwszy wlasciciel, tylko nie zastanawiaj sie długo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

seal2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2018, 18:35   #42
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To czego jeszcze brakuje? Schowków? Lampki ze światełkami "submarine"? To są pierdoły...
Normalnych foteli, klamek, paneli na drzwiach, tylnych szyb elektrycznych, nieplastikowo-gumowej kierownicy, komputerka pokładowego (chociaż nawet w wypasionej wersji jest żałośnie ubogi), podłokietnika ze schowkiem (to jest bardzo dobre w tym aucie).

@Tomek1990, takie padliny oglądasz, bo interesujesz się zbyt tanimi sztukami.
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2018, 19:59   #43
Tomek1990
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Brak
Silnik: Brak
Rocznik: Brak

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Normalnych foteli, klamek, paneli na drzwiach, tylnych szyb elektrycznych, nieplastikowo-gumowej kierownicy, komputerka pokładowego (chociaż nawet w wypasionej wersji jest żałośnie ubogi), podłokietnika ze schowkiem (to jest bardzo dobre w tym aucie).

@Tomek1990, takie padliny oglądasz, bo interesujesz się zbyt tanimi sztukami.

Oczywiście liczyłem się z tym komentarzem. Słuchaj więcej niż 25 tys nie dam za auto z 2005 roku z klimą i el.szybami . Przepraszam ale więcej nie dam . Wiem , wiem powiesz , że jestem po****ny i , żebym szukał gufla 4 w tym budżecie . Szanujmy się.. rozumiem, że nie mogę wymagać forda mondeo z 2008 roku za 20 tys ale myślę , że mam prawo szukać " zadbanego " focusa z 2008 roku za 20 tys . Czemu napisałem 25 tys ? to budżet który mogę max wyłożyć jakby auto naprawdę było sprawdzone , zadbane ale szukam za 20 tys + koszty początkowe ( rozrząd , olej itp ) . Jeśli uważasz , że moje 20-25 tys to za mało na biedną wersje seata leona 2006-2007 rok lub audi a3 2005-2006 rok to naprawdę nie mamy o czym dyskutować . W życiu bym nie dał za auto 30 tys z 2005 roku a jeśli Ty chcesz tyle dać to proszę bardzo. Ja szukając auta zdaje sobie sprawę , że nie dostanę w tej kasie nic zadbanego powyżej 2007 roku a akurat focus jest samochodem którego nie można porównać do chociażby VW passata b6 który potrafi kosztować 25 tys za 2005 rok i jeśli temu zaprzeczysz to zupełnie nie znasz się na autach a doskonale wiemy , że B6 z focusem nie ma co porównywać. Jednymi słowy uwierz , że szukam auta w moim budżecie i nie szukam samochodu z 2006 ,2007 roku za 13 tys...myślę , że 20-25 ( max ) tys na focusa z 2008 roku z średnim wyposażeniem to dobry budżet i proszę nie mów , że za tą cenę dostanę ochłapy bo ja osobiście za focusa nie dałbym więcej.

Warto oglądać tego z Gdyni ? z 1.6 115km ?

Ostatnio edytowane przez Tomek1990 ; 13-10-2018 o 20:15
Tomek1990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2018, 20:19   #44
ołowiany
ford::advanced

Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997

Nie pamiętam co pisałeś wcześniej, ale swojego Focusa 2 lata temu jako pierwszy właściciel sprzedałem za 20 tys. Kupujący złapał okazję - naprawdę. Więc z ostatniego postu nie wynika, że wymagasz zbyt wiele.
Szkoda, że nie masz budżetu 2x większego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I nie szukasz Kugi.
ołowiany jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2018, 20:52   #45
seal2000
ford::beginner

Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.6 105KM

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie słuchaj weuek to forumowy maruda zobacz na jego inne posty. Na szczęście sprzedał juz forda wiec moze przeniesie sie gdzie indziej.

