Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-01-2009, 19:07   #561
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie Re: [Mk3] komputer

Cytat:
Napisał micb
ciezko mi uwierzyc ze stawiasz za wzor kierowcow ktorzy dostali prawo jazdy w prezencie i bez egzaminow bo rzad stwierdzil ze nie upora sie z tak duza iloscia aplikantow; niemcy to inna sprawa, tam ludzie maja gdzie jezdzic i czym jezdzic i rzeczywiscie wiedza gdzie moga...
Ja jezdze tu samochodem 2 lata i powiem Ci ze tu sie jezdzi o niebo lepiej niz w PL. Kazdy Cie wpusci, ustapi, poczeka. Jak jade do PL to nie wiem co sie dzieje, tylko chamstwo, wyzywanie przez szybe i glupkowate gesykulacje. Nie mowiac o przepuszczeniu pieszych na pasach. Wiec jak Ty za wzor bierzesz polskich kierowcow to nie wiem... Prawda jest taka ze polakom sie wydaje ze sa krolami szos i mistrzami kierownicy, a prawda niestety jest inna i kole w oczy. No nic troche mnie ponioslo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Co do wgrania softu to nie masz zegara wyskalowanego w milach ? Bo jak tak to nie wiem czy europejski soft bedzie pasowal. Ja kupilem zegary od angola z komputerem za 40 zl w PL.

Stary 29-01-2009, 19:55   #562
Lulu
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2004

Nie wiem czy już było o tym miejscu, ale.....
dzwoniłem do ASO Forda w Tarnobrzegu i usłyszałem, że nie ma możliwości dogrania softu do komputera, a co lepsze - nawet wymieniając poszczególne elementy nie da się dodać śr. spalania :549:

p.s Da się to wgrać w jakimś serwisie w okolicy Tarnobrzegu/Stalowej Woli? :fcp2
Stary 30-01-2009, 10:22   #563
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Pisałem już o tym, że wg ASO nie da się dograć komputera.
ASO Wikar w Krakowie chcieli mnie skasować na 4000zł.
Twierdzili, że trzeba wymieniać zegary i ciągnąć instalację elektryczną.
Stary 30-01-2009, 10:50   #564
Lulu

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2004

Do tych 4000 doczytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chodziło mi bardziej o eliminacje kolejnego ASO, które nie potrafi 'dograć' spalania.
Stary 30-01-2009, 11:21   #565
micb

Imię: Mic
Model: Volvo XC60 AWD Summum | Mondeo Mk3 VTech | Corvette C5 Targa
Silnik: D5 V-Tech | 2.0 TDCi V-Tech | LS1 5,7
Rocznik: 2009 | 2001 | 2000

Cytat:
Napisał 1olek
Ja jezdze tu samochodem 2 lata i powiem Ci ze tu sie jezdzi o niebo lepiej niz w PL. Kazdy Cie wpusci, ustapi, poczeka. Jak jade do PL to nie wiem co sie dzieje, tylko chamstwo, wyzywanie przez szybe i glupkowate gesykulacje. Nie mowiac o przepuszczeniu pieszych na pasach.
Najwyrazniej mamy po prostu zupelnie inne doswiadczenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał 1olek
Wiec jak Ty za wzor bierzesz polskich kierowcow to nie wiem... Prawda jest taka ze polakom sie wydaje ze sa krolami szos i mistrzami kierownicy, a prawda niestety jest inna i kole w oczy.
Wiadomo, generalizowanie zawsze kogos krzywdzi, ale jestem w 100% pewien ze polacy sa lepszymi kierowcami - chociazby z tego wzgledu ze zeby dostac prawo jazdy musza zdac egzamin i zademonstrowac umiejetnosc prowadzenia samochodu... tutaj prawo jazdy dostaje sie praktycznie od reki i bez zadnego testu praktycznego - dla mnie kretynizm kompletny

Cytat:
Napisał 1olek
No nic troche mnie ponioslo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a nic nie szkodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

Cytat:
Napisał 1olek
P.S. Co do wgrania softu to nie masz zegara wyskalowanego w milach ? Bo jak tak to nie wiem czy europejski soft bedzie pasowal. Ja kupilem zegary od angola z komputerem za 40 zl w PL.
a kto powiedzial ze samochod kupilem w EIRE? mundek ma polskie blachy i wiekszosc rzeczy ktore z nim zrobilem, robilem w polsce; apropos zegarow, mimo tego ze to diesel, zawsze marzyly mi sie te z ST... pytalem juz wczesniej i z tego co mi powiedziano to spasuja tyle tylko ze obrotomierz bedzie zle za wysoko wyskalowany... ciekawe czy z takimi zegarami dostalbym spalanie chwilowe... hmm
micb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2009, 18:25   #566
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
Napisał micb

