![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#41 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Może się zdarzyć, że złącza AUX nie zainstalowano
Trzeba go sobie wtedy domontować - był wątek o tym pozdrawiam
![]() |
#42 | |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-07-2010
Model: ford focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2005
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: 06-05-2012
Model: ford c-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam wszystkich !
Od niespełna miesiąca jestem posiadaczem c-maxa 1,6 Tdci z 2007 r. Mój model posiada wejście AUX na panelu środkowym pomiędzy przednimi siedzeniami (obok hamulca ręcznego), radio 6000 CD. Dzisiaj chciałem zobaczyć jak gra na mp3-ce, ale niestety nie działało, naciskam AUX na radiu i nic. Odkręciłem panel aby zobaczyć czy przewody są doprowadzone do wejścia i wszystko wyglądało OK, niestety mp3-ka nie śmiga. Jeżeli ktokolwiek zmierzył się z podobnym problemem, proszę o pomoc.Gdzie należy zacząć szukać usterki????? Z góry dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() Zarejestrowany: 06-05-2012
Model: ford c-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Dziś wyjąłem radio i wejście AUX, aby sprawdzić w jaki sposób przewody są doprowadzone do złącza B. Były następująco:
- złącze B (wpinka 5-fiolet,kanał : wpinka 6-brąz,masa : wpinka 11-szary,kanał). Brązowy kabel w pewnym miejscu został połączony z czarnym. - złącze AUX IN (filolet-kanał, szary-kanał, czarny-masa) Przy maksymalnej głośności ustawionej na radiu okazało się że wydobywa się bardzo cichy dźwięk z głośników, pomyślałem więc że na pewno nie ma masy i wyprowadziłem osobny kabelek (przez siebie zrobiony) z wpinki B-6 do masy jacka. Przy połączeniu radio zaczęło grać normalnym dźwiękiem. Ale to nie koniec kłopotu> Podczas podłączania odkryłem również że niezależnie od tego czy podłącze kabel fioletowy, czy kabel szary przy wejściu AUX to radio gra w taki sam sposób (przy podłączonych obydwóch również), każdy kabel powinien odpowiadać przecież za osobny kanał prawy lub lewy.A u mnie cały czas dźwięk wydobywa się z zarówno z prawej jak i lewej strony auta. Chyba nie ma stereo, może jakieś spięcie? Co wy na to ????? Jeżeli znajdzie się ktoś chętny do podjęcia tematu to mogę zrobić jeszcze zdjęcia kabli podłączonych z tyłu kostki radia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Imię: Filip
Model: MK3
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2001
|
![]()
Otóz panowie mam takie pytanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wczoraj wyjąłem swoje radio (6006E) w Mondeo MK3 z 2001 r i natrafiłem na wtyczke mini jack 3,5mm (zdjęcia) wychodzacą z takiej dużej płytki obudowanej w czarny plastik. W radiu nie mam żadnej opcji aux do właczenia i zastanawiam sie co to jest;/ może ktos z was zna odpowiedzGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
ford::beginner
![]() Imię: Luk
Model: mondeo mk4 titanium
Silnik: 2.0 140 km
Rocznik: 2009
|
![]()
wyglada jak mini jack MONO, takze ciezko powiedziec jakie moze miec zastosowanie...
Mysle ze najlepiej bedzie jak sprawdzisz jakis serrvice manual albo instrukcje od swojego radia, powinno tam byc co i jak podlaczone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam
1) Kolega pisze, że ma radio 6006 => moim zdaniem, to urządzenie, nie jest fabryczne => w instrukcji nic nie znajdzie 2) Były różne moduły wpinane miedzy radio, a kostkę i to wygląda na jeden z nich a) były moduły USB [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] b) występują też moduły umożliwiające podpięcie joysticka do nie fabrycznego radia 3) Powiem tak - dla mnie - coś dziwnego => ja się nie spotkałem z czymś takim 4) Wygląda jakby moduł był wpięty w wiązkę głośnikową => a) chyba, że to moduł obsługujący subwoofer lub wzmacniacz - zgaduję b) ew. część centralki zestawu głośnomówiącego (podczas rozmowy, głos kierowany na głośniki) pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 21-06-2014 o 11:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
![]() Imię: Filip
Model: MK3
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2001
|
![]()
Noo i zagadka nierozwiazanaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podlaczalem po to telefon i wlaczalem muzyke niestety nic, przeszperałem całe radio w celu znalezienia czegoś jak AUX i nic:/ subwoofer chyba odpada bo nie ma pociagnietych zadnych kabli do bagaznika ani nie qidac zeby kiedykolwiek bylyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. myslicie ze jakbym pojechal do serwisu to beda w stanie okreslic co to jest? Mieszkam w UK i jest to wersja UK wiec chyba nie bedzie problemu co nie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
Nie mialem do czynienia z ASO w UK => koledzy na forum, twierdzą, że w ASO w UK są ciemni jak tabaka w rogu Pozostaje podjechać i się przekonać pozdrawiam pankrakus
![]() |
![]() |
#50 |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo Ghia CD4E
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
![]()
A ja mam taki oto problem. Mam radio sony 6cd mam gniazdo w schowku ale do tego gniazda nie mam podpiętego żadnego przewodu. Odpiąłem kostkę od radia (zdjęcie) i czy ta biała kostka to nie jest właśnie od AUX? czyli że gdzieś za deską rozdzielczą powinien wisieć luźny przewód od AUX?
|
![]() |
![]() |