Tak jak pisałem wcześniej mam biedniejsza wersje MK2 FL z 2008 1.6 115KM i jestem bardzo zadowolony.
seal2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2018, 20:54   #46
Tomek1990

Nie jestem typowym " lajkiem " jeśli chodzi o auta. Jak widzę jak ktoś szuka auta z bogatą opcją wyposażenia która kosztuje poniżej budżetu i myśli , że kupi zadbane auto to mi ręce opadają. Ja mam budżet 20 tysięcy ale mogę i max dać 25 tysięcy jeśli naprawdę będzie warto ( nie liczę rozrządu itp ) .Nigdzie nie napisałem , że chce passata b6 z 2009 roku z full opcją za 20 tys bo wiem , że się nie da a te auta się cenią. Jak szukam passata to podchodzę do tego mądrze i wiem , że muszę szukać z 2006 roku z średnim wyposażeniem . Znam ceny aut i wiem , że nie ma okazji. Nikt b.zadbanego auta nie sprzeda za mniejszą cenę rynkową. Na starcie napisałem , że od auta wymagam tylko el.szyb i klimatyzacji. Wiem , że pisałem o el. szybach wszystkich i klimie automatycznej ale jeśli auto byłoby naprawdę zadbane to serio wolałbym z tyłu dołożyć el. szyb niż płacić za skarbonkę z full wypasem kupioną za cenę mniejszą niż powinna. Głupi nie jestem. Sam przyznasz mi rację , że w budżecie 20 tys ( bez rozrzadu itp ) można kupić focusa z 2007-2008 roku z el.szybami i klimą w miarę zadbanym stanie. Nigdzie nie napisałem , że szukam max opcji za 20 tys !!!!

Konkretnie teraz bo chcę jechać to auto oglądać w poniedziałek. Co sądzicie o tym 1.6 115km ? warto oglądać to auto z ogłoszenia ? Auto jest pewne. I czy jakbym zabezpieczył auto przed korozją w warsztacie który typowo się tym zajmuje to dużo da ? Chodzi mi typowo o silnik . On ma zmienne fazy rozrządu i jest o wiele bardziej awaryjny ? Ma też aż cztery sondy lambda ?

Ostatnio edytowane przez Tomek1990 ; 13-10-2018 o 21:00
Stary 13-10-2018, 21:05   #47
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus

Pewnie patrzyłeś , jeśli nie to zerknij. Przebieg duży to fakt, ale zapewniam że 90 % aut z 2008-2009 ma podobny / prawdziwy / lub wiekszy. To młode auto, a jeśli silnik kiedyś padnie, to słupek jest do zdobycie w cenie zestawu sprzęgła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 13-10-2018, 21:13   #48
Tomek1990

Ja naprawdę nie mogę pojąć tego jak ktoś może polecać komuś diesla tym bardziej , że pisałem , że interesuje mnie tylko benzyna nie zważając na opinie innych ludzi piszących " diesel mniej spali " , " diesel spoko " . No kurde weźcie pod uwagę to , że szukam benzyny a nie hiper , super , idealnego nie psującego się diesla...
Stary 13-10-2018, 21:22   #49
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus

Mój błąd, szukaj dalej. Zrobiło się 5 stron i nie sadzę że wielu przeczyta od a do z. Popraw temat , wrzuć w nawias " tylko PB " i będzie zdecydowanie łatwiej jakoś pomóc.

Ten u Plichty w Gdyni też mnie zaciekawił ,ale przynajmniej 1 szkoda w/g Autobazy i słynny Vat-marża !!! Ostatnio z kolegą oglądaliśmy dla niego Mdo5 u Plichty , w/g opisu i rozmowy cukierek , ale na żywo " o mój ty świecie "

Ostatnio edytowane przez Hansolo ; 13-10-2018 o 21:31
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2018, 21:26   #50
ołowiany
ford::advanced

Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997

A może dobry rower ? Nie ma właściwie żadnych pułapek. Zdrowy, dość tani, pierwszy właściciel - pisz.
Tak mi zajechało kupcem-marzycielem...Ale jak się mylę to sorry.
Daj kiedyś znać co kupiłeś.
ołowiany jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania