Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-02-2009, 23:52   #51
Jarek G.
ford::professional

Imię: Ja
Model: Galaxy Mk2 Trend, Mk3 Titanium
Silnik: 1,9 TDI, 2,0 TDCi
Rocznik: 2001, 2009
Domyślnie Odp: Ubezpieczenie OC AC- gdzie korzystnie

Cytat:
Napisał gregmaz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
najtańsze w Polsce jest aktualnie Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe MTU, przy zniżce 60 % na Galaxy 1,9 składka roczna 291 zł., pytajcie na poczcie
Ja Allianz zapłacilem za OC 271 zł. i to w ratach gdzie zawsze bywa trochę drożej niż jednorazowo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jarek G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2009, 08:43   #52
wieslawbart
ford::average

Model: GALAXY
Silnik: 1,9TDI 90KM
Rocznik: 1998

Cytat:
Napisał danielp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdecydowanie odradzam Link4! Sam jestem tam ubezpieczony i niestety musiałem korzystać z AC. Nestety wypłata odszkodowania z Link4 to droga przez mękę. Za każdym razem jak się do nich dzwoni to sprzedają inną bajkę, kompletnie nie zgodną z tym co mówili wcześniej. Mają za nic 30 dniowy termin wypłaty. Ludzie z którymi się rozmawia są kompletnie niekompetentni i nie wiedzą o czym mowią, nie znają nawet OWU towarzystwa w którym pracują. Moja sprawa wyglądała mniej więcej tak:
Dzwonię tydzień po szkodzie i pytam jak tam moja sprawa, Pani w sluchawce milym głosem oświadcza, że już mają kosztorys i jest rozpatrywany, za jakiś tydzien mam sie spodziewać wyplaty. Dzwonię za tydzień i slysze to samo +, że maja na wyplatę 30 dni. Dzwonię za kilka dni i słyszę, że jest już decyzja wypłaty, wysłana do mnie pocztą, wypłata za 2-3 dni. Czekam więc na list no i na pieniądze. Mija tydzień nie ma ani jednego ani 2-giego. Dzwonię do Link4: decyzja została wyslana podają datę powiedzmy 12stego (nie pamiętam dokladnie), no i proszę czekać na wypłatę jest w księgowości i będzie za 2-3 dni. Znowu mija kilka dni, dzwonię, że nie mam decyzji którą wysłali ponad tydzień temu, bylem na poczcie i nie było takiego listu: Pan w sluchawce mówi, że nie wysłali 12-stego tylko wczoraj, ale decyzja jest i czeka w księgowości na wyplatę. Wkurzony dzwonię następnego dnia, pani do mnie ooo dzwonił Pan wczoraj list wysłaliśmy 12-stego a wyplata czeka w księgowości, mowie, że przecież wczoraj jakiś pan mówił, że wysłana wczoraj a nie 12stego. Pomylil sie wysłaliśmy 12stego! proszę czekać na pieniądze będą lada dzień. Mija kolejny tydzień w sumie juz ponad miesiąc. Dzwonię i mówię, że minęło 30 dni a ja nie mam ani pieniędzy ani nawet decyzji którą to podobno wyslaliście 12stego, zgodnie z OWU mają Państwo 30 dni na wyplatę. - my sie z umowy wywiązaliśmy bo przed terminem 30 dni wydaliśmy decyzję i to wystarczy (bzdura oczywiście), to pytam gdzie jest ta decyzja bo ja niczego nie dostalem, - została wysłana 27-go. Myślałem, że wybuchnę. Mija kolejny tydzień, dzwonię do ukochanego Link4: decyzja jest ale nie jest zatwierdzona, pytam jak nie zatwierdzona, przecież podobno jest już do mnie wysłana, -w systemie mam napisane, że nie jest zatwierdzona. Ręce opadają, w normalnym TU przy okienku jest przynajmniej komu dać w mordę, a tu mogę tylko rozwalić telefon o ścianę. Po kilku dniach dostaję decyzję ze stemplem, że została wysłana 2 dni wcześniej.... Z braku czasu opisalem tylko częśc przeżyć, nie wspomne juz o ich zabiegach z wyceną, gdzie raz samochod kosztuje więcej (wtedy kiedy ja placę) potem doslownie po miesiącu jest tańszy kiedy oni placą, by po 2 tygodniach znowu kosztował więcej. Na moje pytanie dlaczego tak jest dostalem odpowiedź, że takie maja tabelki... Szczerze nie polecam!
Też miałem problemy z LINK4. Po rozwiązaniu umowy nie odesłali mi papierów ze zniżkami.Teraz mam w AXA za rok OC 1,9 tdi 1998 z pełną zniżką płacę 377 zł.ale to chyba drugi i ostatni rok.Dają tam zieloną kartę gratis przy pierwszym ubezpieczeniu karta przyszła od razu przy drugim położyli lachę .Dzwoniłem,pisałem mejle i nic.W końcu dałem spokój.Za 4 miesiące kończy mi się ubezpieczenie zobaczymy jak będzie z odzyskaniem dokumentacji ze zniżkami.Aby nie tak jak w LINK4
wieslawbart jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2009, 23:01   #53
radzioradzio
ford::advanced

