![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-09-2013
Model: MK III
Silnik: 2.0 benzynka 145km
Rocznik: 2002
|
Czytając te kilkanaście postów chciałem dokładnie zapytać o to samo co enjoypoznan...
również słyszałem, poza tym co napisał kolega, że zawór EGR wcale nie jest zdrowy dla silnika. Wmontowany został ze względów ekologicznych?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Otóż to Ekologia to podstawowe działanie EGR. Jednak gdy zagłębiłem się w temat okazuje się że ma on powodować przy okazji niższą temperaturę spalania mieszanki przy równej jeździe i powodować przyspieszenie odparowania paliwa (poprzez jego podgrzanie).
Taka jest teoria. A jak w praktyce? Nikt nie zaślepiał w duratecu?
|
|
|
#43 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: mondeo
Silnik: dissel
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich
Podepne się pod temat zaślepiałem zawór egr w swoim 2.o tdci 115kM i reakcja była odwrotna strasznie kopcił odblokowałem i teraz przy ruszaniu na światłach zakopci potem nie widać. Komputer nie pokazuje żadnych błędów.Przeprowadzona kontrola wszystkich węży wszystko ok Macie jakieś sugestje gdzie jest przyczyna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|