![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#5331 |
ford::expert
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]()
Ładny zestaw, jeden z ostatnich jakie wyszły. Szukając jak najmłodszych elementów Denso zakupiłem z 2007 roku. To już były modelowo ostatnie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak czy inaczej dziękuję panowie za informacje, powalczę dalej z naukowym problemem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5332 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
W tym czytniku zdaje się jest cała jednostka navi, więc to z aukcji to za radio może robić... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5333 |
|
![]()
Za radio bądź klimatyzację.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5334 | |
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo mk3
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5335 |
|
![]()
CD obsługuje BT, twój przykład jak już, może pokazywać, że być może moduł radia jest identyfikowany przez CAN jako właściwy segment. Identycznie jest z klimatyzacją dla MDO i licznikiem dla FF - po tej identyfikacji system decyduje jaki masz model auta a to jest niezbędne do działania np. dwu strefowej klimatyzacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5336 |
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo mk3
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
|
![]()
Pamiętam temat że ludzie wymieniali moduł radia w denso na nowszy i im wtedy działał bt/vc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5337 | |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5338 |
|
![]()
Teoretycznie powinno się dać to zrobić. Mk4 i Mk3 są do siebie elektrycznie bardzo podobne w wielu szczegółach. Kiedyś furorę na jednym z for robił post szaleńca który podłączył nawigację z Mk4 do instalacji w Mk3 - bez jakikolwiek ingerencji... Zadziałało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5339 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-09-2010
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam,
No i mnie dopadło. przestudiowałem cały wątek, zebrałem graty, dorobiłem wiązkę jednak radio nie widzi modułu. Wiązka stereo wg schematów z wątku. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kilka informacji: pacjent: Mondeo 2009 Radio Sony 1CD, soft: 05-04-01 moduł: 8M5T-19G488 próbowałem także CS7T-14D212 co sprawdzałm do tej pory: 1. wiązkę, wszędzie jest przejście, zwarć nie wykryłem 2. przejścia wtyczce BT moduł - rozkręciłem moduł i sprawdziłem czy wszystkie piny kontaktują. 3. ustawienia w BCM, ustawiłem - BT/VC High + USB + BT Audio - High Level CD + AM/FM Radio Oryginalnie było tam radio 6000CD, Sony aktualizowane do obecnej wersji rzez kolegę @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Problem: Cały czas nie może wykryć modułu BT, po wciśnięci przycisku "Phone" pojawia się "Audio Muted", w menu żadnej opcji on BT nie widzię. Gdzie jeszcze mogę szukać problemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5340 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
plusa z minuem nie zamieniłeś we wiązce?
Raz mi się to zdarzyło |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|