![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-06-2008
Model: MKIII Ghia, kombi, tip-tronic Mondeo mk4 kombi powershift
Silnik: TDCI 115km - chip 140km Tdci. 163km
Rocznik: 2005. 2011.
|
Nie produkuje się już aut takich jak Mercedes 124, który robił milion kilometrów i jeszcze się świetnie trzymał.
Dzisiaj Każdy z samochodów ma problemy, tylko o jednych się krzyczy wszędzie w mediach a o innych wiedzą tylko ich właściciele. Moja żonka kupiła w styczniu 2008 nowego Avensisa D4D 150 kucy i w marcu (po dwóch miesiącach, zawieszenie z tyłu się posypało ,zaczęło walić, stukać jak po przejechaniu 100 000km. (Japońska bezawaryjność? za ponad 100 000 PLN) Poprzednio jeździłem Paskiem B5, tam zawieszenie trzeba było robić co 30 000 km (a raz nawet koło się położyło), non stop problemy z centralnym zamkiem, silnik brał średnio 1 litr oleju na 2000 km, non stop problemy z jakimiś przepływkami itd... W firmie mamy Vectrę z 2008 roku, non stop problemy z elektroniką, a tu przestaje działać licznik, podświetlenie zegarów, a to zgaśnie i nie chce odpalić itd... Kolega ma Merca S 320 CDI z 2002r - napisałem, że ma, bo więcej stoi w naprawie , niż jeździ, tam problemy z elektroniką sa wręcz gigantyczne a rachunki jeszcze większe. Poczytaj co piszą na swoich forach właściciele Laguny II, Citroena C5, Mercedesa W211 !!! To, że Tobie się złożyło tyle inwestycji, potwierdza fakt, że z zagranicy do Polski nikt auta za "tanie" pieniądze w dobrym stanie nie odda (Tanie będzie, po dzwonie albo z przebiegiem 300 000 km i więcej, z padniętymi wtryskami, kołem dwu masowym, turbiną itd...) Gość od którego kupiłeś autko, "wyjeździł" je ile sie dało bezinwestycyjnie i teraz ktoś musi to zrobić i za to zapłacić, żeby auto jeździło. Jeżeli kupiłbyś np Audi czy BMW od takiego PASOŻYTA, też by się wszystko posypało, tylko rachunek łącznie nie wynosiłby 9100 tylko pewnie ze 20 000 PLN. Tak że nie ma się co załamywać. Pozdrawiam Ramzes Pu |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Jak to sie mówi zawsze może być gorzej. Mam nadzieje że w pewnym momencie nastąpi dzień kiedy już skończą się usterkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiecie kiedy tak sie wszystko wymienia, człowiek poznaje auto. Łączy się z nim w pewien sposób. Zawsze wie kiedy co i jak, poznaje że coś się dzieje bo cichym cykaniu. Trudno opisać ta więź. To prawdopodobnie ona nie pozwala mi sprzedać auta, bo jak się zepsuje coś na trasie to zawsze wiem co i jak, oraz jak naprawić(dzięki wiedzy z tego forum). |
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Coś na ten temat wiem SrebnaStrzała. Miałem kiedyś Opla Kadetta 2.0 GSi, jeździło się nim zajefajnie, ale rączki raz w tygodniu po łokcie ufajdane. Można powiedzieć, że zaprzyjaźniłem się z nim, a jak sprzedawałem go--- powód (zgniły kielichy przedniej zawiechy, wyszły przez to półosie ze skrzyni) to mi było żal, a córka mająca wtedy 7 lat płakała jak bóbr. Myślę (mam nadzieję), że jeszcze hula to grafitowe GSi.