Model: Galaxy
Silnik: 1,9TDI WGR/ 2.0 TDCI 140
Rocznik: 98/ 2007

Opłaciłem na poczcie w MTU 304 zł OC+NW mam 60% zniżek. Pojemnoć 1.9
radzioradzio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2009, 13:00   #54
Arpgor
ford::average

Model: GALAXY
Silnik: AUY 1,9 TDi 116KM
Rocznik: 2001

Z MTU korzystam 3 lata tylko OC. W sumie ubezpieczenie OC zawarte, AC nie posiadam. Myślę, że jak zawieram ubezpieczenie OC to nie ja będę z niego korzystał tylko gość którego (nie daj Panie ...) trafię. Ma być tanio i pokrywać szkody wyrządzone przeze mnie. Tyle do tematu. Wysokość ubezpieczenia (60% zniżek pojemność 1,9) 240zł na rok. :-))

Ostatnio edytowane przez Arpgor ; 13-03-2009 o 13:04
Arpgor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2009, 14:18   #55
alewicki
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Ford Galaxy MKII
Silnik: 1,9TDI 116KM
Rocznik: 2002

Poprzednie ubezpieczenie mialem w LINKu - OC/AC/NW (ok. 1400PLN), teraz mi zaproponowali 1750 (!!!), wiec sie wynioslem do CU i tez zaplacilem 1400 tyle, ze AC mam bez udzialu wlasnego, pakiet Szyby, Assistance, auto zastepcze, pomoc prawna, nowe czesci i NW na 50tys/os. Zauwazylem pewna prawidlowosc, ze jak jestem nowym klientem, to proponuja mi lepsze warunki niz klientom juz ubezpieczonym w danym towarzystwie, w zwiazku z tym "skacze" rok po roku po roznych towarzystwach.
Wracajac do tematu ceny, to mam od dwoch lat mam 60% znizki na OK, w tym roku 50% na AC. Ceny innych towarzystw nie schodzily ponizej 2000PLN, "wygrala" Compensa: 3320PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Swoja droga, to rozpietosc cen jest zatrwazajaca...
Pozdr
Andrzej
alewicki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2009, 15:37   #56
mialek

Model: Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 TDDI

witam,
tak sie sklada, iz jestem agentem ubezpieczeniowym PZU, jesli ktos z warszawy lub okolic jest zainteresowany ubezpieczeniem OC/AC/NNW badz tez kalkulacja skladki prosze o kontakt

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez mialek ; 17-03-2009 o 15:40
mialek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2009, 20:49   #57
Jarek G.
ford::professional

Imię: Ja
Model: Galaxy Mk2 Trend, Mk3 Titanium
Silnik: 1,9 TDI, 2,0 TDCi
Rocznik: 2001, 2009

To może wylicz na naszym forum ile zapłaciłby kolega alewicki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jarek G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2009, 21:45   #58
mialek

Cytat:
Napisał Jarek G. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To może wylicz na naszym forum ile zapłaciłby kolega alewicki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za pakiet OC/AC/NNW zaplacilby okolo 2380zl samochod ubezpieczony na 33300zl bez udzialow wlasnych bez amortyzacji czesci z asistance dzialajacym od 20km od miejsca zamieszkania
Stary 17-03-2009, 21:50   #59
mialek

Cytat:
Napisał Jarek G. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To był ponad 120 kg dzik.
a lasy panstwowe nie wyplacily odszkodowania? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-03-2009, 22:41   #60
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97

Cytat:
Napisał mialek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a lasy panstwowe nie wyplacily odszkodowania? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a wypłacają??? bo ja słyszałem, że jak się trafi sarnę to można zapomnieć o kasie...
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania