Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-03-2015, 18:40   #511
tbk1916
ford::amateur

Imię: Artur
Model: Mondeo mk IV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Listwy chrom przy szybach

Witam, nie mogę znaleźć tych listew w tym sklepie na stronie, czy mógłby ktoś podać namiar?
I jeszcze mam takie problem, że u mnie listwy oryginalne przy szybach zaczynają odchodzić od drzwi, próbowałem je podkleić ale to nic nie daję, ma ktoś na to radę? Wymiana listew?

tbk1916 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2015, 19:29   #512
Magik-kj
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie

No listewki wygladaja na pozadne. Podziekowania dla artura. Czy rozcirnczalnikiem ekstrakcyjnym moge bezpiecznie odpuści powierzchnię?
Magik-kj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2015, 20:39   #513
mrozpa
ford::average

Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Magik-kj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No listewki wygladaja na pozadne. Podziekowania dla artura. Czy rozcirnczalnikiem ekstrakcyjnym moge bezpiecznie odpuści powierzchnię?
Ja właśnie tak zrobiłem. Trzymają aż miło:-)
mrozpa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2015, 23:02   #514
Kamo04

Imię: Kamil
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008

Założone i listwy progowe i przyokienne. Rewelka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji zrobiłem ze swojego 2008 wersje poliftową z pełną obwódką chrom szyb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wg mnie wyszło za.....e Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze tylko nowe alusy 17" 8J i chyba koniec modyfikacji.
Kamo04 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2015, 07:32   #515
jarojaw
ford::advanced

Imię: Jarek
Model: Mondeo MK IV Sedan , EcoSport-Titanium
Silnik: 1,6 PB ;-( , 1.0EB 125KM
Rocznik: 2014 , 2018
Domyślnie

A skąd wziąłeś górne listwy?

Wysłane z mojego GT-I9505
Stary 26-03-2015, 10:14   #516
mrozpa
ford::average

Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Kamo04 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Założone i listwy progowe i przyokienne. Rewelka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji zrobiłem ze swojego 2008 wersje poliftową z pełną obwódką chrom szyb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wg mnie wyszło za.....e Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze tylko nowe alusy 17" 8J i chyba koniec modyfikacji.
możesz dać zdjęcie, jak wygląda z górnymi listwami?
mrozpa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2015, 15:53   #517
Kamo04

Cytat:
Napisał mrozpa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
możesz dać zdjęcie, jak wygląda z górnymi listwami?
Oczywiście. Zrobię na spokojnie w weekend bo zabrakło mi trochę materiału na skończenie góry więc muszę kupić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał jarojaw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A skąd wziąłeś górne listwy?
No niestety górna listwa do plastik -----> http://allegro.pl/naklejka-tasma-listwa-ozdobna-chrom-21-mm-x-4-m-i4781059624.html

Robi się łatwo, dobrze układa i nawet nie wygląda tandetnie bo ogólnie jestem sceptyczny do tego typu tuningu. Podejrzewam, że na kolejną wiosnę będzie do wyrzucenia, bo sól ją zeżre, ale jak na razie jest bardzo OK.
Stary 08-04-2015, 20:30   #518
Kamo04

Domyślnie Re: Listwy chrom przy szybach

Trochę to trwało ale już wrzucam fotki po robocie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 08-04-2015, 20:39   #519
jarojaw
ford::advanced

Imię: Jarek
Model: Mondeo MK IV Sedan , EcoSport-Titanium
Silnik: 1,6 PB ;-( , 1.0EB 125KM
Rocznik: 2014 , 2018

Fajnie ci to wyszło. Jak dasz radę to zrób zbliżenia kącików tylnego trójkąta i przy lusterku. Ciekawy jestem jak tam dolega ta listwa.
Jeżeli możesz to napisz co to za listwa i skąd/gdzie kupiłeś.
Edit: doczytałem - listwy z all...o :-) 21 mm to nie o 1 mm za wąska?

Ostatnio edytowane przez jarojaw ; 08-04-2015 o 20:46
jarojaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2015, 20:44   #520
delfinek

Imię: Małgorzata
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał tbk1916 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, nie mogę znaleźć tych listew w tym sklepie na stronie, czy mógłby ktoś podać namiar?
I jeszcze mam takie problem, że u mnie listwy oryginalne przy szybach zaczynają odchodzić od drzwi, próbowałem je podkleić ale to nic nie daję, ma ktoś na to radę? Wymiana listew?

U mnie było to samo dobrze umyj rozpuszczalnikiem uszczelki , taśmy z listew usuń zrób to samo co z uszczelkami i przyklej POXIPOL-em - będzie trzymac.
delfinek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
chrom , listwy chromowane mk4

Zasady postowania