|
|
|
#44 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-03-2009
Model: Mondeo Kombi MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Tochę sobie poczytałem tych opini i muszę przyznać że jak kupiłem mondka to koledy mi mowili że zrobiłem wielki bład bo trzebabyło wziąś starszaeo ale lepszego pasata bo to "niemiec" . dzis juz wiem ze nie taki diabeł straszny. Kolega kupił sobie właśnie passata 2002r i po miesiącu zaczął odwiedzać mechaników troche się denerwuje teraz jak mu mówię że mógł wziąść mondeo, ale to i tak nic w porównaniu z drugim kolegą który kupił furę audi S6 quatro ( full wypas piękna) za 40 000 zł, i przez ostani rok dołozył jeszcze 17 000zł i jak ma się to teraz do niemieckiej precyzji, nijak. Jeżeli auto zagranicą było jeżdżone na maxa i bez normalnych corocznychg przeglądów i wymian to nie ma szan kiedys to musi zacząc sie psuć. także to tylko zależy czy kupujemy auto zadbane czy tylko odpicowane przez handlarza. Acha i jeszcze jedno jak kupowałem mondka 2001 r z przebiegiem 250 tys. km to wszycy mówili że dużo bo mozna dostać taki sam z przebiegiem 120tys. ja jednak w takie rzeczy nie wierzę. nie ma dziś juz aut niezawodnych bo koncerny robią auta tak zeby po 10 latach eksploatacja była juz uciążliwa a po 15 latach auto juz zezlomowac i nowe kupić. nic na to nieporadzimy taka polityka, nieopłaca się robic silnika który przejedzie 1 000 000 km za długo auto byloby na rynkuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeżeli się jeździ to musi to kosztować, jeżeli bedziemy wszystko wymieniać regularnie to bedziemy jeżdzić długo , ale nigdy niebedziemy wiedzieć jak to auto było uzywane zagranicą |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-05-2009
Model: Mondeo Ghia X mk3
Silnik: 2.0TDDI
|
Cytat:
Mondeo GHIA X Mk3,złoty metalik, grill po FL, tylne lampy po lifcie '05, czarne skóry, pełna opcja, 115KM, wkładka K&N ![]() Po remapie: 141KM 324,6Nm Ostatnio edytowane przez Starwarrior ; 09-07-2009 o 11:46 |
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
|
Cytat:
albo kupujesz tanio i płaczesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. albo kupujesz drożej i masz jakiś czas spokój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#48 | |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
|
Cytat:
|
|
|
|
#49 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-05-2009
Model: Mondeo Ghia X mk3
Silnik: 2.0TDDI
|
Cytat:
Ja widziałem co polacy tutaj za cyrki robią... Pojechałem na szrot z kolesiem za chłodnicą klimy do passata. Na szrocie stała laweta na polskich blachach (jeszcze pusta) do przewozu 4 aut,. po jakiś 2 godzinach wracamy do auta z wymontowaną na złomie chłodnicą i co widzimy??? 6 aut na polskiej lawecie... Same lepsze fury (np S-klasa z 2006) ale wszystkie z kategorii C, czyli kwalifikujące się do rozszerzonego przeglądu powypadkowego, generalnie auta orzeczone jako szkoda całkowita... Pytacie pewnie jak na miejsce 4 weszło 6 aut??? Zwyczajnie przecieli je na pół i postawili półówki w pionie... Wdałem się w gadkę z jednym z rodaków i mówię: na części bierzecie? Spojrzał na mnie jak na idiote i mówi: jakie częśći? Na przekładke. na to ja : przecięte na pół??? a on: no i co że przecięte??? Nie muszę chyba tego komentować... Auta oczywiście szły do polski, a potem pewnie piękne i błyszczące wabiły nowych właścicieli okazyjną cena i "super" stanem technicznym...
Mondeo GHIA X Mk3,złoty metalik, grill po FL, tylne lampy po lifcie '05, czarne skóry, pełna opcja, 115KM, wkładka K&N ![]() Po remapie: 141KM 324,6Nm Ostatnio edytowane przez Starwarrior ; 09-07-2009 o 15:36 |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Skoro licznik był cofnięty i silnik jest zjechany to czemu moje 130 konne mondeo przyspiesza na 3 biegu od 60-100 w 4.8 sekund a według danych katalogowych 7.9 :|? Tak samo 80-120 według katalogu 12 a u mnie 8.
Już zwątpiłem czy ktoś chipował ten samochód czy co :O Wychodzi że jest nawet dużo szybszy od nowego MkIV z 145konnym dieslem. |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| mondeo mk3 , mondeo mk3 opinie |
|
|