![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Działają bez problemu i żadnych "szpagatów" nie trzeba było robić. Inna sprawa, że ja aktywację czujników robię porządną maszynką posiadającą podgląd na treść komunikatu wysyłanego przez czujnik. Ale to tylko jest niezbędne by stwierdzić czy czujnik jest sprawny i działa prawidłowo. Dla samego procesu aktywacji nie ma to żadnego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 23-11-2022 o 21:56 |
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Dziękuję za odpowiedź. Byłem jeszcze raz dzisiaj w innym miejscu i udało nam sie wykryć czujniki po ustawieniu na urzadzeniu Forda Fusion 2018-2020.. Dla Escape z mojego roku nie było odczytu.
Pytanie co dalej. Czy jest szansa je jakoś "przekabacić" żeby współpracowały z Escape? Czy trzeba je jakoś wzbudzać po załóżeniu nowych czujników ? Gościu mówił, że czasami trzeba nabić koła do 2.8 bara i pojeździć trochę, prawda to ? Z drugiej strony to one chyba są wzbudzone skoro są wykrywane dla innego modelu. No i druga sprawa: mój czujnik ma DE8T-1A180-AA i pod spodem DE8T-1A150-AA. Ten ma 2x DE8T-1A180-AA. Czy może to mieć jakieś znaczenie? Dodam, że sprzedawca na aukcji wyraźnie zaznaczył, że czujniki pasują do mojego modelu i rocznika. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Generalnie - bzdura. Czujników nie da się "przekabacić"... Można zmienić ustawienia rodzaju czujników w samochodzie, ale to już trochę poziom "fachowca od Fordów"... Oponiarz nie ma szans tego zrobić. ASO też oczywiście nie będzie wiedziało o czym mowa - i do tego "Panie to Ameryka - to CAŁKIEM INNY Ford" (znów bzdura...). Do tego - jeśli są 2 komplety kół (z różnymi czujnikami) to rekonfigurację auta trzeba by robić za każdym razem przy wymianie kół.
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-01-2024
Rocznik: 2014
|
Cześć, chciałbym kupić do drugiego zestawu alufelg sensory wyżej wymienione.
Jaki numer katalogowy tego jest? Bo co szukam są różne. Zastanawiam się czy w ciemno brać, czy przełożyć u wulk i dopiero kupić z takim samym numerem. One przychodzą jc zaprogramowane już? Oczywiście 315 mhz.? Dzięki bardzo za porady. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
![]() Imię: Bogdan
Silnik: ecoboost
Rocznik: 2020
|
Dzień dobry, nie jestem pewien, czy piszę w odpowiednim miejscu, ale na temat. Escape USA, najpierw nie wyświetlało ciśnienia jednego koła, po jakimś czasie zniknęły dalsze 2. Czy to usterka, czy potrzeba jakiegoś programowania?
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
|
Wygląda na typowy koniec czasu życia czujników. W moim 2020 padał jeden i padł, potem drugi czasem znikał. Po wymianie zero problemów.
Do Escape 4G potrzebujesz JX7Z-1A189-C vel JX7T-1A180-AA (315 MHz, bo to rynek USA) |
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
No to już nie mam żadnego koła.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Łatwiej będzie przeboleć zakup kompletu od razu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
|
Ale co się z nimi dzieje, baterie padają? W Lagunie czujniki mają już 18 lat i działają. A tu 5 lat.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
Tak, chodzi o baterie. Gdzieś widziałem, że 5 lat to norma, ktoś inny pisał gdzieś, że do 10. Być może zależy od typu/rodzaju, ale żeby wytrzymać 18 lat to musiałyby się chyba ładować podczas jazdy...
W moim Escape 2020 było to 5 lat, w Twoim jak widać też, więc można chyba założyć, że to, co w 2020 Ford w USA pakował do tych aut, wytrzymuje bardziej pieć lat, niż dziesięć. |
|
|
|