Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2011, 23:12   #41
Tytusek2
ford::beginner

Model: S-max titanium
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Tuning wnętrza

Witam wszystkich Forumowiczów.
Pobawiłem się ostatnio z folią 3M szczotkowane aluminium. Chcę pokazać kilka zdjęć z efektami pracy. Do układania folii używałem opalarki. Najlepiej to robić w dwie osoby, bo łatwiej i szybciej jest przklejać ciepłą folię. "Mydelniczkę" pod hamulcem ręcznym oddalem do lakierowania, ponieważ folia nie da się aż tak rozciągnąć i pękała mi przy mocnym naciąganiu.
Dodam jeszcze, że miałem problem z wyciągnięciem chwytaków od denso, ale w końcu jakoś poszło.
Przy okazji rozbiórki tunelu podciągnąłem prąd do schowka w podłokietniku i zamontowałem tam gniazdo z prądem np. do CB. Zmienilem też mieszek na szrą skórę.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2.jpg (31.9 KB, 1168 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 1.jpg (35.1 KB, 1102 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 3.jpg (33.2 KB, 1078 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 4.jpg (30.5 KB, 1018 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 5.jpg (30.9 KB, 1053 wyświetleń)

Tytusek2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2011, 15:20   #42
roger
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008

No to i ja się pochwalę swoim czarnym fortepianem. Muszę przyznać, że wyszło super (sorry za jakość zdjęć). Użyłem folii Oracal - czarny połysk. Mydelniczkę pod ręczny sztukowałem chyba z pięciu kawałków, ale trzeba się przyjrzeć z bliska, żeby to dostrzec. Teraz jeszcze wymiana czołowej listwy ozdobnej na carbon (z Titanium Sport) i będzie gotowe. Pytałem w ASO o cenę, ale nawet nie potrafili zidentyfikować tego koloru u siebie w systemie. Sprzedawca mówi: jaki masz pan VIN? Ja mówię, ze nic to mu nie pomoże, bo i tak chcę inny kolor listwy niż mam. A on na to: to ja Panu nie pomogę...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No nic, zostaje second hand...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG00737-20111205-1447 (2).jpg (35.7 KB, 1427 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG00731-20111205-1445.jpg (38.6 KB, 1308 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG00736-20111205-1447.jpg (32.3 KB, 1283 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez roger ; 05-12-2011 o 15:22 Powód: załączniki
roger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2011, 15:45   #43
maciej
ford::advanced

Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 FWD A8 190KM
Rocznik: 01-2020

Mnie się podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć zdjęcia warto by kiedyś powtórzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co to jest TO na podszybiu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-12-2011, 15:52   #44
roger

Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał maciej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mnie się podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć zdjęcia warto by kiedyś powtórzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co to jest TO na podszybiu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uchwyt do TOMTOM'aGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
roger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2011, 16:05   #45
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał roger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz jeszcze wymiana czołowej listwy ozdobnej na carbon
jakbyś nie miał tej dziury na kontrolkę (alarmu?) to chętnie kupiłbym od Ciebie tą listwę
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-12-2011, 14:21   #46
pawel2m

Imię: Paweł
Model: S MAX II Titanium 4x4 180 Aut
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał roger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bo i tak chcę inny kolor listwy niż mam. A on na to: to ja Panu nie pomogę...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No nic, zostaje second hand...
Już to przerabiałem, listwa kosztuje ok 400 zł. Chore.
Stary 12-12-2011, 08:14   #47
greegi

Model: S-max
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakbyś nie miał tej dziury na kontrolkę (alarmu?) to chętnie kupiłbym od Ciebie tą listwę
A co ci przeszkadza dziurka po kontrolce? Wsadz tam spowrotem kotrolke i po sprawie. Najwyzej nic nie bedzie pokazywac, a moze w przyszłosci podepniesz tam jakis obwod...

Mam pytanie do tych co kleili.
Jak robicie ten maly schodek pod recznym? Z plaskiego kokpitu jest najpierw takie tąpnięcie na parę milimetrow, potem znowu kawałek płaskiego i dopiero potem (jak to ktoś ładnie nzawał) mydelniczka.
Taka folia nie jest chyba zbyt plastyczna aby dała się ladnie wyprofilować na taki schodek.
A tak w ogóle, to wrzuciłby ktoś z was jakoś fotorelacje z operacji przycinania i naklejania folii
greegi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2011, 08:26   #48
dikileiden
ford::professional

Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017

à propos dziurki w listwie , to temu co zrobił tą dziurkę to powinno sie zakazać zbliżania się do aut do końca życia ,żeby już nie zrobił nigdy czegoś podobnego (bez urazy). A co do mydelniczki to niestety trzeba naciągnąć ile się da , a potem docinać i doklejać. Nie da rady okleić tego elementu z jednego kawałka fioli .
dikileiden jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2012, 07:54   #49
kolo100

Imię: Adam
Silnik: 1.8TDCI

Witam,
Na początku chciałbym serdecznie wszystkich przywitać. Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Maxia. Samochód jest cudny i bardzo przestronny jak dla rodziny 2+2. Mam nadzieję, że będę go jak najdłużej bezawaryjnie użytkował.
Wracając jednak do tematu, widzę, że porysowana konsola środkowa to zmora większości z nas. U mnie najbardziej jest to uwidocznione pod dźwignią hamulca ręcznego. Oklejona konsola wygląda u was pięknie. Ja jednak nie mam zdolności manualnych do zrobienia takiego efektu.
Czy ktoś może polecić mi firmę na Śląsku, która zajmuje się oklejaniem konsoli i ile taka przyjemność kosztuje.
Przy okazji zapytam, czy S-Max to samochód, który lubi podobać się złodziejom bo mój ostatni Seat Altea XL miesiąc temu właśnie zniknął z moich rąk i nie wiem czy montować alarm w Fordzie.
Dzięki za namiary na osobę, która zna się na rzeczy i jest w stanie okleić mi konsolę.
Jeszcze raz witam i dziękuję.
Pozdrawiam
kolo100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2012, 11:04   #50
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S

Cytat:
Napisał kolo100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
Na początku chciałbym serdecznie wszystkich przywitać. Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Maxia. Samochód jest cudny

Nie chwal dnia pzed zachodem słońca''stara maksyma'' a reszta okaże się w czsie użytkowania.

Przy okazji zapytam, czy S-Max to samochód, który lubi podobać się złodziejom bo mój ostatni Seat Altea XL miesiąc temu właśnie zniknął z moich rąk i nie wiem czy montować alarm w Fordzie.Takich żeczy nie powinieneś pisać na forach nigdzie bo ,,okazja czyni złodzieja'' nawet Maluchy kradną jak tylko jest zapotrzebowanie.

Dzięki za namiary na osobę, która zna się na rzeczy i jest w stanie okleić mi konsolę.
Jeszcze raz witam i dziękuję.
Pozdrawiam
jeszcze nikt nie polecił ci ,z tego typu fachowcami jest różnie więc dlatego robimy to często sami . .

Ostatnio edytowane przez eclipse ; 26-02-2012 o 11:13
eclipse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania