![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#491 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
![]()
a gazem nie wali ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-11-2009
Model: MB
Silnik: 1.8
Rocznik: 1996
|
![]()
Po małych męczarniach z AFR-em wyregulowałem tak: na biegu jałowym nie pali się żadna dioda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (bo jak kręcę mała śrubką to dam lekko w prawo to wywala mi na bogato a jak dam lekko w lewo to daje na ubogo a potem nawet gaśnie dioda). Przy jeździe wygląda to tak. Z lekko wciśniętym pedałem gazu nic AFR nie pokazuje a jak gwałtownie wcisnę to wywala na jakieś 0,8-0,9 czyli na bogato (i tak trzyma tak długo jak mam wciśnięty pedał gazu), przy stałej prędkości nic nie pokazuje AFR. I tu moje pytanie śrubę od parownika odkręcić i wkręcić (z dawką gazu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
![]() Zarejestrowany: 29-11-2009
Model: MB
Rocznik: 1996
|
![]()
Rozumiem Struna - poprawię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 05-03-2007
Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020
|
![]()
Studiuję ten temat, bo zamierzam w najbliższym czasie założyć blosa. Jako że instalacji 2 gen nie miałem gdzie regulować a tzw gazownicy .. podobnie jak ja nie mieli pojęcia o co tam chodzi (ale każde za podłączenie inkasowali kilkadziesiąt zł), kupiłem kabelek do laptopa i sterownik bingo s4 od tej pory zacząłem rozgryzać sam. Czy takie połączenie z wywalonym silniczkiem krokowym będzie dobrym "analizatorem"? Wy też korzystacie z parametrów odczytanych z sondy, więc sądzę, że nie powinienem mieć kłopotu... Czy mylę się?? Mam jeszcze sporo do przeczytania bo temat ma już 50 stron, no ale myślę że warto... Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
sonda czy afr to dobry pomysł na strojenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
|
![]()
Myślę o zostawieniu sterownika bingo, wywaleniu krokowego i ustawianie wg wskazań sondy na programie do regulacji bingo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
też będzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
![]() Zarejestrowany: 14-04-2010
Model: Mercedes w202
Rocznik: 95
|
![]()
Czy zbyt mocno rozkręcony reduktor mógł być przyczyna strzałów?
Mam mercedesa w automacie, podczas wolnej jazdy w korku czyli hamulec/gaz na zmiane dochodziło do strzału(podczas normalnej jazdy wszystko ok.) Dzisiaj specjalnie na parkingu symulowałem taką jazde,aż walnie. Po czym skręciłem bardziej reduktor i rozkreciłem blosa (wieksza sróba).I Kolejne prowokowanie to strzału, nie udało sie.Czyli chyba w ta strone trza iść? dodam,ze czy na jałowych czy podczas jazdy mieszanka jest wmiare stała ok 12:1(przy mniejszej ilości gazu silnik na jałowych wpada w dziwne wibracje) tylko podczas zdejmowania nogi z gazu i przekładania na hamulec na chwile spada do ok 16:1 przed skręceniem reduktora spadało do ok 19;1 Ostatnio edytowane przez Gucionexia ; 10-06-2010 o 17:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|