![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
sylwek70r, w mondeo do 2003 roku - do liftingu były wadliwe sterowniki turbiny - padała elektronika. Być może ten sterownik masz walnięty. Niestety w ASO wymieniają go w komplecie z turbiną. Jest tu na forum taki temat.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-11-2007
|
ooo llechu kiedy to było :fcp1 , co do 3 garów to się poprawiam; zawieszony wtrysk :fcp2 , zresztą nie nastąpi zapłon jesli nie ma odpowiedniej temperatury, chyba, że się mylę jeśli tak to po co świece, kolejny zbędny wydatek. :fcp14
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-03-2008
Model: mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2008
|
kreeecik -------- czytam i nie wierzę :o
książka i do nauki ...... |
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
kreeecik, świece są tylko do rozruchu - potem jak się nagrzeje nawet na 3 garach to 4-ty też załapie.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
łoki przyznaje się do niewiedzy, do tej pory żyłemw przekonaniu, że to świeczki podgrzewają powietrze w cylindrach, a tu czytam na wiki, że powietrze przy gwałtownym i mocnym sprężeniu osiąga wysoką temperaturę. Przyznaję się nie wiedziałem i nie zrobiłem nic by tej niewiedzy się pozbyć, ale juz wiem :fcp13
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
![]() Zarejestrowany: 06-10-2006
Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
|
Cytat:
Panie "doświadczony kierowco", napraw to auto bo się zabijesz. Ludzie, czy wy naprawdę jeździcie takimi trupami ? Kupujecie samochody a później zapominacie o obsłudze ich ? Cena auta to nie tylko koszt zakupu ale i cena serwisu. Nowe diesle nie są tanie w eksploatacji ... ale fajnie jeżdżą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Trzeba wymienić wtryski to się wymienia a nie czeka aż auto straci moc lub zgaśnie podczas wyprzedzania i zostaniemy na drugim pasie twarzą w twarz z ciężarówką.
|
|
|
|
#47 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 06-10-2006
Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
|
Cytat:
A ja mam i sobie chwalę, dla mnie najważniejsze są wrażenia z jady a w tym tyfusie naprawdę jest czym jechać. Ponadto lubię jeździć daleko i tyfus mnie zawsze zawiózł i przywiózł. Pajlot jaki masz przebieg ?
|
|
|
|
#48 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-03-2008
|
w tym tygodniu wysyłam do regeneracji i po wymianie tych dwóch ostatnich będę mógł powiedzieć czy problemem były tyko wtryski czy jeszcze coś. Jeżeli konsruktor silnika i elektroniki wymyślił, że silnik ma się wyłączyć po info że występuje spalanie stukowe (sytacja prosta do wyobrażenia wyprzedzanie........) to dla konstruktora kara śmierci to mało.
Do następnych postów. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::amateur
|
cześć!
czytam te problemy z mrugającom sprężynkom i radzę zacząć od najprostrzej operacji. wymienić czujnik wałka rozrządu za 83 zł albo wyjąć stary i umyć z opiłków. ja to zrobiłem i jadę dalej. mam forda 2003r ,115km ,2000cm3 i .130,000tyś pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-09-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam. Wczoraj niestety i ja dołączyłem do grona "migającej sprężynki" Zapalała się na trasie do Częstochowy, auto traciło moc... i kasowałem ją wyłączając stacyjkę. Przy prędkości powyżej 120 km sytuacja sie powtarzała.... Mam [Mk3] z 2003r. 2.0 130 KM Triptronik. Po podłączeniu do komputera stwierdzono ze to wtryski... koszt 1200szt. + 300 robocizna. Niestety Pan w warsztacie nie wie czy padły wszystkie 4 czy 1. Namawia mnie na wymianę 4 szt. A mnie nie stać teraz na wydatek rzędu 5-6 tys. zł.
Proszę o pomoc co robić? czy ktoś może mi polecić jakiś warsztat w Krakowie lub w okolicach gdzie ktoś by mi dokładnie sprawdził co sie stało i mnie nie przekręcił? Dziękuje za pomoc Artur
|
![]() |
|
|
|