Wiadomo, generalizowanie zawsze kogos krzywdzi, ale jestem w 100% pewien ze polacy sa lepszymi kierowcami - chociazby z tego wzgledu ze zeby dostac prawo jazdy musza zdac egzamin i zademonstrowac umiejetnosc prowadzenia samochodu... tutaj prawo jazdy dostaje sie praktycznie od reki i bez zadnego testu praktycznego - dla mnie kretynizm kompletny
Co do egzaminu na prawko to nie zupelnie jest tak jak piszesz. Zdajesz teorie i jezdzisz autem z literka L. Teoretycznie musi obok Ciebie zawsze siedziec kierowca z pelnym prawem jazdy. Mieli to zaczac egzekwowac bez zadnych wyjatkow od Czerwca '08. Pozniej musisz zdac test praktyczny i widzialem nie raz na miescie jak gosciu sobie odznacza na liscie wyczyny mlodego kierowcy. No i chyba nie musze pisac ze takie ubezpieczenie zacheca do bezwypadkowej jazdy aby zdobyc znizki a nie zwyzki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał micb

ale jestem w 100% pewien ze polacy sa lepszymi kierowcami
Co do umiejetnosci to ja bym powiedzial ze sa podobne, wiadomo wszedzie sa wyjatki, natomiast kulture jazdy mamy niestety 100% nizsza od Irlandczykow

Cytat:
Napisał micb

a kto powiedzial ze samochod kupilem w EIRE? mundek ma polskie blachy
Tez jezdzilem 1.5 roku autem na polskich blachach, oczywiscie nie mialem zadnych problemow z Garda. Ale jak to sie mowi "wozil wilk razy kilka, powiezli i wilka" kupilem Irlandzkie auto dla swietego spokoju. No i wiadomo Irlandzkie ubezpieczenie kryje wszystko, a ja juz placilem za nowa szybe i zderzak z wlasnej kieszeni a wiadomo ceny nie sa tu takie jak w PL.
Stary 31-01-2009, 15:30   #567
andy.bat
ford::amateur

Model: Mk3
Silnik: TDCi 130KM
Rocznik: 2005

Cytat:
Do mojego TDCi z 2005 już pół roku temu w Czeladzi magik zamienił mi kierunkowskaz z INFO i po wgraniu jego softu komputer działa - TAKŻE ZE SPALANIEM CHWILOWYM (jeden minus - podczas postoju, nawet dodając gazu pokazuje 00)
andy.bat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2009, 19:42   #568
martinez07
ford::advanced

Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001

Witajcie.

Mam pytanko - chcę kupić zegary od angloa ze spalaniem chwilowym (nie chcę przeprogramowywać), natomiast zastanawiam się, czy mogę zmienić same "bebechy", tak żeby zachować swój stary licznik.
Można wykonać taką operację?

pozdrawiam.
martinez07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2009, 22:01   #569
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

martinez07, spalania chwilowego nie ma i nie bedziesz mial w mondeo z przed FL. Co do bebechow zegarow to tez nie bardzo, mozesz przelozyc laminat z elektronika do swojego starego pudla ale moga wystapic przeklamania predkosci. Elektronika jest skalowana razem z cyferblatami (silniczkami od wskazowek). U mnie zanizal o 15 km/h w stosunku do navi. Zostawilem wiec angolskie tarcze w milach, bo latwo sie przelicza przejechany dystans. Oczywisice przebieg bedziesz mial w milach i bedzie taki jakie mialo angolskie auto a nie Twoje bo jest zapisany w zegarach. Wskazania komutera mozna przelaczyc na km i temperature w Celsjuszach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-02-2009, 10:31   #570
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał andy.bat
Cytat:
Do mojego TDCi z 2005 już pół roku temu w Czeladzi magik zamienił mi kierunkowskaz z INFO i po wgraniu jego softu komputer działa - TAKŻE ZE SPALANIEM CHWILOWYM (jeden minus - podczas postoju, nawet dodając gazu pokazuje 00)
Chyba w instrukcji piszą, że chwilowe spalanie pojawia się przy prędkości, powyżej 6km/h
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk3 , spalanie chwilowe

Zasady postowania