![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#541 | |||
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-03-2006
Model: Fiesta
Silnik: 1.4tdci
Rocznik: 2014
|
Cytat:
jak bedzie za dużo palił to którą śrubką kręcić małą czy dużą :fcp9 dzisiaj nawet roztoczyłem trochę klapę przeciw wybuchową więc mam piękną średnicę dolociku. co do nieszczelności to nie wiem ale teraz nie mam już prowizorki tylko na stałe zrobione i wydaje mi się że jest szczelnie oto fotki mojego zamontowania blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :fcp14 :fcp14 :fcp18 |
|||
|
|
|
|
#542 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
a co to masz tam na środku węża doprowadzającego gaz do blos-a ?
|
|
|
|
|
#543 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-03-2006
Model: Fiesta
Silnik: 1.4tdci
Rocznik: 2014
|
mam tam śrubę tą którą się reguluje ilość gazu w instalce z mikserem ale jest ona wykręcona całkiem :fcp2 muszę skołować sobie wąż do gazu do sobie wymienię wtedy i nic nie będzie na tej rurze :fcp4
jak podoba sie mój dolocik :fcp9 :fcp13 |
|
|
|
|
#544 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
Ja bym wywalił puche i załozył stozek!
BEDZIE (...) RYCZAŁ. :fcp27 tez miałem kiedyś vra, ale latałem na benzynce, bo świat nie wiedział co to blosik.Niestety wyciągnoł kopyta :fcp11 . Mój lata bez zastrzezeń spalanie oscyluje w okolicach 10 litrów, no i od 2 tyś kilometrów mam wkońcu spokój, nic sie nie dzieje, prawie zapomniałem ze smigam na gazie, no i jeszcze jedna dobra wiadomość ze gaz staniał o 4 grosze :fcp29. Trzymam kciuki za nowych blosiarzy. Niech BLOS będzie z wami :fcp2 Nie rozbrykałeś się zabardzo :fcp13 Edit-Assan |
|
|
|
|
#545 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-01-2006
|
Witam.
Auto chodzi jak złoto - równiutko, fajnie pali i ma kopa ze .... hoho Dla przypomnienia Hyundai Sonata 2,0i (bez lambdy) + Blos :-) pierwsze szacunkowe wyniki trasa autostrada (dla przypomnienia) beznyna 10-10,5l/100km 100-120km/h LPG trasa autostrada 12,5l/100km 140-160km/h 11,5l/100km 120-140km/h trasa boczne drogi 12l/100km 70-100km/h (teren zabudowany starałem sie nei przekraczać 60km/h) bardzo szacunkowo miasto około 13-14l/100km Jestem w szoku całej tej zabawki Ekonomia, dynamika, kultura pracy .... Blos POWER !! Pozdrawiam. Misio |
|
|
|
|
#546 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#547 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Mam dwa pytania do innych użytkowników blosa:
1) Czy ktoś z was ma zrobiony monitor składu mieszanki czyli odczyt napięcia sondy lambda na diodach LED lub na woltomierzu? 2) Jeśli ktoś ma takie odczyty to czy zauwałył jakieś dziwne/nietypowe odczyty na blosie? U mnie zachodzi takie zjawisko że jeśli przyspieszam i powoli odpuszczę gaz w celu jazdy ze stałą prędkością to mam np wzbogaconą mieszankę. Jeśli w tym momencie na chwilę odpuszcze pedał gazu i znów dodam, to przy tej samej prędkości mam uboższą mieszankę. Podejrzewałem, że możę przepustnica blosa się zaciera, ale ostatnio do niego zajrzałem i porusza się luźniutko i bezproblemowo w całym zakresie. Jakieś pomysły? Dla uściślenia: Monitor lambdy mam od jakichś 3-4 lat i na zwykłych mikserach nie zanotowałem nigdy takiego zjawiska. |
|
|
|
|
#548 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
Ja jeżdze na stożku i sportowym tłumiku KM. Uwielbiam straszyć ludzi na przejściach dla pieszych :fcp27 jak usłyszą ryk to wieją aż im sie podeszwy palą.
|
|
|
|
|
#549 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-03-2006
|
witam wsadziłem już z miesiąć blosa do mojej audi 90 mam problem ustawiłem mieszanke w całym zakresie optymalną ale nie daje rady z jałowym cały czas bogato kreciłem blosem i parownikiem i nic cały czas bogata co otym myslicie
[ Dodano: 2006-03-19, 11:42 ] i doszedłem z tą mieszanką na jałowym wymieniłem oringi w blosie i wszystko jest dobrze, były nieszczelne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#550 | |
|
![]() Zarejestrowany: 04-03-2006
|
Cytat:
U mnie lambda pokazywala caly czas ubogo i to bardzo.Jak ustawilem tak ze lambda miala ok 0,4-0,6V to autko palilo dobrze ponad 20 l/100km w miescie.Po roznych szopkach z parownikiem pojechalem na analizator i teraz jest ok ze zuzyciem i dynamika ale lambda nadal pokazuje 0,0 V.Na benzynie jest tak jak trzeba wiec lambda wogole sie nie przejmuje.Nie wiem,moze na gazie nie uzyskuje odp temp bo jest jednoprzewodowa?? Ale parownika nie mam rozkreconego na max mimo ze sprezynka w parowniku jest nareszcie oryginal(patrz kilka postow wyzej).
|