![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
|
Nawet bym nie pomyslał żeby montować to na auto, tak tylko 'na testy'. Ludzie którzy mi robili geometrie(zanim ich poznałem jakiś czas temu przez polecenie) jak mnie 1 raz zobaczyli to widziałem te miny.
Potem się okazało że zawias tył w Fordach/Mazdach/Volvo przyprawia ich o ból głowy. Opowiadali kombinacje jakie spotykali w autach że tuleja niby nowa, wahacz stary a auto się rozjeżdża na boki i nie ma szans tego ustawić, do tego kupa rdzy, dlatego też nie wchodziło w grę tulejowanie tylko pełne wahacze. Zresztą sam miałem mk1 z pognitym zawieszeniem, cokolwiek bym nie ruszał to trzeba ciąć całość, tu w MK2 było lepiej, po zrobieniu wszystko zabezpieczyłem żeby nie gniło. Kolega ma mazde 6 i tez jest koszmar, bez kątówki nawet nie ma co podchodzić. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
bo to zawieszenie jest boskie, jak jest sprawne. auto prowadzi się jak bolid.
ale jak to zawieszenie jest stare, to dramat, bo tam trzeba wyciąć wszystko do gołego trawera najlepsze są dziadki co przyjezdzają takim zawieszeniem na geometrię. jak mu tłumacze, że najlpier 8 wahaczy do wycięcia to ucieka i pewnie se myśli co za złodziej jedzie na geometrię do drugiego mietka, a ten, zrobił mu geometrię, a jakże. ustawił przednie gałki. mietek zadowolony i dziadek też. no i ja też. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
FCP member
![]() Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 2008
|
odkopie temat bo zbieram się z wymianą tyłu, chciałbym porady na jaką firmę się zdecydować sam myślę nad FAG 823000330
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::average
![]() Imię: jan
Model: focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
|
Ja u siebie wyjechałem całym wózkiem , fleksa do pracy , wszystko nowe po wkładałem
cały wózek z powrotem na miejsce i hula , przegląd ok ,opon nie bierze cóż wiecej wymagać . Jan |
|
|
|
|
|
#45 |
|
FCP member
![]() Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 2008
|
OK, tylko czy FAG czy inna firma ? ale jak robią dobre łożyska to może i wahacze będą dobre
Ostatnio edytowane przez Jones_1 ; 11-03-2024 o 22:02 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Lemforder, Meyle HD, ja bym w takie coś celował.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
Dzień dobry, odświeżam temat pod kątem cenowym.
Potrzebuję zrobic remont przedniego zawieszenia - diagnosta doczepil sie ze focus mk2 2010 rok zdziera opony od strony wewnetrznej. Nie doszukal sie gdzie jest luz. Sa dwie mozliwosci: 1. Albo coś trzeba zrobic z przodu aby bylo dobrze 2. Albo to wynik rotacji koł z tyłu poszły na przód przy sezonowych zmianach - a tam deliatny negatyw - wiec to raczej tyl bedzie wymagal generalki. Pojazd ma 240k oryginalnego nalotu glownie trasy. Zakładam że będę robił w Warsztacie u kogoś, części będę miał głównie z IC (TRW/Yamato/Lemforder), bez cudowania w wymiany sworzni czy tulejek, kupie caly komplet ze srubami, wahaczami cukierkami i cokolwiek trzeba. Dajcie szacunek ile za robocizne: 1. przód - wersja całośc (koncowki drazków, dluzsze drazki, gumy drazków, wszelkiej masci graty), mozna ciąc od razu gumówką. 2. tyl - wersja calośc - też rewolucyjnie - wsio jak leci. Mniej wiecej, nie jesteśmy aptekarzami, no jak sie pomylicie kilka groszy to nie ubiję. Od-Do. Nie mniej niż. Co łaska ale nie mniej niż robocizna. Pomózcie zanim wydam na te auto kasę.
|
![]() |
|
|
|