![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#5621 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-05-2012
Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
Rocznik: 2016
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, dzięki, ale u mnie problem jest na postoju, nie w trakcie jazdy lub przyspieszaniu. W ogóle sorry, pomyliły mi się literki, oczywiście buczenie jest przy skrzyni na D i wciśniętym hamulcu lub hamulcu ręcznym (wtedy głośniej). Zauważyłem również na światłach, jak była kropelka na masce, że jak miałem wciśnięty hamulec to kropelka drżała, jak tylko skrzynię przełączyłem na P, kropelka się uspokoiła, więc drżenie przenosi się na karoserię, do środka trafia go niewiele, ale buczenie słychać.
|
|
|
|
|
|
#5622 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2015
|
u nie tez coś rezonuje - przeczytałem wątek z tym problemem i wydaje się, że to mogą być dwie rzeczy - albo mocowanie przewodów paliwowych albo przewodów hamulcowych na wyjściu z komory silnika - dzwonie do ASO i zobacze co mi powiedza
|
|
|
|
|
|
#5623 |
|
ford::average
![]() Imię: Wiktor
Model: Mondeo 2016 2.0 TDCI
Silnik: diesel
|
napisz co powiedzieli. ciekawi mnie ten watek bo jak przesiadłem się z MK4 to poczułem błoga ciszę a teraz (myślałem że to tylko moje odczucie) okazuje się że po przejechaniu 400 km jestem po prostu zmęczony dudnieniem.
|
|
|
|
|
|
#5624 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2,0 TDCI
|
w Bielsku - nic nie wiedzą żeby to była jakaś częsta sprawa - ale chętnie się tym zajmą więc jadę w poniedziałek to dam znać co z tego wynikło...
|
|
|
|
|
|
#5625 | |
|
![]() Imię: Bartłomiej
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160 KM
|
Cytat:
ASO stwierdziło, że mam racje, ale ich "Mistrz" i elektryk zrobili wszystko co mogli i problem nadal występuję. Zgłosili sprawę do Ford Polska. Szkoda gadać. 5 godzin w plecy... Jestem w kontakcie z @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - jedyna nadzieja 😊 |
|
|
|
|
|
|
#5626 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
ok
ps. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - koniecznie obejrzyjcie!!! na szczęście sezon na grzanie 4liter powoli kończy się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#5627 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
Nie za bardzo trybię rosyjski, ale rozumiem, że wnętrze zapaliło się z powodu jakiejś usterki w grzanym fotelu?
|
|
|
|
|
|
#5628 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-02-2009
Model: Mondeo Kombi ST Line
Silnik: 2.0 EB
|
Koledzy i Koleżanki mam do Was pytanie, zmienialiście olej po "dotarciu"?
Nie chcę wywoływać dyskusji czy silniki są już dotarte po wyjeździe z fabryki czy też nie. Przy odbiorze auta dostałem "kupon" na darmową robociznę przy wymianie oleju po 1-1,5k lub 3 miesiącach od odbioru auta i się nad tym zastanawiam. Jak Wy robiliście? Właśnie stuknął 1k km i się zastanawiam czy się umawiać czy jest to wyrzucenie $ w błoto? |
|
|
|
|
|
#5629 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
Też się wahałem, ale koniec końców nie wymieniłem. Mam obecnie 4400km i już pewnie nie wymienię. ASO mi wręcz odradzało taką wymianę, jako coś absolutnie niekoniecznego, twierdząc jednocześnie, że niektórzy pomimo to wymieniają. Ale w końcu samochód jest fabrycznie nowy, zalany fabrycznym olejem i stwierdziłem, że nie ma co fabryki w tym momencie poprawiać (i wydawać kasy).
Poza tym - im mniej Mondek ma kontaktu z ASO, tym zdrowiej dla niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5630 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019