![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#511 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: CDTI MK3
Silnik: 2000
Rocznik: 2005
|
Witam , wczoraj trochę agresywnie pocisnolem moim mk3 CDTI i zaczęła mrugac kontrolka świec zerowych oraz święci się kontrolka silnika . Oczywiście spadek mocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chodzi jak by na 3cylindry ledwo odpalił dziś rano POMOCY !!! PROSZE O JAKIES INFO
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 30-01-2016 o 08:53 |
|
|
|
|
|
#512 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
O czymś takim jest pełno na forum,proszę uruchomić funkcję szukać
|
|
|
|
|
|
#513 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-12-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
A jesteś pewnien, że jechałeś mondeo, a nie insignią?
|
|
|
|
|
|
#514 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 21-03-2013
Model: Mondeo Mk4 ghia
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2009
|
Cytat:
PS. zmien w tytule tematu i profilu oznaczenie silnika z CDTI (Opel) na TDCI (Ford) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
https://www.facebook.com/groups/905857552881079/ Ostatnio edytowane przez RafiRypin ; 04-02-2016 o 09:48 |
|
|
|
|
|
|
#515 |
|
|
Witam, opiszę historię z moim mondkiem , rocznik 2003 silnik 2.0 tdci troszeczkę podciągnięty bo ma 160 koników w automacie. 2012 rok robione wtryski i pompa , w 2014 roku pierwszy raz pojawiła się migająca sprężynka i samochód zgasł przy normalnej jeździe, po zatrzymaniu problem znikł samochód normalnie odpalił. Wszystko było ok do grudnia 2015, systematycznie co drugi dzień z rana po przejechaniu około 10 km pojawiała się migająca sprężynka i samochód gasł, po zatrzymaniu się odpalał normalnie czasem po chwili czasem dopiero po paru min. Po podłączeniu do kompa zadnych błedów nie pokazywał, wizyta u mechanika i u elektryka , wymiana świec nic nie pomogły. problem powracał czasami codziennie a czasami z dłuższą przerwą nie było spadku mocy bo samochód po prostu gasł. Zaczęły się przeszukiwania różnego rodzaju forum i w końcu na tym forum znaleźliśmy z mężem odpowiedź czujnik położenia wałka rozrządu koszt ok 90 zł, wymiana 0 zł można zrobić to samemu nawet kobieta sobie z tym poradzi. Problem znikną od wymiany zrobione około 4000 tyś. km autko śmiga jak nowe mimo tego że przebieg zbliża się do 300000 tyś . Nie zawsze migająca sprężynka to wielki problem i wydatek. Pozdrawiam posiadaczy Mondeo i mam nadzieję że komuś moja historia pomoże w rozwiązaniu podobnego problemu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#516 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009
|
Cytat:
PS : Z całym szacunkiem, ale nie zgodzę się iż jest to prosta czynność dla kobiety . Oczywiście są wyjątki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#517 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCi MK3
Rocznik: 2006
|
Hej, piszę nową odp. chociaż już milion ludzi to samo stwierdziło bo mam coś ważnego do dodania.
1. Tak, jest to czujnik najprawdopodobniej, wymieniłem sam (był szary, wymieniłem na szary) a video jest na youtube, szukaj pod "Mondeo TDCI camshaft sensor replacement" 2. Auto odpala bez zarzutu już 60 dni a to po: a) doładowaniu akumulatora na full, b) wymianie tego czujnika (położenia wałka rozrządu) 3. Wątpię, aby to była pompa paliwa ani wtryski, auto idzie, turbo działa z dużą mocą, nie ma znaku tych spraw. 4. Mogło to być zanieczyszczenie w układzie paliwowym po wymianie filtra paliwa lub jakieś przepięcie na elektryce i wariowanie tegoże czujnika lub gdzie indziej elektroniki, zatem: 5. Ważne! Dla tych, co się zeschizują na trasie bo auto nie odpala, sprężynka zakichana, a 500 km do domu: Zanim zadzwonisz po ADAC spróbuj: ruszyć silnikiem na pierwszym biegu rozrusznikiem, pozycja czujnika zmienia się i wtedy jest szansa że po tym małym myku odpali. Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#518 |
|
![]() Imię: Michał
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam mondeo mam od roku rok 2004 2.0 tdci i podobny problem ale tylko na zimnym silniku i nie niżej niż 2500 obrotów zaczyna mrugać kontrolka świec i występuje ograniczenie mocy tylko 4 i 5 bieg rozgrzeje sie silnik i jeżdzi normalnie czyli kreci się do końca reset stacyjki i przechodzi. Po podłączeniu do kompa wyszło że problem z doładowaniem znajomy mechanik mówi że może być problem z EGR lub sterownie turbiny może ktoś coś na ten temat więcej
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
Jaki błąd wyszedł? EGR nie wywali sprężyny, sterownie turbiny owszem.
