![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#5831 | |||||
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
coś niepotrzebnie zakombinowałeś
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5832 |
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4 FL
Silnik: 2.0 TDCi DW10C
Rocznik: 2010
|
![]()
W aucie było zwykle sony bez audiophile i głośnik centralny działał.
Wiązka stereo w mdo poloftowym, a nie było dźwięku z bt audio ani z USB, dopiero po podlaczeniu kabla aux do modułu BT/VC zaczęło. Stąd pytanie o pajączka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5833 |
ford::amateur
![]() Imię: Lukasz
Model: Focus MK2 Fl
Silnik: 1.6 TDci
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam. Posiadam focusa mk2.5 z końca 2008 roku z radiem 6000CD oraz modułem BT/VC. Zakupiłem ostatnio radio sony 6cd i po podłączeniu okazało się, że nie działa aux oraz nie mogę się połączyć z bluetooth. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć, dlaczego to nie działa oraz co powinienem zrobić. Dziękuję z góry za wskazówki lub porady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5834 |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
![]()
A podaj daty, które wyświetlają się po wciśnięciu klawiszy 1 i 6 w obydwu radyjkach lub daty z nalepek na ich górnych blachach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5835 |
|
![]()
Sprawdziłem daty przed chwilą i wygląda to tak:
Sony 6CD 24.05.2007 Ford 6000CD 11.08.2008 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5836 |
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
![]()
A no właśnie...
Sony jest o 1 rok za stare. Trzeba je albo zaktualizować- albo wymienić. Najstarsze jakie u nas ruszyło (czyli pozwoliło na wyświetlenie kod dostępu do BT) - było dokładnie z 06 czerwca 2008 r. Problem jest podobno z aktualizacją tych Sony 6CD... no ale mogę się mylić - bo my jesteśmy bardziej od kabelków. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5837 |
|
![]()
Mam jeszcze możliwość je zwrócić, i tak tez zrobię. Dziękuje Ci bardzo za pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5838 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Niby dlaczego miałby być problem z tym Sony?
Po pierwsze BT sparowane pod 6000CD nie wymaga ponownego parowania, więc sugestia o zmienny pin nietrafiona Po drugie każde Sony obsłuży BT stereo, problem jest BT Audio Po trzecie aktualizacja jest niewskazana, ale jak ktoś się uprze to dla samej procedury aktualizacji nie ma znaczenia typ napędu. Prędzej to owalne Sony 6CD ma uszkodzony AUX. Należałoby sprawdzić przez bezpośrednie wpięcie Jack do radia. Błędem było kupowanie awaryjnej wersji 6CD, należałoby szukać 1CD i wskazana jest wersja min. z drugiej połowy 2008r. jako bardziej rozwojowa, pod BT Audio. Koszalin, to już kawałek drogi, ale jestem w stanie sprawdzić swoje radia i okablowania w celu weryfikacji źródła problemu. Ostatnio edytowane przez Antej ; 10-01-2022 o 23:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5839 |
|
![]()
Niestety o tym , że jest problem z tym radiem dowiedziałem się jakieś kilkanaście minut temu , przeczesując forum. Na oryginalnym BT Audio mi nie zależało , ponieważ mam wpięte urządzenie BT pod aux. Chciałbym jednak rozmawiać przez instalacje w aucie , zrobiłem próbę , jednak w aucie nie było nic słychać pomimo ze telefon był sparowany. A na chwila obecna nie działa ani AUX, ani rozmowy przez BT. Zależało mi jedynie na poprawie dźwięku podczas słuchania muzyki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5840 | |
![]() Imię: Henryk
Model: mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat: