Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-03-2010, 21:34   #551
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Fakt, walnąłem się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Co do schowka to mnie zaskoczyliście. Sam widzę go po raz pierwszy ale przyznam sie że próbowałem go otwierać bo tam czegoś mi brakowało. Instynkt mnie nie zawiódł.

Stary 17-03-2010, 21:36   #552
glucosum

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spojrzałem jeszcze na formularz zamówienia mojego auta, z kwietnia 2009. I jest tam jak byk napisane, że EBA, czyli układ awaryjnego hamowania, jest standardem dla wszystkich wersji, Więc pewnie też masz, albo ford robi nas w ch... :>
Nie jak dają więcej niż mówią to ja się czepiać nie będę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aż taki obrażalski nie jestem. Chciałbym aby częściej się mylili Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum......
Stary 17-03-2010, 21:46   #553
jwyszo
ford::beginner

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwne mam wysoką wersję - 3 liniowy wyświetlacz ale też nie mam spalania chwilowego (takiego jak w c-maxie), do tej pory zwalałem to na to że może w dieslach nie ma ale jak widzę myliłem się.
A może tą funkcję dołożyli od 2010 r ?
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2010, 21:50   #554
glucosum

Niestety. Sprawdziłem przy pomocy "KOLEGI" i jego oryginalnego dekodera VIN i jest napisane " Bez wspomagania awaryjnego hamulców"
Stary 17-03-2010, 21:58   #555
mancat

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może tą funkcję dołożyli od 2010 r ?
Tego nie wiem... ale ciekawi mnie Twój cytat, napisane jest "mancat" a cytujesz nie moją wypowiedź :-) (?)

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety. Sprawdziłem przy pomocy "KOLEGI" i jego oryginalnego dekodera VIN i jest napisane " Bez wspomagania awaryjnego hamulców"
A co to za kolega? Daj znać na priv.

Jeśli okazałoby się, że ja np. nie mam tego EBA, to pogadam ze poważnie sprzedawcą. Bo w zamówieniu stoi czarno na białym napisane, że jest. A akurat tego nie jestem w stanie sprawdzić przy odbiorze auta, bo nikt mi nie pokazuje rozkodowanego VINu. Co innego jakby nie było alufelg, które zamówiłem, to zauważyłbym od razu... Ciekawe...
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2010, 22:03   #556
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W instr. piszą o zasięgu na paliwie w zbiorniku , średnim zużyciu paliwa ,średniej prędkości,a poniżej napisaliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Po przełączeniu między jednostkami metrycznymi a brytyjskimi) będzie miało wpływ na następujące ekrany: i tu dołożyli chwilowe zużycie paliwa - bez sensu.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coś jest w tym przełączeniu na mile, bo na postoju z włączonym silnikiem normalnie jest: śr l/100km, a po przełączeniu śr mpg (45,2 chyba miałem) i o ile pierwsze rośnie (co jest logiczne), to drugie maleje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Załączam zdjęcia z mojego wyświetlacza - 2 liniowego - nie opisany w instrukcji!
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ][Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ][Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ][Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ][Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

W instrukcji też nawet nie ma zdjęć układu automatycznej klimatyzacji, tylko osobno przyciski, a jak są rysunki kierownicy, to jest ta z poprzedniego modelu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ESP kosztował równo 2000plnów. A EBD i EBA jest chyba w każdej Fieście ABSem. O ile pamiętam nie ma tego modelu bez ABSu.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 17-03-2010 o 22:11
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2010, 22:05   #557
jwyszo

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przecież można zrobić test :ostre hamowanie jak awaryjne się włączą tzn że ta funkcja jest bo to niby ma być takie powiązanie no chyba że się mylę .
Stary 17-03-2010, 22:10   #558
mancat

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009

Co do powiązania to tak mi się wydaje, byłoby to logiczne, że są to powiązane funkcje. U mnie podczas mocnego hamowania włączają się awaryjne. Choć nie do końca wyczaiłem w jakich dokładnie okolicznościach się to dzieje. Na pewno przy bardzo mocnym hamowaniu, ale czasem przy hamowaniu ze 100 km/h światła się włączały, czasem nie.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2010, 22:12   #559
jwyszo

Cytat:
Tego nie wiem... ale ciekawi mnie Twój cytat, napisane jest "mancat" a cytujesz nie moją wypowiedź :-) (?)
No tak coś popi.......Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chodziło o cytat glucosuma

Ostatnio edytowane przez jwyszo ; 17-03-2010 o 22:16
Stary 17-03-2010, 22:17   #560
glucosum

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] twoje zdjęcia to po koleji

przebieg od tankowania
przewidywany dystans do pokonania na aktualnej ilości paliwa w baku
średnie zużycie liczone na 100 km (uwaga średnia liczona z ostatnich 1000 km)
średnia prędkość w km/h (tu zawsze są jakieś dziwne liczby)
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania