![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#541 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010
|
![]()
[quote=Ford-fan;1389436]Spoko, nie chciałem Kolegi urazić, natomiast słyszałem od kumpla, co ma nowego Mondeo, że teraz już silniki w nówkach są dotarte w fabryce i nie wymagają już docierania. Coś nie do końca mu wierzę, ale z drugiej strony on siedzi w autkach nie od dziś...
Potwierdzacie to, Koledzy ? Ani przez chwilę nie czułem się urażony, jak najbardziej samochody są fabrycznie docierane ,ale i tak przez pierwsze 1000 km nie będę szalał chociaż w instrukcji piszą o 1500 kmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
|
![]()
Mancat, masz na myśli, że w Trendzie jest 2 liniowy wyświetlacz, więc nie wszystko się na raz mieści i muszę przełączyć albo tryb spalania chwilowego, albo inną funkcję ?
Napisz proszę, jakie właściwie w Trendzie są informacje wyświetlane (dokładnie w Trend SilverXplus, o ile się orientujesz), bo dealer jakiś niepewny był i twierdził, że mam tam tylko 3 inf.: spalanie chwilowe, liczbę km, jaka została do przejechania na posiadanym paliwie i coś tam jeszcze)... Dzięki ! Pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
|
![]() Cytat:
Mancat też nawet zacytował instrukcję w kwestii docierania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja wytrzymam do 1500 na liczniku, jako że w mieście, jeżdżąc do pracki codzień, spokojnie nastukam tyle przed dalszymi wakacyjnymi trasami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pzdr. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#544 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
Jeśli masz "komputer pokładowy" to na pewno będziesz miał wskazania: przebiegu, licznika dziennego, temperatury zewnętrznej, śr. prędkości, śr. spalania. Z tego co wiem chwilowe spalanie jest w wersjach powyżej trend (bez względu czy jest to silver x, silver x plus, czy gold x). Jeśli jest inaczej niech mnie ktoś poprawi. Przebieg widoczny jest ciągle, a resztę danych się przełącza... tak to chyba jest :-). Tak swoją drogą. Z poniższego linka możesz sobie pobrać instrukcję w pdf (waży 30 mb): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez mancat ; 17-03-2010 o 20:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
|
![]()
Zapomniałem dodać, że komp pokazuje też przybliżony zasięg.
W moim odczuciu cała instrukcja jest słaba. Widać, że oszczędzali na niej. Do druku użyli dwóch kolorów, niebieskiego i czarnego. Przy czym czarny użyty jest do druku całego środka. Papier jest słaby, ekologiczny, choć w sumie to nie wada. Na przykład ilustracje, wzięte z jakiegoś CADowskiego programu, sprawiają wrażenie wykonanych w pośpiechu. Jak zauważyłeś, nie ma podziału na podstawowe wersje auta. Na ilustracjach deski rozdzielczej (str 10 i 11) jest pokazany uchwyt do otwierania schowka, między radiem a sterowaniem nawiewem, podczas gdy taki schowek w ogóle nie jest dostępny, w żadnej wersji. Co ciekawe był montowany w pierwszych testowych fiestach. W jakimś artykule typu "pierwsza jazda" dziennikarz skarżył się, że ten schowek kilka razy otworzył się na wyboju... może dlatego go nie montują :-). Również pokazano uchwyt na okulary (str. 84), którego nie ma w opcjach nawet. Przynajmniej nie było gdy zamawiałem. W sumie instrukcja bardziej mnie zawiodła niż niektóre wkurzające rzeczy w samym aucie ;-). Poniżej wrzucam jeszcze fotki tego schowka... bo to jest tajemnica dla mnie :-). 1. Ilustracja z instrukcji; 2. Zdjęcie promocyjne forda; 3. Zdjęcie z jednego z aktualnych testów. Ostatnio edytowane przez mancat ; 17-03-2010 o 21:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |||||
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
![]()
Właściwie zgadzam się ze spostrzeżeniami kolegi.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje subiektywne odczucie ale wydaje mi się że charakterystyka pracy zmienia się się wraz z przebiegiem i nie chodzi mi o "dotarcie" ale o ew. fabryczne ustawienia producenta np po to aby nikt nie dał rady zatrzeć silnika na gwarancji.... Ja po przekroczeniu pewnych okrągłych przebiegów poczułem "POWER" Cytat:
Cytat:
Zupełnie nie rozumiem po co są 2 przyciski do kasowania licznika ?!?!?! - brak podlokietnika - trochę mi go brakuje Duży plus hamulce - ładnie hamują - szkoda że ESP dopiero od 2010 w standardzie, i szkoda że nie ma w stadardzie do ABS wspomagania nagłego hamowania.
Ford C-Max 2007 1.8 FlexiFuel Ford Fiesta 2009 1.6 TDCI Ostatnio edytowane przez glucosum ; 17-03-2010 o 21:10 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#550 |
|
![]()
EBD to rozkład siły hamowania, a EBA to wspomaganie awaryjnego hamowania.
Spojrzałem jeszcze na formularz zamówienia mojego auta, z kwietnia 2009. I jest tam jak byk napisane, że EBA, czyli układ awaryjnego hamowania, jest standardem dla wszystkich wersji, Więc pewnie też masz, albo ford robi nas w ch... :> Ostatnio edytowane przez mancat ; 17-03-2010 o 21:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|