![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
Cytat:
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: S-max
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 2016
|
Cytat:
mam dwie opcje do tego auta. Stainhof lub HAK-POL - różnica cenowa 200 zł droższy Stainhof. Co wybrać? |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
|
Dzisiaj była pierwsza próba montażu. Pan powiedział, że nie daje pewności czy klapa bagażnika po zamontowaniu odpinanego haka będzie otwierała się tak jak teraz ruchem nogą. Problem z przełożeniem tzw batów, które za to odpowiadają. Pytanie moje, czy wiecie może czy da się zrobić, zeby otwieranie bagażnika nadal dzialało?
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
Cytat:
Jeśli jest duże można kupić baty dzielone (z przewodem w środkowej części. Zobacz: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: S-Max MK2 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 180HP
|
Można też zdemontować jedną antenę. Mam u siebie na jednej i działa
Wysłane z mojego LM-V600 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 TDCI 180KM Powershift
Rocznik: 2015
|
Panowie mam zamontowany hak steinhoff. Otwieranie klapy nogą działa (czasami aż za bardzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Teraz czas na wiązkę elektryczną - mam uniwersalną 13pin ale wolałbym nie kombinować z kablami. Podpowiecie jaką wiązkę kupić żeby ją po prostu wpiąć we wtyczkę w nadkolu i ruszyć na przegląd?
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
Finalnie kupiłem i montażysta zamontował hak AUTOHAK C70V. Szukałem długo, żeby było bardzo małe wycięcie, był wypinany, nie kosztował bardzo dużo i nie psuł otwierania nogą klapy. Udało się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
Cytat:
Może być jeszcze Westfalia lub Erich-Jaeger, tutaj poza "tylko" spięciem czasami trzeba coś jeszcze wpiąć w wiązkę auta. Musisz poszukać konkretnie pod własny egzemplarz - wszystko zależy od rocznika i aktualnego wyposażenia.
S-MAX: AmbientLEDx25 /CANbox /Heated 2nd row /2nd USB HUB /DSP B&O / FullDigital FOCUS: AmbientLEDx15 /TSR /DAS /AHB /BLIS /CTA /iACC /PCA /NAVI /Alarm /FrontCAM /CANbox /Towbar /WACM /2nd USB HUB /Electric seats x2 /right door lock switch /storage seat x2
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
|
Jak rok temu szukałem oryginalnej wiązki, takiej tylko do wpięcia, to wyboru za specjalnie nie było, a cena była coś koło 500 zł. Średnio się opłacało. Ewentualnie były jakieś mocno nadszarpnięte od razu z niekompletnym hakiem z rozbiórki. Według mnie to się nie opłaca. Moduł kupiłem używany oryginalny za 200 zł.
Ja zrobiłem sobie swoją pod gniazdo 13-pinowe, ale nie powiem, łatwo znaleźć materiały pod oryginalny moduł nie było: 1. Trudno znaleźć kostkę do podłączenia z oryginalnym modułem, potem trzeba zarobić przewody, a końcówki z kostki którą zdobyłem mają mniejszy przekrój niż oryginalna instalacja. Ja nie jeżdżę z przyczepą kempingową i jest ok. 2. Pamiętaj że moduł i tak musisz zaprogramować, więc nie ma, że tylko coś wetkniesz i koniec. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Imię: Karina i Tomek
Model: s-max ST-Line
Silnik: 2,0 tdci bi turbo
Rocznik: 2019
|
Witam
Panowie prosa o info jaki model haka do s-max st line z dyfuzorem, taki aby nie bylo widac wyciecia w nim. Dodam jeszcze ze auto posiada czujnik otwierania klapy nogą |
|
|
|