Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-05-2011, 16:18   #41
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wejscie aux

Może się zdarzyć, że złącza AUX nie zainstalowano
Trzeba go sobie wtedy domontować - był wątek o tym

pozdrawiam

Stary 12-05-2011, 17:11   #42
adelek
ford::amateur

Model: ford focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może się zdarzyć, że złącza AUX nie zainstalowano
Trzeba go sobie wtedy domontować - był wątek o tym

pozdrawiam
Oki dzięki za info. Teraz wiem na czym stoję pozdrawiam gorąco
adelek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2012, 23:47   #43
mianek991

Model: ford c-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2007

Witam wszystkich !
Od niespełna miesiąca jestem posiadaczem c-maxa 1,6 Tdci z 2007 r. Mój model posiada wejście AUX na panelu środkowym pomiędzy przednimi siedzeniami (obok hamulca ręcznego), radio 6000 CD. Dzisiaj chciałem zobaczyć jak gra na mp3-ce, ale niestety nie działało, naciskam AUX na radiu i nic. Odkręciłem panel aby zobaczyć czy przewody są doprowadzone do wejścia i wszystko wyglądało OK, niestety mp3-ka nie śmiga.

Jeżeli ktokolwiek zmierzył się z podobnym problemem, proszę o pomoc.Gdzie należy zacząć szukać usterki?????
Z góry dziękuję.
mianek991 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-05-2012, 14:36   #44
mianek991

Model: ford c-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2007

Dziś wyjąłem radio i wejście AUX, aby sprawdzić w jaki sposób przewody są doprowadzone do złącza B. Były następująco:
- złącze B (wpinka 5-fiolet,kanał : wpinka 6-brąz,masa : wpinka 11-szary,kanał). Brązowy kabel w pewnym miejscu został połączony z czarnym.
- złącze AUX IN (filolet-kanał, szary-kanał, czarny-masa)

Przy maksymalnej głośności ustawionej na radiu okazało się że wydobywa się bardzo cichy dźwięk z głośników, pomyślałem więc że na pewno nie ma masy i wyprowadziłem osobny kabelek (przez siebie zrobiony) z wpinki B-6 do masy jacka. Przy połączeniu radio zaczęło grać normalnym dźwiękiem. Ale to nie koniec kłopotu> Podczas podłączania odkryłem również że niezależnie od tego czy podłącze kabel fioletowy, czy kabel szary przy wejściu AUX to radio gra w taki sam sposób (przy podłączonych obydwóch również), każdy kabel powinien odpowiadać przecież za osobny kanał prawy lub lewy.A u mnie cały czas dźwięk wydobywa się z zarówno z prawej jak i lewej strony auta. Chyba nie ma stereo, może jakieś spięcie?
Co wy na to ?????

Jeżeli znajdzie się ktoś chętny do podjęcia tematu to mogę zrobić jeszcze zdjęcia kabli podłączonych z tyłu kostki radia.
mianek991 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2014, 01:08   #45
filipo333

Imię: Filip
Model: MK3
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2001
Exclamation Odp: Wejscie aux

Otóz panowie mam takie pytanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wczoraj wyjąłem swoje radio (6006E) w Mondeo MK3 z 2001 r i natrafiłem na wtyczke mini jack 3,5mm (zdjęcia) wychodzacą z takiej dużej płytki obudowanej w czarny plastik. W radiu nie mam żadnej opcji aux do właczenia i zastanawiam sie co to jest;/ może ktos z was zna odpowiedzGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
filipo333 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2014, 09:27   #46
zubix
ford::beginner

Imię: Luk
Model: mondeo mk4 titanium
Silnik: 2.0 140 km
Rocznik: 2009

wyglada jak mini jack MONO, takze ciezko powiedziec jakie moze miec zastosowanie...
Mysle ze najlepiej bedzie jak sprawdzisz jakis serrvice manual albo instrukcje od swojego radia, powinno tam byc co i jak podlaczone.
zubix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2014, 11:29   #47
pankrakus
ford::professional

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003

Witam

1) Kolega pisze, że ma radio 6006 => moim zdaniem, to urządzenie, nie jest fabryczne => w instrukcji nic nie znajdzie

2) Były różne moduły wpinane miedzy radio, a kostkę i to wygląda na jeden z nich
a) były moduły USB
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

b) występują też moduły umożliwiające podpięcie joysticka do nie fabrycznego radia

3) Powiem tak - dla mnie - coś dziwnego => ja się nie spotkałem z czymś takim

4) Wygląda jakby moduł był wpięty w wiązkę głośnikową =>
a) chyba, że to moduł obsługujący subwoofer lub wzmacniacz - zgaduję
b) ew. część centralki zestawu głośnomówiącego (podczas rozmowy, głos kierowany na głośniki)

pozdrawiam
pankrakus

Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 21-06-2014 o 11:34
pankrakus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-06-2014, 00:11   #48
filipo333

Imię: Filip
Model: MK3
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2001

Noo i zagadka nierozwiazanaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podlaczalem po to telefon i wlaczalem muzyke niestety nic, przeszperałem całe radio w celu znalezienia czegoś jak AUX i nic:/ subwoofer chyba odpada bo nie ma pociagnietych zadnych kabli do bagaznika ani nie qidac zeby kiedykolwiek bylyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. myslicie ze jakbym pojechal do serwisu to beda w stanie okreslic co to jest? Mieszkam w UK i jest to wersja UK wiec chyba nie bedzie problemu co nie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
filipo333 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-06-2014, 13:47   #49
pankrakus
ford::professional

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał filipo333 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Mieszkam w UK i jest to wersja UK wiec chyba nie bedzie problemu co nie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

Nie mialem do czynienia z ASO w UK => koledzy na forum, twierdzą, że w ASO w UK są ciemni jak tabaka w rogu

Pozostaje podjechać i się przekonać

pozdrawiam
pankrakus
pankrakus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2014, 21:46   #50
piterrulez
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo Ghia CD4E
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006

A ja mam taki oto problem. Mam radio sony 6cd mam gniazdo w schowku ale do tego gniazda nie mam podpiętego żadnego przewodu. Odpiąłem kostkę od radia (zdjęcie) i czy ta biała kostka to nie jest właśnie od AUX? czyli że gdzieś za deską rozdzielczą powinien wisieć luźny przewód od AUX?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg WP_20140714_17_29_57_Pro.jpg (91.4 KB, 84 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg WP_20140714_17_30_15_Pro.jpg (78.4 KB, 82 wyświetleń)
piterrulez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania