![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-08-2008
Model: Fiesta
Silnik: 1,3 endura
Rocznik: 1997
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Imię: KONOUSUNIĘTE
Model: XXX
Silnik: XXX
Rocznik: XXXX
|
Witam--mam nadzieje ,że wymieniłeś również z prawej strony--Pękająca sprężyna w MK3 to normalka-Kolejna to niestety tylko kwestia czasu.
Jeśli nie zmieniałeś łożyska na amorku to pewnie też dopadnie Cię niedługo wymiana. Ja miałem stuki i szukałem po całym mieście mechaniora z mózgiem-NieSTETY NIE ZNALAZŁEM STWIERDZENIA W STYLU ..SAMO SIĘ UŁOŻY I BEDZIE OK NIE PRZEMAWIAŁY Sam ROZEBRAŁEM ,WYMIENIŁEM ŁOŻYSKO AMORA NA FIRMOWE I OK. RÓŻNICA FIRMOWEGO OD TAŃSZEGO ZAMIENNIKA( OK 15 ZŁ ) TO ŚREDNICA OTWORU NA AMORTYZATOR-OK 1.5 mm-oryginał jest bardzie j pasowny i amortyzator nie stuka o met element łożyska.w zamienniku nie ma możliwości dokręcania z góry amora tak aby luz się wykasował |
|
|
|
|
|
#43 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-08-2008
Model: Fiesta
Silnik: 1,3 endura
Rocznik: 1997
|
Z prawej była przełamana, z lewej pęknięta, wymienili mi też poduszki, łożysk nie dotykali. Jeżdżę od wymiany dwa lata, do wymiany pozostały ale gumy przy wahaczach,
Ostatnio edytowane przez bkaka ; 31-08-2010 o 12:57 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: TDDI
Rocznik: 02
|
a ja proponuje może podregulować maske tymi dwoma jakby to napisać - czarne małe drążki które mozna podkręcać ... są one u góru u lamp , po obu stronach. jak trzeba to zrobie zdjęcie.
u mnie to własnie stukało a szukałem długo długo co to za pukanie he chyba wyrabiają sie szybko w mondkach |
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-09-2008
Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Kamilek nie bardzo wiem o jakie drążki maski ci chodzi i co mają wspólnego ze stukami w zawieszeniu ?. Jeśli czujesz stuki na kierownicy to jakim cudem to ma się przenieść aż z okolic maski na kierownicę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
przede wszsytkim słyszałem te stuki, u mnie jest podobnie i wystarczy to podregulować
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
No to może dokładnie opisz jak to się reguluje, może jakaś fotka, zdjęcie poglądowe itp. Żebyśmy wiedzieli gdzie szukać.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
jak ktoś będzie miał problem z tym nadal to zrobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
|
Chciałbym to sprawdzić u siebie więc opisz dokładnie co i jak.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-09-2010
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Witam
Mam taki problem ze przy ruszaniu na skreconych kolach cos stuka z lewej strony silnika w okolicy skrzyni dodam ze nie za kazdym razem podczas jazdy przy wrzucaniu wiekszych biegów na niskich obrotach tez slychac te chrobotanie ale duzo ciszej jak przy ruszaniu dochodzi do tego drzenie kierownicy i calego samochodu co to moze byc? |
|
|
|