|
|
|
|
|
|
#520 | |
|
![]() Imię: Longus
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: TDCi
Rocznik: 2005
|
Witam serdecznie wszydtkich z "klanu Forda".
Moje objawy takie same jak u kolegi. Okolo 1.5 roku temu mialem takie same objawy, auto zostalo sprawdzone na stacji diagnostycznej i podobno wtryski byly ok. Wymieniono tylko filtr paliwa i wszystko bylo ok az do teraz. Teraz objawy wrocily i ponownie pokazuje blad P0251 tak jak ostatnim razem. Czy wymiana filtra rozwiaze problem czy myslicie ze to wtryski ktore chyba juz ostatnim razem dawaly znac o sobie. Dziekuje za wszelkie porady i wskazowki! Pozdrawiam! Bump: Witam serdecznie wszydtkich z "klanu Forda". Moje objawy takie same jak u kolegi. -zapalenie i wolne obroty bez zarzutu, -jazda na dowolnym biegu do prędkości 120km/h bez zarzutu, -po przekroczeniu 125km/h zaczyna migać spiralka świecy żarowej i silnik tak jakby nie dostawał paliwa, -dodatkowo przy zredukowaniu prędkości silnik nie ma już swojej mocy, -reset stacyjki i wszystko działa poprawnie (do prędkości 125km/h). Czy ktoś może mi poradzić co się dzieje. Okolo 1.5 roku temu mialem takie same objawy, auto zostalo sprawdzone na stacji diagnostycznej i podobno wtryski byly ok. Wymieniono tylko filtr paliwa i wszystko bylo ok az do teraz. Teraz objawy wrocily i ponownie pokazuje blad P0251 tak jak ostatnim razem. Czy wymiana filtra rozwiaze problem czy myslicie ze to wtryski ktore chyba juz ostatnim razem dawaly znac o sobie. Dziekuje za wszelkie porady i wskazowki! Pozdrawiam! Bump: Cytat:
Moje objawy takie same jak u kolegi. Okolo 1.5 roku temu mialem takie same objawy, auto zostalo sprawdzone na stacji diagnostycznej i podobno wtryski byly ok. Wymieniono tylko filtr paliwa i wszystko bylo ok az do teraz. Teraz objawy wrocily i ponownie pokazuje blad P0251 tak jak ostatnim razem. Czy wymiana filtra rozwiaze problem czy myslicie ze to wtryski ktore chyba juz ostatnim razem dawaly znac o sobie. Dziekuje za wszelkie porady i wskazowki! Pozdrawiam! Bump: Witam serdecznie wszydtkich z "klanu Forda". Moje objawy takie same jak u kolegi. -zapalenie i wolne obroty bez zarzutu, -jazda na dowolnym biegu do prędkości 120km/h bez zarzutu, -po przekroczeniu 125km/h zaczyna migać spiralka świecy żarowej i silnik tak jakby nie dostawał paliwa, -dodatkowo przy zredukowaniu prędkości silnik nie ma już swojej mocy, -reset stacyjki i wszystko działa poprawnie (do prędkości 125km/h). Czy ktoś może mi poradzić co się dzieje. Okolo 1.5 roku temu mialem takie same objawy, auto zostalo sprawdzone na stacji diagnostycznej i podobno wtryski byly ok. Wymieniono tylko filtr paliwa i wszystko bylo ok az do teraz. Teraz objawy wrocily i ponownie pokazuje blad P0251 tak jak ostatnim razem. Czy wymiana filtra rozwiaze problem czy myslicie ze to wtryski ktore chyba juz ostatnim razem dawaly znac o sobie. Dziekuje za wszelkie porady i wskazowki! Pozdrawiam! longus200 jest online Raportuj zły post Edytuj/Usuń wiadomość |
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| brak mocy tdci , mondeo mk3 , nierówna praca , silnik |
|
|