Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-03-2006, 22:45   #571
TomasGSI
ford::beginner

Domyślnie

.Misio. mam pytanie czy dałeś może klape antyszczałowa za blosem miedzy nim a kolektorem ssacym (to z czerwonym to klapka anty szczał :fcp9 )
bo ja własnie się zastanawiałem czy tak by można zrobić i tym samym zyskałbym na dolocie bo nie mam zbyt dużego "długiego"pola do popisu :fcp20

Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne.
http://www.pswu.pl
TomasGSI jest offline  
Stary 27-03-2006, 01:19   #572
a1cygan
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.4tdci
Rocznik: 2014
Domyślnie Gaz do zapalniczek

u mnie blosik chodzi ok ale jak wkręcę małą srubkę tą od wolnych obrotów w dużej to w pracy silnika nie ma żadnej róznicy nie ma różnicy również jak wkręcę tą druga która podnosi przepustnicę w blosie. pisałem o tym wcześniej. sprawdziłem dolot i jest szczelny co ty może być może u mnie nie będzie to działało passat vr6.
acha i jeszcze jedno od jakiegoś czasu strzeli mi w dolot . dzieje się tak wtedy kiedy zgaszę na gazie i za jakiś czas przekręcę tylko kluczyk aby zapaliły sie kontrolkii bez kręcenia rozrusznikiem. na benzynie jak zgaszę tego nie ma. wpadłem na pomysł izacząłem gasić samochód dodając w tym czasie gazu jak gaszę na gazie i wtedy nic się nie dzieje mieszanka wypali się w kolektorze i jest oki.
myślałem że może zawór w reduktorze mi nie trzyma rozebrałem to i wygląda raczej w porządku. co to może być ..
proszę o odpowiedź na te 2 moje pytania z góry dzięki
a1cygan jest offline  
Stary 27-03-2006, 09:18   #573
.Misio.

Domyślnie

TomasGSI
Wcześniej pisałem że kupiwałem również odpowiednią do Blosa klapę :-) zdjęcia też sa umieszczane ;-)
Ja wolę mieć tą zwęzkę (klapa 45mm) i "spać spokojnie" nie myśląc o ewentualnym uszkodzeniu przepływówki, z drugiej strony duży wystrzał tez by mógł pewnie uszkodzić Blosa, wiec dorzuciłem te 100zł extra i mam taki komplecik :-)

a1cygan
Co rozumiesz przez słowo - bez różnicy - że silnik na oko i słuch nie zmienia żadnych parametrów ?? Czy nie zmienia pod analizatorem spalin ??
Moze masz za dużą zwężkę i zaburzony dodatkowo przepływ przez tę "śrube na wężu", a moze reduktor masz "źle ustawiony" - czyli tak jak był do "miksera", a nie rozkręcony na skrają wydajność ??

Pozdrawiam.
Misio
.Misio. jest offline  
Stary 27-03-2006, 09:36   #574
a1cygan

Domyślnie

Cytat:
Napisał .Misio.
a1cygan
Co rozumiesz przez słowo - bez różnicy - że silnik na oko i słuch nie zmienia żadnych parametrów ?? Czy nie zmienia pod analizatorem spalin ??
Moze masz za dużą zwężkę i zaburzony dodatkowo przepływ przez tę "śrube na wężu", a moze reduktor masz "źle ustawiony" - czyli tak jak był do "miksera", a nie rozkręcony na skrają wydajność ??

Pozdrawiam.
Misio
rekuktor jest rozkręcony a co do regulacji nie zmienia mi się nic na tzw. oko :fcp1 czyli na słuch na analizator nie dawałem. zwęki za dużej w dolocie nie mam bo mam nawet rozwierconą kalpę wybuchową na maksa i jest idealniy dolot w zasadzie bez zwęźki może minimalnie
a1cygan jest offline  
Stary 27-03-2006, 19:51   #575
.Misio.

Domyślnie

O zwężce chodziło mi ... jako ta śruba na wężu doprowadzajacym LPG do Blosa. Może jednak przejażdżka na analizator moze coś też powie. Z tego co wiem to "śruba podnosząca" przepustnice raczej powinna być całkiem opuszczona.
Pozdrawiam.
Misio
.Misio. jest offline  
Stary 27-03-2006, 20:55   #576
a1cygan

Domyślnie

Cytat:
Napisał .Misio.
Z tego co wiem to "śruba podnosząca" przepustnice raczej powinna być całkiem opuszczona.
Pozdrawiam.
Misio
jest opuszczona
a1cygan jest offline  
Stary 28-03-2006, 12:45   #577
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

Cytat:
rekuktor jest rozkręcony a co do regulacji nie zmienia mi się nic na tzw. oko :fcp1 czyli na słuch na analizator nie dawałem
no t właśnie dlatego uważasz, że nic się nie zmienia - analiza pokazałby wzbogacanie mieszanki - a skośna śruba - po cholerę to ruszasz, masz V6 które robi taki przeciąg w dolocie, że kręcenie tym jest bez sensu. Używa się w modelach z przepływomierzami klapkowymi, ewentualnie na gaźniku - ale to już zależy wszystko od konkretnego silnika.
Struna jest offline  
Stary 28-03-2006, 23:44   #578
maup
ford::average

Domyślnie

1. Od małej skośnej śrubki proszę się uprzejmie odpimpkać, wykręcić ją tak, żeby nie dotykała przegrody. Ona ma być używana w przypadkach, gdy:
a. pierdyknie membrana/bypass/cokolwiek, żeby awaryjnie dojechać do punktu ratuj
b. w żaden inny sposób nie da się uzyskać wolnych obrotów.

2. Mała śrubka od regulacji obrotów biegu jałowego: to nic, że nic nie słychać na oko i nic nie widać na ucho. Niestety trza się pofatygować na lewatywę i tam wszystko wyjdzie w składzie spalin. Zaręczam, że różnice będą dostrzegalne, jeżeli blos jest sprawny a dolot szczelny.

3. Prychanie w dolot. Po porządnej regulacji powinno się uspokoić. Jaki długi (i pojemny) jest odcinek dolotu między kolektorem a blosem?
Stary 29-03-2006, 00:20   #579
TomasGSI

Domyślnie

co o tym sazicie dac sobie siana bo to już jakaś elektonika.wsumei to ona nie jest do dawkowania ale jest po ty aby podczczas jazdy na beznynie podnosi przepustnicę - dzięki temu zapobiega "przyduszeniu" silnika
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
ja sie na to zapatrujecie dac sobie siana .dodam że czasami lubie sobie posmigac na beznynie
Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne.
http://www.pswu.pl
TomasGSI jest offline  
Stary 29-03-2006, 15:04   #580
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

Cytat:
Napisał TomasGSI
podczczas jazdy na beznynie podnosi przepustnicę - dzięki temu zapobiega "przyduszeniu" silnika
bez sensu - przecież silnik robi taki sam przeciąg na gazie jak i na benzynie - więc się sama przepustnica podnosi - pierdoły koleś na tym allegro pisze. - co to kurna za kompensacja wogóle - chyba napisał bo groźnie brzmi ale nie gardzo wiedziała co to znaczy wogóle.
Struna jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania