Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-09-2009, 09:37   #41
makos
ford::average

Model: S-Max
Silnik: TDCi 2.0
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nasze dzieciaki w Maksiach

Cytat:
Napisał harryon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i zdjęcia please

harryON
Czy chodzi o zdjęcia żony ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No... chyba lepiej wysłać na priva.

Pozdro,

Makos

Stary 26-09-2009, 23:38   #42
bchmiel

Witam!
Bardzo mi się podoba ten wątek, gdyż dotyka spraw fundamentalnych z mojego punktu widzenia. Zdolność S-maxa do przewożenia dzieci jest dla mnie sprawą krytycznie istotną. Mój wybór padł na eSia, gdyż moja rodzinka powiększy się o dwójkę małych rozrabiaków.
Czy ktoś mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami z przewożenia maluchów w trzecim rzędzie siedzeń? Byłbym wdzięczny.

Wszystkie patenty dotyczące "telewizorni" będe bacznie śledził. Obecna dwójka coraz częściej nudzi się podczas dłuższych podróży.

Pozdrawiam
Bartek
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2009, 12:53   #43
maciekr7

Silnik: 2.5 T

Jak dobrze rozumiem, to 4 dzieciaków będzie. Moim zdaniem to powinieneś się jednak za czymś większym rozejrzeć. Oczywiście zmieścisz się w 6 osób, ale co z bagażem ?
Poza tym jak sadzasz kogoś w 3 rzędzie, to 2 rząd musi być na maksa przesunięty do przodu, co ogranicza swobodę w 2 rzędzie. Ja np. 2 rząd mam cały czas przesunięty na maksa do tyłu, dzieciaki mają więcej przestrzeni i mogą machać nogami.
Oczywiście synek raz się przejechał w 3 rzędzie, był zajarany że jechał w bagażniku.
Koleżanka przy wycieczkach w 6 osób jest np. zadowolona z VW Sharan.
To może warto obejrzeć Galaxy?
maciekr7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2009, 09:43   #44
wit007
ford::advanced

Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał majkelos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy mógłbyś podać koszt takiego monitora wraz z całym osprzętem i montażem? i ile cali ma monitor
dzieki
10,2 cala, Alpine PKG-2000P (monitor z odtwarzaczem, są też same monitory, ale wygodniej mieć dwa w jednym), kupiłem w momencie gdy euro było nisko i z użyciem znajomości wyszło koło 2100 zł brutto. Montaż 500 zł. Audio mam podpięte pod gniazdko AUX, na zmianę używam słuchawek (dokupiłem drugie).
wit007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2009, 10:25   #45
maciekr7

Cytat:
Napisał wit007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
10,2 cala, Alpine PKG-2000P (monitor z odtwarzaczem, są też same monitory, ale wygodniej mieć dwa w jednym), kupiłem w momencie gdy euro było nisko i z użyciem znajomości wyszło koło 2100 zł brutto. Montaż 500 zł. Audio mam podpięte pod gniazdko AUX, na zmianę używam słuchawek (dokupiłem drugie).
o widzisz wit007, montuję za tydzień to samo pod dachem. Pod koniec przyszłego tygodnia już będzie gotowe. Cena katalogowa Alpine PKG-2000P to 3999,- PLN.
Stary 28-09-2009, 11:57   #46
GBB
ford::beginner

Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCI 180KM 430Nm

Cytat:
Napisał maciekr7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
o widzisz wit007, montuję za tydzień to samo pod dachem. Pod koniec przyszłego tygodnia już będzie gotowe. Cena katalogowa Alpine PKG-2000P to 3999,- PLN.
Też bym chciał "pod dachem", ale mam dach panoramiczny i chyba nici z tego - zostają tylko zagłówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
GBB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2009, 12:00   #47
maciekr7

Cytat:
Też bym chciał "pod dachem", ale mam dach panoramiczny i chyba nici z tego - zostają tylko zagłówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no niestety, pod dachem nie da rady.
A ja niestety dopiero za 2 tygodnie montuję.
Stary 28-09-2009, 15:43   #48
bchmiel

Maciekr7 - dobrze się doliczyłeś, będzie nas szóstka. Gdzieś tak na początku roku spodziewamy się bliźniaków.
Z początku przymierzaliśmy się do Mazdy 5, Tourana oraz Verso, ale zniechęcił nas praktycznie brak bagażnika w tych autach przy rozłożonym tylnym rzędzie siedzeń. A tak właśnie będziemy jeździć. S-max jest chyba najmniejszym autem, które da radę przewieźć naszą 6. oraz zmieścić do bagażnika wózek bliźniaczy - choć to jeszcze będzie wymagało przymiarki.
Nie planujemy wyjazdów pod namiot, więc bagażnik nie musi być jakiś tam specjalnie wielki. W razie, gdyby przyszła nam ochota wypoczynku nad morzem czy w górach, będziemy się pakować do boxa dachowego - mam taki, co pomieści 6 par nart biegowych, więc no problem.
Zastanawiałem się nad Galaxy, bo to w zasadzie to samo, co S-max, ale z nieco większym bagażnikiem. Na codzień ten bagażnik jest mi na plaster, stąd jednak zostanę przy S-maxie. A jak się okaże za mały, to poszukam Mazdy MPV, bo ona powinna już sobie poradzić.

Hit - dzięki za Twoją opinię. Ja zakładam, że moje maluchy będą jeździć w swoich fotelikach a nie tylko na poddupniku; kwestia bezpieczeństwa oraz wygody bierze górę. Ja tez mam wątpliwości, ile zostanie miejsca w 2. rzędzie siedzeń, gdy w 3. usiądą moje starsze dzieci. Zobaczymy - test bojowy S-maxa jeszcze przed nami.

Pozdrawiam
Bartek
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2009, 16:20   #49
Kristoforos

Model: C-MAX
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011

Cytat:
<...> w tradycyjnych fotelikach dziecięcych zwykle są boczne ścianki, na których dziecko może oprzeć głowę podczas snu. Tymczasem na fotelikach III rzędu spanie jest mniej wygodne ponieważ na zakrętach niepodparta głowa lata dziecku na boki.
Pewnym rozwiązaniem jest taka specjalna poduszka zakładana wokół szyi (nawet nie wiem, jak to się nazywa, żona kupowała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Moja córka z konieczności musiała zrezygnować z pełnego fotelika na rzecz "poddupka" i właśnie dla niej moja żona kupiła taką poduszkę na szyję (otacza szyję z obu boków i z tyłu). Podobno całkiem się sprawdza.
Kristoforos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2009, 16:39   #50
wit007

Silnik: 2.0 TDCi

bchmiel - nie jestem przekonany czy wózek się zmieści zamiast jednego z dodatkowych siedzeń. A nawet jeśli - bagażnika zostanie wówczas jakieś 50-70 litrów. Coś mało na bagaże. Chyba że box...
wit007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania