![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#5661 | |
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: FOCUS MK3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2012
|
![]() Cytat:
Okazało się, że moduł był walnięty. Nowy moduł o tym samym numerze zadziałał od razu. Powodzenia wszystkim!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5662 | ||
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: C-max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 136 KM
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
Cytat:
Faktycznie coś nie zagrało tylko z dźwiękiem, może moduł jest stereo a wiązka mono. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5663 | |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
owalne sony miało zmieniony soft w połowie 2008r. m.in. do obsługi BT Audio
Cytat:
pajączek nie dotyczy Cmaxa/Focusa Mk2 poszukaj w temacie informacji o mono/stereo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5664 | |
![]() Imię: Marcin
Model: Fusion Calero
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
Co do Sony-ego to znalazłem dwie sztuki w okolicach 250 PLN 8V4T-18C939-MA z datą 17.10.2008 oraz 8V4T-18C939-LD to drugie nie ma zdjęcia z datą produkcji i raczej jeśli bym się decydował to na to drugie bo nie ma połamanej obudowy, a to pierwsze ma połamania przy dolnym otworze na klucz, czy wtedy mógłbym użyć modułów BT z serii 8? Ostatnio edytowane przez pl_studi ; 20-03-2021 o 17:02 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5665 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
"młode" sony, wiązka stereo i 8- zadziała, to nawet dziś sprawdzałem, przy okazji wersji z USB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5666 |
![]() Imię: Marcin
Model: Fusion Calero
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2007
|
![]()
Antej bardzo Ci dziękuję, jesteś kopalnią wiedzy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5667 | |
|
![]() Cytat:
- wiązka BT w samochodzie jest mono samochód z 08.2008 - moduł 8M57 jest stereo Rozwiązaniem problemu będzie (popraw jeśli się mylę): - zakupu półleniucha lub - poszukanie starszego modułu 7xxx Czy były moduły z serii 7xxx, które miały USB? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5668 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
Nie było mono z USB i w zasadzie wynika to z moich wcześniejszych postów.
Masz : radio niepewne, chociaż jest nadzieja, gdzieś w notatkach odnalazłem wpis że na tym sofcie też pójdzie, wiązkę mono, BT Voice stereo. Wypadałoby kupić BT Voice mono i zakończyć temat. Tak jak napisałem, mam jeden zbędny moduł 7-, który dziś podłączałem na stole do wiązki. Mimo wyplatania dość uniwersalnego leniucha (Sony/ Blaupunkt), jakoś nie włożyłem do niego obsługi mono. Z radiami też zrobiłem porządek i zostały tylko Sony po aktualizacji i nawigacje. Wynika to z przekonania, że BT w aucie nie ma ograniczać się tylko do Voice. Także nie mogłem dziś sprawdzić w pełni sprawności posiadanej wersji 7-, zakładam że wyjęta jako sprawna, jest sprawna. Niewiele brakowało żeby dziś dopleść do leniucha obsługę mono, ale dla mnie to tak jednostkowy przypadek że nie widzę sensu marnować na to czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5669 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Czy w tym wypadku ma znaczenie typ RX-1C, czy RX-2C? Wyczytałem na forum, że 1C były do focusa/c-maxa, a C2 do mondeo/s-max/galaxy. Ma to jakieś znaczenie? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5670 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
Posiadany moduł wyjmowałem z Smaxa (zasadniczo to czekał już zdemontowany).
Nie przyglądałem mu się, ale pamięć sugeruje że jest to RX-2C, możliwe że to dlatego dziś nie zagadał z radiem KW2000. Temat zupełnie poza obszarem moich zainteresowań. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|