![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
|
Dorzucę swoje trzy grosze, bo też mnie to ostatnio spotkało.
Mało kto chce uwierzyć, że taka jest przyczyna. Jak dzwoniłem po warsztatach, to tylko w tych zajmujących się konkretnie elektroniką i doposażaniem nikogo ten temat nie dziwił. Nawet osoba od której kupiłem BCM zajmująca się rozbitkami fordów powiedziała, że jeszcze w żadnym nie widziała zalanego modułu. W warsztacie, w którym programowali mi nowego BCM-a (tylko to miałem do zrobienia) od razu dostałem propozycję, że w cenie zmodyfikują mi wiązkę pompki, tak aby w przyszłości nie doszło do ponownego zalania. Chodzi w pewnie o proste rozwiązanie o którym powiedział mi już wcześniej kolega elektronik. Wystarczy przeciąć wiązkę i zamontować konektory. Zjawisko zaciągania kapilarnego jak rozumiem wynika z zastosowania plecionki. Jeśli zastosujemy sztywne połączenie z drutu (konektor) to wilgoć nie powinna przejść dalej. Jakby co to, ja tego nie wymyśliłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|