![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#571 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-02-2006
|
.Misio. mam pytanie czy dałeś może klape antyszczałowa za blosem miedzy nim a kolektorem ssacym (to z czerwonym to klapka anty szczał :fcp9 )
bo ja własnie się zastanawiałem czy tak by można zrobić i tym samym zyskałbym na dolocie bo nie mam zbyt dużego "długiego"pola do popisu :fcp20
Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne. http://www.pswu.pl |
|
|
|
|
#572 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-03-2006
Model: Fiesta
Silnik: 1.4tdci
Rocznik: 2014
|
u mnie blosik chodzi ok ale jak wkręcę małą srubkę tą od wolnych obrotów w dużej to w pracy silnika nie ma żadnej róznicy nie ma różnicy również jak wkręcę tą druga która podnosi przepustnicę w blosie. pisałem o tym wcześniej. sprawdziłem dolot i jest szczelny co ty może być może u mnie nie będzie to działało passat vr6.
acha i jeszcze jedno od jakiegoś czasu strzeli mi w dolot . dzieje się tak wtedy kiedy zgaszę na gazie i za jakiś czas przekręcę tylko kluczyk aby zapaliły sie kontrolkii bez kręcenia rozrusznikiem. na benzynie jak zgaszę tego nie ma. wpadłem na pomysł izacząłem gasić samochód dodając w tym czasie gazu jak gaszę na gazie i wtedy nic się nie dzieje mieszanka wypali się w kolektorze i jest oki. myślałem że może zawór w reduktorze mi nie trzyma rozebrałem to i wygląda raczej w porządku. co to może być .. proszę o odpowiedź na te 2 moje pytania z góry dzięki |
|
|
|
|
#573 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-01-2006
|
TomasGSI
Wcześniej pisałem że kupiwałem również odpowiednią do Blosa klapę :-) zdjęcia też sa umieszczane ;-) Ja wolę mieć tą zwęzkę (klapa 45mm) i "spać spokojnie" nie myśląc o ewentualnym uszkodzeniu przepływówki, z drugiej strony duży wystrzał tez by mógł pewnie uszkodzić Blosa, wiec dorzuciłem te 100zł extra i mam taki komplecik :-) a1cygan Co rozumiesz przez słowo - bez różnicy - że silnik na oko i słuch nie zmienia żadnych parametrów ?? Czy nie zmienia pod analizatorem spalin ?? Moze masz za dużą zwężkę i zaburzony dodatkowo przepływ przez tę "śrube na wężu", a moze reduktor masz "źle ustawiony" - czyli tak jak był do "miksera", a nie rozkręcony na skrają wydajność ?? Pozdrawiam. Misio |
|
|
|
|
#574 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#575 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-01-2006
|
O zwężce chodziło mi ... jako ta śruba na wężu doprowadzajacym LPG do Blosa. Może jednak przejażdżka na analizator moze coś też powie. Z tego co wiem to "śruba podnosząca" przepustnice raczej powinna być całkiem opuszczona.
Pozdrawiam. Misio |
|
|
|
|
#576 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#577 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#578 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-09-2005
|
1. Od małej skośnej śrubki proszę się uprzejmie odpimpkać, wykręcić ją tak, żeby nie dotykała przegrody. Ona ma być używana w przypadkach, gdy:
a. pierdyknie membrana/bypass/cokolwiek, żeby awaryjnie dojechać do punktu ratuj b. w żaden inny sposób nie da się uzyskać wolnych obrotów. 2. Mała śrubka od regulacji obrotów biegu jałowego: to nic, że nic nie słychać na oko i nic nie widać na ucho. Niestety trza się pofatygować na lewatywę i tam wszystko wyjdzie w składzie spalin. Zaręczam, że różnice będą dostrzegalne, jeżeli blos jest sprawny a dolot szczelny. 3. Prychanie w dolot. Po porządnej regulacji powinno się uspokoić. Jaki długi (i pojemny) jest odcinek dolotu między kolektorem a blosem?
|
|
#579 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-02-2006
|
co o tym sazicie dac sobie siana bo to już jakaś elektonika.wsumei to ona nie jest do dawkowania ale jest po ty aby podczczas jazdy na beznynie podnosi przepustnicę - dzięki temu zapobiega "przyduszeniu" silnika
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ja sie na to zapatrujecie dac sobie siana .dodam że czasami lubie sobie posmigac na beznynie
Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne. http://www.pswu.pl |
|
|
|
|
#580 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|