![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#501 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5 Kombi ST-Line
Silnik: 2.0 TDCi 180KM M6
Rocznik: 2016
|
A wiecie co może być jak czasami wyświetla się "Kamera niedostepna", klika się ok, potem znowu wsteczny i jest ok, a po chwili znowu ten błąd? Komunikacja jest ok, bo kable sprawdzane. Robiliśmy we 2 podłączenie, u mnie jest ok, a u kumpla czasami sie tak wysypuje.
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2010
Model: KUGA
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2015
|
Przewaliłem kilka wątków i tutaj dziesiąt stron i mam pytanko założyłem kamerkę do kombi nie mogłem sobie poradzić z kodowanie więc włączyłem automatyczne ustawienie i kamerka ruszyła, ale mam zagwozdkę bo nie działają światła czerwone w klapie. Działa wsteczny , stop górny, oświetlenie tablicy a lampy milczą. Czy to wina kodowania czy muszę rozebrać wsio od nowa.
|
|
|
|
|
|
#504 |
|
![]() Imię: Marco
Model: Ford Mondeo - Magnetic Grey
Silnik: 2.0 TDCI 150
|
Musisz sprawdzić styki czarnego złącza w dachu za pomocą testera.
Stary przewód elektryczny miał inne wtyki niż nowy. Elektryk może ci pomóc |
|
|
|
|
|
#505 |
|
|
Cóż nie pocieszyłeś mnie . wychodzi na to że mimo, iż wiązki są od elektrycznej klapy z kamerą to chodzi eletryczna klapa wszystko ok poza swiatłami klapy. Kurcze nie wpadłem na to aby porównać je na zewnątrz auta . Rano wsio chodziło więc musi być problem w nowym kablu tak jak mówisz. Sprawdzenie wtyków czarnego złącza jest o tyle kłopotliwe , że trzeba podsufitkę zrzucić lekko.
Ostatnio edytowane przez tacim ; 11-09-2019 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#506 |
|
|
Dokładnie pozycja jest bardzo niewygodna.
Byłem także zdumiony, wszystko już zamknąłem. Ponownie otworzyłem i odkryłem, że różnica dotyczy pinów 4 5 i 6. Jednak dodałem kamerę wsteczną, myślałem, że w przypadku zamiany 1 na 1 problem nie istniał. Może masz zły kod wątku? |
|
|
|
|
|
#507 |
|
|
Możesz rozwinąć myśl zły kod wątku. Może byc na priw aby nie zaśmiecac tutaj.
|
|
|
|
|
|
#508 |
|
|
Przepraszam, chciałem napisać: „może kod kupionego nowego kabla elektrycznego jest nieprawidłowy, niezgodny z samochodem”
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
|
Stara wtyczka ma 6 przewodów cienkich i 6 w gnieździe. Nowa wtyczka 8.
Różnica to światła tylne czerwone w klapie w starej jeden przewód zasila obie lampy w nowej dwa przewody oddzielnie lewy i prawy. Już sobie poradziłem. Tylko jeszcze podświetlenie tablicy rejestracyjnej nie działa wychodzi na to, że trzeba by zmostkować 3 razem czego nie zrobię bo boję się że będzie za duże obciążenie. Może na wyrost, ale muszę się zastanowić jak to z głową zrobić. Nie chcę nic ciąć i przerabiać w org. wiązkach. Ostatnio edytowane przez tacim ; 13-09-2019 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#510 |
|
|
Zgadza się, 3 rzeczy na tej samej szpilce: 2 czerwone światła i tablica rejestracyjna.
W moim oryginalnym przewodzie elektrycznym był to tylko jeden wątek na 3 rzeczy. Są to światła ledowe, nie sądzę, że to duży ładunek. Ale zapytaj elektryka. Przecinam nici. Jeśli nie chcesz tego zrobić, potrzebujesz wynalazku we wtyczce lub gniazdku. Może ktoś może to zrobić |
|
|
|
![]() |
|
|
|