![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#41 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-07-2017
Model: focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 1999
|
![]()
Dzisiaj byłem u mechanika nie jest tak źle jak wygląda na zdjęciach. Jedynie przewody hamulcowe mam do wymiany bo są skordowane zakupie miedziane i wymienię
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
![]()
Człowieku, co ty piszesz ? Nie jest tak źle jak wygląda na zdjęciach ? To robiłeś fotki innemu samochodowi, tak ? Jedynie to ty masz samochód do kasacji. Jesteś studentem, więc rozumiem, że jakiś poziom wiedzy masz (chyba, że studentem prawa - taki żart), czy doradzałbyś zakup takiego samochodu, jeżeli nie miałbyś w tym swojego interesu? Człowieku, szukasz porad w internecie a z nich nie korzystasz, po co to robisz ? By później pisać głupie komentarze o źle podłączonym akumulatorze, o kanapkach robionych przez mamę, czy 5-cio letnich oponach zimowych (tak, przejrzałem twoje wcześniejsze posty)? Czego ty chcesz ? Ogólnej akceptacji twoich wyborów ? Jak kogoś zabijesz, bo samochód się złoży to do końca życia śnić ci się to będzie.
EDIT. PS. zmień "mechanika". Ostatnio edytowane przez Bard1988 ; 24-11-2018 o 00:21 Powód: dopisek po "edit" |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Imię: witold
Model: mondeo mk III ,VW golf 6
Silnik: 1,8 .1,2 tsi
Rocznik: 2005 ,2012
|
![]()
Oj Kamilek ,jesteś nieodpowiedzialną osobą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
![]()
poszycie progów do wymiany, typowe w focusach i tyle, fakt że nie opłacalne ale jak ktoś chce czemu nie.
![]() |
#45 |
|
![]()
No właśnie to tylko próg.
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
![]()
No jeszcze podciągi pewnie.
![]() |
#47 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-05-2018
Model: focus mk2 kombi
Silnik: 1.6 ti sida benzyna
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
Próg utrzymuje sztywność przy przeciążeniach na zakrętach, podczas hamowania i przyspieszania. Na foto widać że blachy które są łączone pod poszyciem progu też są zgnite. A na nich opiera się mocowanie foteli oraz sanki (wózki, belki nazw jest masa) od zawieszenia oraz podłużnice. Te blachy nie są tylko ozdobą wizualną. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Focus MK2 & MK3
Rocznik: 2007 & 2011
|
![]() Cytat:
a do tego pisałeś że wcześniej robiłeś inne rzeczy (też parę tysiący). Ja wiem że często jest ciężko bo np człowiek przywiązuje się do samochodu jeszcze bardziej jak utopi w niego wiele tysięcy wcześniej ale może w pewnym momencie trzeba powiedzieć STOP. A najlepiej jak ktoś z zewnątrz obiektywnie ci to powie wylewają kubeł zimnej wody na głowę. Tych tysięcy które władowałeś w auto na rynku wtórnym nikt ci nie odda. Lepiej już poszukać coś innego w dobrym stanie chociaż w tym przedziale cenowym będzie ciężko. Mnie jeszcze zastanawia jedno. Twój mechanik. Ja rozumiem że ciężko jest się schylić pod podłogę a jak ktoś kupuje auto za parę groszy to nie "świruje" i nie jezdzi z nim przed zakupem po serwisach. Ale twój mechanik wynika z tego że musiał nurkować pod samochód i nie zauważył takiej podłogi ? Miałeś jakieś osłony na progach i pod podłogą ? Możesz się zabawić w s****ysyna handlarza zapryskać to jakimś szajsem i próbować opchnąć, ja osobiście nie potrafiłbym innemu człowiekowi w żywe oczy wcisnąć taki szajs. Możesz oddać na złom. Nie dostaniesz 200 zł dostaniesz 400-500 zł (0,40 zł za kg). jak masz jakieś lepsze rzeczy łatwo wymienne (opony, akumulator) to wyjmij je i wstaw jakiś szrot. Może przydadzą się w drugim aucie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
Wkoncu normlana odpowiedź. Przy zakupie nie było nic widać że coś nie tak z podłoga. Po zakupie wymieniłem rozrząd, sonde lambe, tłumik, akumulator opony silniczek korkowy. I teraz wymieniłem przewody hamulcowe. Ten mój machanik przypuszcza że to auto po powodzi bo nie możliwe że tak go pognilo. Wladowalem w niego więcej niż cena zakupu auta dlatego żal mi sprzedawać. Choć focusy dziwnie stoją od 2 do nawet 6 tys
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]() |