![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-09-2007
Model: Focus
Silnik: 1,6 ecoboost 150KM
Rocznik: 2011
|
Do zestawu telefonicznego BT musisz miec jeszcze moduł ,odpowiednie kable.Sama wymiana radia nic nie da.
pzdr |
|
|
|
|
|
#52 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2009
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,25 82KM
Rocznik: 2009
|
Ale przeciez pisze ze nie wazny jest dla mnie ten moduł
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
O ile radio zagra, bo niby dlaczego miałoby nie zagrać jak mu dostarczysz zasilanie, to moim zdaniem bez wymiany wyświetlacza bedzie tylko grać, co najwyżej wyswietlać podstawowe dane jak RDS. Wyświetlacz jest inny, bo wielopunktowy vs. dwu liniowy (segmentowy) u Ciebie.
Np. opisy funkcji tych 4 przycisków na dole są na wyswietlaczu i są one dynamiczne jak w starszych komórkach. Przy czym dla podstawowego uzycia mógłbyś się nauczyć ich na pamięć. BTW to nie jest tylko sam przedni panel bez właściwego radia? Bo z tego co pamiętam kiedyś widziałem na allegro radio do Fiesty i było z wyświetlaczem (oczywiście bez srebrnej obudowy). Podobnie jak do Focusa i C-maxa. Jeśli chodzi o kable/wiązkę, to musiał byś zrobić tylko tą brakujacą do głosników w drzwiach. Wtyczka do radia jest identyczna. Ostatnio edytowane przez boncio ; 18-11-2012 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
Nie no chcialbym zmienic również wyslwietlacz, tylko czy tez by zadzialal bez jakiegos uruchamiania z komputera? Chodzi mi czy jak złoze inny wyswietlacz i cale radio czy bedzie gralo gdyby nigdy nic?
Wiazka do tylu to akutrat maly problem. Tego akurat nie wiem jak z tym panelem przednim, ale wydaje mi sie ze trzeba cale zmienic. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Powtórzę się - radio (całe nowe) zagra, ale nie wiem czy będziesz mógł sterować przez radio dodatkowymi funkcjami.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1,4TDCI
|
Witam wszystkich. Posiadam Fiestę od sierpnia tego roku i przy zakupie oczywiście nie zwracałem na obecność tylnych głośników. Dodam że auto kupiłem używane z uszkodzonym błotnikiem także bez gwarancji. Od jakiegoś czasu zaczęły mnie strasznie denerwować uwagi tylnych pasażerów o poziomie słyszalności radio. Po przeczytaniu wpisów na tym forum postanowiłem zabrać się za te głośniki. Kupiłem dwa org. używane głośnik po 50 zł/szt. Zrobiłem kilku prób demontażu środkowej konsoli oraz tylnych drzwi bocznych. Oczywiści żadnych kabli do tylnych głośników nie miałem doprowadzonych (to trzeba uznać za skandal w dzisiejszych czasach). W moim aucie (nie wiem jak u innych) w kostce wpiętej do radio są cztery wolne piny bez kabli. Postanowiłem na krótko podłączyć głośniki w puste miejsca. Był dźwięk. Doszedłem do wniosku że pociągnę kable do tyłu i podłączę głośniki w te miejsca. Tak też zrobiłem i od jakiegoś czasu pasażerowie cieszą się dźwiękiem na tylnych siedzeniach. Przed podłączeniem rozebrałem i sprawdziłem jak podpięte są głośniki przednie do radio i analogicznie podłączyłem te tylne (minus plus). Jeden minus że nie mam regulacji tył przód ale to niewielka niedogodność jak dla mnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
W sumie moglbys jakos to przyblizyc jak podlaczyc, zebyjuz inni nie musilei tez sciaga przednich boczkow no i jak kable puscieles i jakie masz radio
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1,4TDCI
|
Radio standardowe bez BT i USB. Kupione głośniki na tył miały 4 wyjścia. Dwa skrajne to podłączenie do radia. Z przodu identyczna sytuacja. Różnica taka że dwa środkowe podłączone do piszczałki. Kable z przedniego głośnika biało-pom skrajny lewy, biał-fiolet skrajny prawy . Tylny głośnik podłączyłem analogicznie w te same rzędy. Czyli wyjście z głośnika skrajne lewe obok biał-pom, a skrajne prawe obok biał-fiolet.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-12-2012
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
Czy jest taka opcja żeby do fiesty 2010r wsadzić wzmacniacz oraz tubę basową i głośniki w tylne drzwi? Bez jakiś mega dużych kosztów?
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
Moje pytanie, chce to zrobic tylko nie mam tych w sumie dwoch przewodow ktore bym pociagnal od radia do jednych i drugich drzwi, moze ktos cos polecic?
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| drzwi , głośniki , tapicerka |
|
|