Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-12-2013, 20:23   #41
mort3n
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI 115 koni
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Gasnie podczas jazdy

Witam, mam podobny problem.. Kilka razy zdarzyło mi się że jadąc zapaliła się kontrolka od świec żarowych i stracił moc.. zatrzymałem się, zgasiłem, zapaliłem i wszystko ok. Świece wymieniłem przedwczoraj na oryginalne bo 3 nie grzały i po wymianie już stało się to samo więc to raczej nie jest wina świec żarowych. Proszę o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

mort3n jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2013, 23:01   #42
Haker

Model: FOCUS
Silnik: 1.8TDDI
Rocznik: 2000

Witam mam ten sam problem jak sie nagrzeje to gasnie... czujnik położenia wału korbowego wymieniony, tranzystor w sterowniku przelutowany, teraz zamierzam wymienić pedał gazu...
Haker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2014, 18:54   #43
Haker

Model: FOCUS
Silnik: 1.8TDDI

Witam po wymianie pedału gazu wszystko jest ok problem rozwiązany...Dzięki panowie
Haker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2014, 20:16   #44
Gawrix

Imię: Jurek
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003

Witam. Mój problem to jak zimny jeździ jak złoto jak się zagrzeje to gaśnie ale przy ok 3tyś obr. Z Miejsca odpala Pompa? Proszę o pomoc za 2 tygodnie z Niemiec wracam.
Gawrix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2014, 23:12   #45
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare

Albo czujnik walka, lub walu. Bez sprawdzenia bledow to wrozenie z fusow.
Generalnie jednak usterki ukladu wtryskowego sa bardzie zwiazane z obciazeniem silnika niz z samymi obrotami. Czyli zgasnie szybciej na 5 biegu przy 1800 niz np na 2000 na 2 biegu.
Powodzenia
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2014, 20:22   #46
Wizard75

Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDDI

Miałem podobny problem, gasł podczas jazdy, świeciła się sprężynka. Mogłem go od razu odpalić nawet nie zatrzymując samochodu. Na diagnostyce żaden błąd nie wychodził. Pogadałem z mechanikiem, żeby pojeździł samochodem do domu z podłączonym komputerem ... i bingo zaraz pojawiły się błędy od pompy paliwa, egr i czujnika położenia wału (kodów nie znam). Na początek wymieniony był czujnik, nic to nie pomogło. Mechanik uparł się, że to nie pompa ani sterownik pompy, tylko coś z elektryką. Dał samochód do naprawy elektrykowi/elektronikowi i ten za 300 zł naprawił foczkę. Od tej pory przejechałem 500 km, wcześniej gasł po około 40. Podejrzewam, że może to było związane z wiązką przy ECU. Piszę dla tych którzy mają podobny problem - gaśnie, od razu odpala, brak błędów.
Wizard75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2014, 21:21   #47
przemek1608

Imię: Przemek
Model: Focus
Silnik: 1,8
Rocznik: 1999

Migająca w trakcie jazdy kontrolka świecy żarowej.Ford Focus 1999 1,8 TDI
Witam serdecznie wszystkich mój problem jest bardzo uciązliwy ponieważ zapala mi sie wczasie jazdy i mroga kontrolka od swiecy zarowej auto automatycznie traci moc i jedzie jedynie na biegu jałowym gaz nie raguje dopiero jak ponownie wyłocze silnik wraca do normalnosci byłem w serwisie i pojawiły sie dwa błedy jeden P1342 to jest wadliwy pedał gazu a drugi P0167 i tu jest problem bo ten błod nic konkretnego nie mówi tylko tyle ze jest problemz pompa ale nie wiadomo jaki czy sterownik pompy czy regulator cisnienia a moze macie jeszcze jakies pomysły co moze byc auto zaczyna na dodatek ciezko palic nie zawsze ale czesciej jak jest rozgrzany silnik niz zimny co jest dziwne powino byc na odwrót
czytałem forum i wyczytałem wiele przyczyn niektore były nawet sensowne chciał bym wiedziec zanim zdecyduje sie wymontowac pompe wolał bym tego nie robić filtr powietrza i paliwa jest nowy nie kopci normalnie sie zbiera nie szrpie fajnie idzie tylko zapala sie ta kontrolka od swiecy ktora mowi o awari i czasami ciezko pali chociaz teraz coraz ciezej
przemek1608 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2014, 07:53   #48
kpaweł

Model: Fokus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Auto gaśnie podczas jazdy.

Witam posiadam od 3 miesięcy Forda Fokusa 1,8 TDCI 115 KM kombi. Najpierw samochód gasł niekiedy podczas jazdy(zapalały się lampki świece i akumulator). Po ponownym odpaleniu jechało się dalej. Teraz jak zgaśnie to nie chce się uruchomić w ogóle. Tak jakby łapał na sekundę i gaśnie. Jak auto postoi kilka godzin odpala i trochę można nim pojeździć i znowu to samo. Czy miał ktoś podobny problem? - bardzo proszę o pomoc.
kpaweł jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2014, 09:18   #49
RedFord
ford::advanced

Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006

kpaweł - uprzejmie proszę o korzystanie z opcji SZUKAJ, bo tematów z gasnącym autem było na pęczki. Dlatego też podciągam twój temat pod już otwarty.
Proszę zapoznaj się z nim, może sam znajdziesz odpowiedź.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg

RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2014, 14:46   #50
kpaweł

Model: Fokus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2002

W tym miejscu nikt mi już nie odpisze.
kpaweł jest offline   Odpowiedź z Cytatem