![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-12-2008
|
na zimnym palił słabiej,na ciepłym troche lepiej ale bez rewelacji.przy odpalaniu faktyczie :trzepało motorem:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2008
|
na zimnym gorzej,na ciepłym lepiej ale bez rewelacji,przy odpalaniu szarpało motorem.
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
![]() Zarejestrowany: 04-11-2009
Model: Focus hatchback
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-10-2009
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1,8 TDCi
|
Witam
Jak tam panowie postepy? Ja jade pojutrze na diagnostyke silnika, wiec zobaczymy... |
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
U mnie problem z zapłonem ustąpił (po wymianie rozrusznika)- teraz miałem kilka dni na minusie (w tym dzisiaj -7) i w końcu miałem pełny obraz sytuacji. Zapalił bez większych problemów. Pozostał mi taki objaw że zawsze rano kręci sekundę dłużej ale niezależnie od temperatury odpala za pierwszym razem.
Przynajmniej narazie. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
U mnie rozrusznik okazal sie dobry... dalej nie wiem co jest nie tak. Jakie macie przebiegi w swoich fordach? Moj ma 97tys
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
125 tyś.
Mi tez w jednum ASO mówili że ok W drugim powiedzieli że sprawny jest ale ma za wolne obroty i wymienili. Pomogło. -10 C i pali. Pozdrawiam. Wesołych Świat. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
|
Mi dokladnie powiedzial to samo, za male obroty rozrusznika ale ze go rozebral i wyglada wporzadku...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
|
Miales dokladnie taki problem jak ja? Przy spadku temp ponize 5 stopni (na minusie jeszcze gorzej) auto odpala i gasnie w 1s odstepach po przytrzymaniu caly czas kluczyka w pozycji na zaplon. Im zimniej tym dluzej trzeba to robic. Jak auto stoi kilka godzin to zapala bez problemu ale jak cala noc albo caly dzien na niskiej temperaturze to tak wlasnie sie zachowuje...
Ile Dales za wymiane rozrusznika ? Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,4 TDCI
Rocznik: 2008
|
Jak ktoś ma kłopoty z zapalaniem diesla w zimie , polecam Samostart ( w aerozolu ) . Posikać trochę do wlotu powietrza i zakręcić rozrusznikiem ( wtedy nie używamy świec żarowych , tylko od razu rozruch ) .
|
|
|
|