Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-07-2008, 12:16   #41
muli9
ford::advanced

Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: [mk3] jakie najlepsze klocki i tarcze do 2.0 tdci ??

Ja kupilem EBC standardy na przod i tyl komplet z klockami

I tu moje pytanko zamiast dawac gosciom z serwisu zarobic 150 zeta moznaby sobie samem to spokojnie wymienic - tylko jest jeden bol - producent zastrzegl ze gwarancja obowiazuje tylko i wylacznie przy wymiania przez serwis - dolaczona jest specjalna karta na ktorej serwis ma wpisac date wymiany bicie kazdej tarczy ktore nie moze przekraczas 0.05 itp.
z tego co wiem to dawniej nikt sie nie przejmowal biciem - zakladali tylko nowe i po sprawie

czy ktos ma jakies doswiadczenia , sugestie zwiazane z wymiana na wlasna reke, na co zwrocic szczegolna uwage - w "sam naprawiam.." jest to dosc calkiem ciekawie opisane ?

Stary 29-07-2008, 17:12   #42
Grisza_1
ford::beginner

Cytat:
Napisał KalusO
Cytat:
Napisał Grisza_1
Lada dzień będe miał nacinane i nawiecane z przodu od mikody to napisze po testach :fcp1

OK. Czekam na twoją opinie ponieważ też chce z tamtąd zamówić tarcze
Kolego Kalus0 wlasnie zamontowali mi tarcze nacinane i nawiercane od Mikody i powiem że jestem pod wrażeniem. NIe zdążyłem zrobić fot bo od razu montaż miałem ale na str mikoda.pl sa foty. Przejechałem dopiero ze 200km. Tarcze są dobrze wykonane i mają ładny wygląd na oko laika. Zasięgałem opini o Mikodzie w 3 warsztatach w 3mieście i mówili że montowali kilka i nie mieli reklamacji. Zamontoałem również klocki TEXTAR (też dore recenzje mają) niemieckie. Polecam taki zastaw. Koszt tarcze przód 216zł (zaznaczm że sportowe) kpl + 115zł klocki przód + 70zł wymiana razem 401zl. Z tym że te ceny są z rabatami :fcp1 .
Cb Uniden 520XL navi Lark 35.0
Grisza_1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2008, 21:22   #43
KalusO

Imię: Piotr
Model: mondeo MK4
Silnik: TDCI 140Km
Rocznik: 2009

[quote=Grisza_1]
Cytat:
Napisał KalusO
Cytat:
Napisał "Grisza_1":1coik8u8
Lada dzień będe miał nacinane i nawiecane z przodu od mikody to napisze po testach :fcp1

OK. Czekam na twoją opinie ponieważ też chce z tamtąd zamówić tarcze
Kolego Kalus0 wlasnie zamontowali mi tarcze nacinane i nawiercane od Mikody i powiem że jestem pod wrażeniem. NIe zdążyłem zrobić fot bo od razu montaż miałem ale na str mikoda.pl sa foty. Przejechałem dopiero ze 200km. Tarcze są dobrze wykonane i mają ładny wygląd na oko laika. Zasięgałem opini o Mikodzie w 3 warsztatach w 3mieście i mówili że montowali kilka i nie mieli reklamacji. Zamontoałem również klocki TEXTAR (też dore recenzje mają) niemieckie. Polecam taki zastaw. Koszt tarcze przód 216zł (zaznaczm że sportowe) kpl + 115zł klocki przód + 70zł wymiana razem 401zl. Z tym że te ceny są z rabatami :fcp1 .[/quote:1coik8u8]
Stary 31-07-2008, 21:27   #44
KalusO

Imię: Piotr
Model: mondeo MK4
Silnik: TDCI 140Km
Rocznik: 2009

Kolego Grisza cieszy mnie że jesteś zadowolony poniewarz też chce je kupić powiedz tylko jeszcze jak tam z chałasem czy jest różnica od zwykłych :fcp9
Stary 02-08-2008, 22:29   #45
Grisza_1

Cytat:
Napisał KalusO
Kolego Grisza cieszy mnie że jesteś zadowolony poniewarz też chce je kupić powiedz tylko jeszcze jak tam z chałasem czy jest różnica od zwykłych :fcp9
Chyba nie jestem jakiś głuchy, ale ja specjalnie nic nie słysze. Choć wiem z że mają być głośnijsze z powodu rowków. Dla mnie najważniejsze było porawienie troszke hamowania przy użyciu niewielkich kosztów. Wydaje mi się że gdyby to był jakiś przeraźliwy szum to bym usłyszał i był bym słonny nawet je zmienić na standarty. No ale tak nie jest z mojego punktu widzenia, raczej słyszenia :fcp1 Jedyne co słysze ale to jak wychyle łeb przez szybe, wolno jade i hamuje pulsacyjne to takie psssyyyt, psssyyyt, jak zasiski łapią i puszczają na tych otworach ale mi to się podoba :fcp1 . Własnie zrobiłem już jakiś 1tyś. km na nich i jest ok, nie biją nie mają prawa zresztą. Nie wiem co mam ci jeszcze napisać dla mnie bomba polecam.
Stary 03-08-2008, 16:18   #46
magic_sc

Nawiercane tarczei inacinane mikody swiszcza jak przejezdzasz obok jakis scian itp, barierek odgradzjacych itp, ale to normlany objaw w takich tarczach :fcp26
magic_sc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-08-2008, 20:50   #47
cioskowski
ford::average

dobra rada!!!! jeśli chcesz pojeżdzić to nie schodż poniżej 120zł za tarcze,a klocki to wiadomo LUCAS
cioskowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2008, 08:20   #48
magic_sc

Tylko nie lucas najgorszy syf!!! Tylko ferodo
magic_sc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2008, 14:08   #49
Grisza_1

Cytat:
Napisał cioskowski
dobra rada!! jeśli chcesz pojeżdzić to nie schodż poniżej 120zł za tarcze,a klocki to wiadomo LUCAS
A kto ci powiedział, że im droższe tym lepsze??!! Ja podałem tylko ile zapłaciłem za tarcze od Mikody z rabatem. Jak ktoś ma ochote i zbędną kase niech wstawia EBC. A co do Lucasów uważam je za kiepskie.
Stary 09-12-2008, 22:14   #50
Palladium

Model: mk3
Silnik: 2,0 tddi
Rocznik: 2003

Witam,
znalazłem na forum info o tarczach od P. Mikody. Jak sprawuja sie tarcze? jestem przed zakupem i zastanawiam sie nad tym samym rozwiazaniem co Ty. Gdybyś znalazł chwile na odpowiedz bylbym wdzieczny.
Pzdr :fcp29
Palladium jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
klocki , mondeo mk3 , tarcze hamulcowe

Zasady postowania