![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#5221 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: MKV
Silnik: 2.0, 180 KM
Rocznik: 2017
|
Moje wrażenia po tygodniu używania MK5 2.0 180 KM PS i przejechaniu ok. 1000 km:
- po przesiadce z Avensis T27 (2.0 D4D) to jakby inna klasa samochodu, widać też olbrzymi postęp w motoryzacji przez te kilka lat, - jest cicho... posypią się pewnie mandaty... kilka razy myślałem, że jadę ok. 50 km/h a jechałem > 100Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od razu aktywowałem duży cyfrowy prędkościomierz pomiędzy zegarami, - silnik dynamiczny, zdecydowany plus w stosunku do poprzedniego auta choć staram się go jeszcze nie kręcić powyżej 3000 obr, nie używałem też trybu SPORT w PS, - skrzynia PS jest bardzo wygodna choć odczuwam pewien poślizg po mocniejszym przyciśnięciu pedału gazu. Nie powiem aby mi to przeszkadzało tym bardziej, że nie mam żadnych wcześniejszych doświadczeń i porównań z automatami, - dach panoramiczny w kombi - super sprawa, tym bardziej, że jest otwierany. Nic nie trzeszczy, nic nie skrzypi. Trzeba wziąć jednak pod uwagę fakt, że pasażerowie > 178 cm wzrostu siedząc z tyłu dotykają głową podsufitki, - sync i funkcjonalność AndroidAuto bardzo fajne. Automapa na ekranie multimedialnym działa bardzo dobrze ale raz na jakiś czas zrywa połączenie (tu na 90% winny jest mój przewód łączący telefon z samochodem). Przy okazji bardzo fajny patent: telefon podłączamy kablem USB w podłokietniku a w słupku podłokietnika jest otwór umożliwiający wyprowadzenie przewodu do telefonu i zamknięcie podłokietnika, - bardzo wygodne fotele w wersji Titanium, zwłaszcza, że wybrałem opcję z ich elektryczną regulacją (w Avensis miałem skórzane fotele, które bardziej przypominały kanapy i postarzyły mój kręgosłup pewnie o kilkanaście lat). Podstawowa tapicerka też niczego sobie, - bazowe audio nie gra w ogóle - nadaje się do audiobooków i TOK FM. Nie sądziłem, że coś może grać gorzej niż w AvensisGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - widoczność średnia ale to jest cecha wszystkich współczesnych aut od kompaktów w górę - wiadomo, systemy bezpieczeństwa i strefy zgniotu musza być gdzieś pochowane. Moim zdaniem warto dopłacić za kamerę cofania. - auto ma bardzo szerokie, lakierowane progi wewnętrzne oraz próg bagażnika - warto je zabezpieczyć folią lub nakładkami, Podsumowując: bardzo fajny samochód. Mam nadzieję, że będzie równie bezawaryjny jak Toyota (5 lat, 230 000 km, najmniejszej usterki ani awarii). PS poniżej przetestowane przeze mnie akcesoria dodatkowe, które śmiało mogę polecić: - nakładki na pedały za 1/4 ceny z ASO - ładne i idealnie pasują. Uwaga: przy montażu podstopnicy trzeba nawiercić 2 otwory w istniejącej podstopnicy. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - folia ochronna na ekran multimedialny - matowa, idealnie przylega, nie powoduje gorszego działania ekranu dotykowego, brak refleksów świetlnych a co najważniejsze - nie widać palcowania: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - nakładki ochronne na progi wewnętrzne - w oferowanej cenie można zamówić gładkie, bez tych śmiesznych napisów (trzeba wspomnieć o tym w komentarzu po zakupie); można też zamówić wersję z dodatkową ochroną tylnego zderzaka (ja mam zabezpieczenie plastikowe z ASO): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5222 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5223 |
|
|
Oczywiście, że nie - mój błąd, chodziło mi o Google Maps.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5224 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
|
Na zdjęciach podstopnicy jest pokazana dwustronna taśma montażowa - rozumiem, że na tej taśmie nie trzyma się ona za dobrze i dlatego trzeba ją przykręcić?
|
|
|
|
|
|
#5225 |
|
|
Tak - przyklejasz taśmą do istniejącej podstopnicy a następnie wkrecasz wkręty w przygotowane otwory.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez mat2807 ; 31-01-2017 o 09:52 |
|
|
|
|
|
#5226 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Stefan tylko to do automatu jest zauważ.
|
|
|
|
|
|
#5227 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
|
Mi zależy ew. na nakładce na podstopnicę, niż na same pedały. Szkoda, że nie jest ona trochę szersza.
Kozacko mogą wyglądać te listwy na progi, które pokazywał @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - zakładam optymistycznie, że po ich przyklejeniu drzwi zamykają się bez problemu, nic nie ociera, itp. |
|
|
|
|
|
#5228 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-02-2011
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
|
Gdzie w Mondku znajdę gniazdo do podłączenia pod kompa?
W Google nie znajduję odpowiedzi... |
|
|
|
|
|
#5229 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB