![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#5381 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Na zdjęciu jest już poliftowe owalne sony, nie wiem czy był sens pchać je do Smaxa z 2008r, mozna było wybrać każde
Mogłeś też włożyć w stary otwór wersję prostokątną z Kugi, na zasadzie wyjąć/włożyć, oczywiście w wersji Ostatnio edytowane przez Antej ; 31-05-2020 o 11:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5382 |
ford::expert
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]()
Jak wygląda wersja GDDS?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5383 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Z wyglądu są takie same.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5384 |
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: S max
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2006
|
![]()
Z USB i bt jest stereo w całkiem dobrej jakości nawet powiedział bym że prawie to samo co z cd. Choć na początku coś gorzej grało i bardzo zniekształcony był bas więc rozebrałem wszystko od nowa i okazało się że pomyliłem piny i pod pin 23 dałem odwrotnie gdn z plusem kanału lewego. Po poprawieniu tego odrazu dźwięk się poprawił Ja wolałem owalne bardziej mi się podoba bo lepiej to wygląda jak to z kugi Sony z dołożona ramka. Drożej to wyszło ale niewiele. A i druga sprawa można kupować śmiało moduł bez wiązki kabla USB bo pod moduł można podpiąć zwykły kabel mini USB zakończony z drugiej strony zwykłym gniazdem USB. Mi to rozwiązanie bardziej pasowało bo nie chciało mi się przeciągać wiązki do podłokietnika gdzie jest fabrycznie USB i trochę to gniazdo pomniejsza ten schowek a w schowku przed pasażerem jest na tyle duży schowek że tam to dniazdo nie przeszkadza. Ja kupiłem moduł z wiązka USB ale bez samego gniazda także zakładając inny kabel USB oszczędziłem kupna gniazda
Ostatnio edytowane przez lukasz43 ; 18-05-2020 o 16:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5385 |
|
![]()
Cenne informacje. Najpierw sprawdzę czy radio w ogóle zadziała u mnie, jeżeli tak to i z montażem gniazda USB nie będzie kłopotu - mam sporo miejsca, zamontowałem podłokietnik z SuperB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5386 |
|
![]()
A kolega miał fabrycznie zestaw głośnomówiący do oryginalnego radia? Bo jak tak to jest instalacja wszystkie wiązki co się wiąże z mniejszymi kosztami i mniej zabawy. Zmiana radia modułu, do wtyczki modułu z gniazda AUX podpiąć 3 piny i po robocie. Najwięcej zabawy jest z wymontowanie schowka i ponownym złożeniem wszystkiego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5387 |
|
![]()
Mam, ale to nie tutaj jest problem w moim przypadku. Mam Denso, zatem w grę wchodzi wymiana modułu CD, działa po CANie ale pytanie, czy system będzie kompatybilny. W teorii tak, ale fachowcy twierdzą, że nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5388 |
|
![]()
No to chyba faktycznie u mnie sprawa była prostsza. Chociaż u mnie też niby pisali w innym temacie że to działa tylko w wersjach po 2008 r a w moim 2006 zadziałało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5389 |
|
![]()
Ten system działa na linii CD-BT/VC i jest to o tyle prostsze, że nic nie trzeba zmieniać w kostce do CD - jest identyczna, na zasadzie P&P. Po 2014 roku jest już całkowita zmiana. Moja teoria jest taka, że system u mnie zadziała ale pytanie jak dużo funkcji nie będzie dostępnych. Na razie szukam tanich komponentów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5390 |
|
![]() |