![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#541 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-10-2008
|
![]()
Mam problem z mapą jaguara.Na początku śmigała elegancko za każdym odpaleniem navi następnie co trzeci-piąty raz wyświetlał się napis że na dysku DVD niema mapy.,po kolejnych kilku dniach za każdym odpaleniem navi pojawiał się ten napis.Natomiast jak pojawia sie napis a ja wysunę i z powrotem wsunę płytkę w czytniku mapka zaskakuje i podczas jazdy jest OK.Czy ktoś miał podobny przypadek. Czy to się zaczyna czytnik psuć ,czy może laser trzeba przeczyścić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-10-2008
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi 85kW
Rocznik: 2004
|
![]()
Podejrzewam, że
Cytat:
![]() |
![]() |
#543 |
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Ford Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Zmieniają mi się tylko wartości co sekundę te które zaznaczyłem w ramce reszta jest cały czas taka sama :/ Sprawdzałem w 3 odkrytych miejscach (bez bloków itp) wczoraj i dziś. Pomóżcie bo już sam nie wiem co robić :fcp5
![]() |
#544 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-12-2007
Model: Mondeo Ghia HTB
Silnik: 2.0 TDCI 130/6
Rocznik: 2005
|
![]()
Jak widzisz twoj poziom sygnalu (Lev) jest zerowy a to oznacza ze cos z antena nie tak. Czasami tak sie dzieje jak dostanie sie wilgoc do niej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
|
![]()
Czytałem Twój post odnośnie anteny GPS i popukałem ja na dachu jak radziłeś komuś i niestety nic to nie dało ... Masz może jakaś inną propozycje zatem ? Zaznaczam, że wcześniej na Toyocie chodziło jak trzeba :fcp5
![]() |
#546 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Spróbuj w takim razie zmienić mapkę na toyotkę i zobacz co będzie, jeśli dobrze to chyba nie antena, jeśli źle, to wymontuj podstawę anteny, bo tam lubi zbierać się wilgoć i wyczyść (popsikaj WD40- i osusz). Pozdro, MARIUSZ!
![]() |
#547 |
|
![]()
Odkręciłem dziś antenę! Sporo syfu tam było wszytko wyczyściłem ale tak naprawdę do środka układu ciężko jest się dostać więc wyczyściłem tylko styk i podstawę srebrną anteny podejrzewam, że każdy z Was zrobił to samo no chyba ze macie jakiś sposób aby dostać się do wnętrza anteny. Zauważyłem ze uszczelka dookoła anteny jest urwana wiec na 100% dostała się wilgoć i woda do środka.
Ile zatem kosztuje nowa antena w ASO i jak wygląda sprawa gdybym kupił inna antenę np. ta która już się tutaj pojawiła na magnes: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Kolejne pyt. to to gdzie ją podłączyć :fcp9 Do CD ROM'u czy do samego urządzenia DENSO z tył :fcp9 Rozumiem ze to właśnie ta wtyczka jest potrzebna i dlatego wybraliście tą antenę :fcp9
![]() |
#548 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
DUAL o tym też pisali, podejrzewam , że w tym wątku. Z tego co pamiętam gdzieś w okolicach światełka przy podsufitce. W ASO nie kupuj- drogo, a z tego co pisali, te z allegro są git!!!
![]() |
#549 | |
ford::amateur
![]() Imię: Pawel
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 01-2006
|
![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o czyszczenie to istnieją produkty do czyszczenia układów elektrycznych (zielonego nalotu na miedzianych stykach). Jeśli twoja antena jest już nieużyteczna to zawsze można spróbować takiego produktu, może będzie jakiś korzystny efekt... :fcp26
![]() |
![]() |
#550 |
|
![]()
OK dzięki bardzo :fcp7 W takim razie kupuje antenę na allegro i dam znać jak się sprawuje sprzęt :fcp1
![]() |
Tagi |
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|